Med en fokuseret indsats blev den amerikanske top-junior Drew Baird sat til vægs af Holger Vitus Nødskov Rune, der havde total kontrol kampen igennem

Der er formentlig ikke mange, der har ofret nattesøvnen for at følge med på livestream, da 15-årige Holger Vitus Nødskov Rune natten til lørdag mødte 18-årige Drew Baird (USA) i kvartfinalen ved Grade A turneringen Mundial Juvenil Yucatan HSBC FMT i Merida i Mexico, selvom Tennisavisen i nedenstående omtale have gjort opmærksom på muligheden.

ITF Junior Merida: Holger klar til livestream på Estadio med sejr over no. 36

Det kan der dog rådes bod på, idet kampen kan genses herunder fra turneringens facebook-side ved at “spole” ca. 55 minutter frem til starten af kampen, som varede godt 50 minutter.

I 1/8-finalen dagen før havde Drew Baird brilleret med 25 servevindere, da han vandt 6-3, 2-6, 6-2 over 13. seedede Natan Rodrigues (BRA), og derfor var Holger indstillet på at få returen i spil og derefter angribe brasilianerens enhånds-baghånd, hvor der var de bedste muligheder for at fremtvinge fejl.

Taktikken blev gennemført til perfektion, og samtidig leverede Holger selv et stort antal servevindere krydret med både temposkift, varierede server, stopbolde og netangreb, og han var desuden bundsolid i duellerne.

Efter at Holger havde vundet 1. sæt 6-1 uden at være i problemer i egen serv, fik amerikaneren en bedre start i 2. sæt, hvor han holdt sin serv rent til 1-1, hvorefter Holger kom bagud 0-30 efter forsøg på en “tweener” (mellem benene) og en dobbeltfejl, og han måtte afværge 2 break-bolde, inden han bragte sig foran 2-1, men derefter så han sig ikke tilbage resten af kampen, hvor Baird dog fik reduceret til 2-4 med endnu et blankt parti, inden Holger sikrede en overbevisende sejr 6-1, 6-2.

Grade A, Merida
Foto: Privat

Derved nåede Holger endnu en milepæl, som var at besejre en top 30-spiller.
Ganske vist har Drew Baird på den seneste rangliste netop mistet 500 point, som blev optjent med titlen ved Grade A turneringen i Osaka sidste år, og derved er han ude af top 30, men amerikaneren var for en uge siden no. 17 og for få måneder siden helt oppe som no. 12.

Holger optjener med sejren 185 point, hvilket er hans hidtil højeste, som er 160 point for titlen ved Grade 2 i Cairo, og dermed har Holger i alt 770 point, som formentlig vil bringe ham i top 50.

Efter kampen blev Holger interviewet på banen, men der bliver formentlig ikke noget interview efter semifinalen, som bliver spillet 1930 lokalt tid på Cancha 7, hvilket svarer til kl. 0230 natten til søndag dansk tid.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat

Holgers modstander i semifinalen bliver 16-årige no. 110 Liam Draxl (CAN), der fylder 17 år 5. december.
Canadieren vandt i kvartfinalen 2-6, 6-3, 6-3 over 5. seedede Nicolas Alvarez Varona (ESP), der er no. 20 på ranglisten, og runden forinden vandt han 5-7, 6-3, 6-3 over 2. seedede no. 15 Filip Cristian Jianu (ROU), der for en måned siden var no. 11 på ranglisten.

Den anden semifinale, som bliver spillet på Estadio og vist på livestream natten til søndag, bliver et rent argentinsk opgør mellem to spillere, som begge er gået hele vejen fra kvalifikationen.
16-årige Juan Bautista Torres vandt i 1/8-finalen 2-6, 7-5, 6-3 over 4. seedede Nick Hardt (DOM), og i kvartfinalen 7-6(6), 6-0 over landsmanden Roman Andres Burruchaga, der ligeledes var videre fra kvalifikationen, hvilket understreger at Argentina ligesom Spanien altid er garant for gode grus-spillere.

Juan Bautista Torres’ modstander og landsmand, 16-årige Santiago De La Fuente vandt i kvartfinalen 1-6, 6-2, 7-6(5) over 1. seedede no. 9 Nicolas Mejia (COL), der for 3 måneder siden var no. 3 på ranglisten.

Inden sidstnævnte semifinale kan man på livestream følge finalen i Boys doubles ved midnat dansk tid, og derefter semifinalen i Girls singles mellem vinderen af Junior Masters, 1. seedede Clara Burel (FRA) og 4. seedede Lulu Sun (SUI).

På Cacha 7 spilles ved midnat finalen i Girls doubles efterfulgt af den anden semifinale i Girls singles mellem 6. seedede Diane Parry (FRA) og Natsumi Kawaguchi (JPN) inden Holgers kamp.

Forrige artikelVigtige point på spil i herrernes DH
Næste artikelITF Junior Kiryat Shmona: Elmer Møller vinder sin hidtil største titel
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.