Både Oskar Brostrøm Poulsen og Carl Emil Overbeck har gjort store spillemæssige fremskridt og med mere erfaring er de klar til at tage næste skridt

Ovenstående billede af Carl Emil Overbeck og Oskar Brostrøm Poulsen stammer fra Stavanger november 2015, hvor de vandt double-titlen ved Artic TE 14.

Oskar er årgang 2002 og Carl Emil årgang 2001, og begge forsøger at etablere sig på ITF-ranglisten, hvor meget få Danske juniorer har formået at få fodfeste, da det generelle niveau som bekendt er meget højt i Verdens største individuelle sportsgren.

Ved Grade 4 turneringen ITF U18 Petit Camp Open, som afvikles på hardcourt i Phoenix på Mauritius er Oskar og Carl Emil af sted med Euroelite Tennis sammen med 7 Svenske deltagere.

Oskar sikrede sig deltagelse i hovedturneringen, da han i kvalifikationen besejrede to af sine Svenske team-kammerater.
Først vandt han 6-2, 6-2 over Gustav Kopp Sundin og i kvalfinalen blev det 6-4, 6-4 over Erik Lundeberg.

Oskar Brostrøm Poulsen
Foto: Sportsfotograf.com. – Oskar Brostrøm Poulsen

Carl Emil indledte også med at sende en Svensk team-kammerat ud, da han vandt 6-2, 6-1 over Eric Van Nunen, hvorefter han i kvalfinalen vandt 6-4, 6-3 over Arjun Sriram (USA), der betegnes som en meget talentfuld spiller, og derved var begge Danske deltagere videre til hovedturneringen.

Tennisavisen har modtaget disse billeder, som EuroElite har videresendt fra Carl Emil

Som det fremgår af denne rapport fra EuroElite kom Erik Lundeberg alligevel videre som Lucky Loser, og 6 af de 9 Skandinaviske deltagere var klar til hovedturneringen.

For at optjene point til ITF-ranglisten i Grade 4 kræves, at man mindst når 1/8-finalen, hvilken hverken lykkedes for Oskar eller Carl Emil.
Dave Bandelin fra EuroElite er dog fortrøstningsfuld på begges vegne, da de spillede det bedste tennis, som han hidtil har set fra deres side, og han udtrykte stor anerkendelse for det “Superior job”, som udføres hjemme i deres klubber (HIK og Gentofte).

Oskar tabte 4-6, 3-6 til 2. seedede Makary Adamek (POL), som er no. 496 på ranglisten, men han gav Polakken en god fight.
Kampen blev flyttet til en bane med lys, hvilket Oskar lod sig distrahere mere af, end det var tilfældet for den mere rutinerede modstander, og det var ifølge Dave netop erfaring, som var den afgørende forskel.

Også for Carl Emil påpeger Dave erfaring som afgørende, da han tabte 4-6, 4-6 til Noah Thurner (GER).
Carl Emil førte 4-0 i 2. sæt, hvor han mistede fokus og begyndte at spille for “ikke at tabe”, hvorved han blev for passiv, hvilket efter Dave’s opfattelse aldrig vil fungere på ITF-touren.

Carl Emil og Oskar spiller sammen i double, hvor 1. runde endnu ikke er afviklet.

3 af de Svenske deltagere – Hugo Brungs, Olof Wiklund og Patrik Alvestrand – slap videre til 1/8-finalen, mens Lucky Loser Erik Lundeberg tabte 1. runde.

Forrige artikelDagens kampe tirsdag 22. august: Bouchard vs. Radwanska efter midnat
Næste artikelITF Junior Riga: Grundtvig sender 2. seedet ud. Holger storsejr over 18-årig
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.