Flere af kampene med Holger Rune ved Junior Masters bliver transmitteret på TV2 Sport

Arrangørerne af 2019 ITF World Tennis Tour Junior Finals er i fuld gang med forberedelserne til turneringen, som indledes onsdag den 23. oktober i Chengdu i Kina.

Deltagerne får opmærksomhed i form af ophængte plakater på Sichuan International Tennis Center stadion, hvor turneringen afvikles.

Junior Masters Chengdu
Foto: Privat – Holger m.fl. på plakater på Center Court

På busstoppesteder findes plakater med billede af alle deltagerne, som er følgende spillere i henhold til ITF’s junior-rangliste:

Drenge Piger
No. 1, Jonas Forejtek (CZE) No. 5, Daria Snigur (UKR)
No. 2, Shintaro Mochizuki (JPN) No. 6, Qinwen Zheng (CHN)
No. 3, Holger Vitus Nødskov Rune No. 7, Diane Parry (FRA)
No. 6, Thiago Agustin Tirante (ARG) No. 10, Kamilla Bartone (LAT)
No. 9, Liam Draxl (CAN) No. 11, Natsumi Kawaguchi (JPN)
No. 11, Harold Mayot (FRA) No. 12, Elsa Jacquemot (FRA)
No. 12, Valentin Royer (FRA) No. 13, Hurricane Tyra Black (USA)
No. 14, Bu Yunchaokete (CHN) No. 14, Oksana Selekhmeteva (RUS)

Hos drengene var de 4 amerikanere, no. 4 Martin Damm, no. 5 Emilio Nava, no. 7 Brandon Nakashima, som vandt titlen i 2018, samt no. 8 Toby Alex Kodat kvalificeret, men de deltager ikke.
Heller ikke de 4 højst rangerede hos pigerne, Maria Camila Osorio Serrano, Leylah Annie Fernandez (CAN), Emma Navarro (USA) og den danske Australian Open vinder Clara Tauson deltager, da de alle har valgt at koncentrere sig fuldt ud om at blive etableret på WTA-ranglisten.

Junior Masters Chengdu
Foto: Privat

Spillerne er indkvarteret på hotel, der findes på selve anlægget, hvor der i sidste måned blev afviklet ATP 250 turneringen Chengdu Open, hvor Pablo Carreno Busta løb med titlen efter sejr over Denis Shapovalov i semifinalen og Alexander Bublik i finalen.
Billedet af Holgers hotelværelse herunder tyder på en standard, som spillerne næppe er forvænte med endnu, men de får derved et indtryk af, hvordan standarden er på ATP-touren, som de alle drømmer om at blive en del af.

Junior Masters Chengdu
Foto: Privat

Spillerne har efter ankomsten masser af baner til rådighed, hvor de kan træne med udelukkende gode spillere.
Holger har søndag trænet sammen med Tirante, og han har senere aftaler med både US Open vinderen Forejtek og Draxl, der alle 3 er 2 år ældre, og får Holger til at se lille ud.

Holger skulle lige vænne sig til tempoet fra de “store drenge”, men da tempoet trods alt ikke er højere end ved træner Lars Christensens “fodrings-øvelser”, havde Holger ingen problemer med at følge med.

Junior Masters Chengdu
Foto: Privat

Turneringen afvikles i puljer med 4 deltagere, og lodtrækningen foretages tirsdag kl. 1000cet ved en lodtræknings-ceremoni, hvor dress-code’n foreskriver, at spillernes påklædning er i kinesisk stil.

TV2 Sport har indgået aftale om at transmittere fra turneringen, men det er endnu uvist, hvilke af Holgers gruppekampe, der bliver tilgængelig på TV-banen, men TV2 Sport oplyser, at det mindst bliver 2 af Holgers kampe, og hvis han er med i semifinalen og en eventuel finale, bliver det ligeledes vist.

Onsdag fra kl. 0500cet afvikles 1. runde i gruppespillet, hvor Boys singles på både Center Court og Court 1 er 2. og 4. kamp.

Torsdag indledes kampene i 2. runde af gruppespillet allerede kl. 0400cet.
På Center Court er Boys singles henholdsvis 2. og 3. kamp, mens de 2 første kampe på Court 1 er Boys singles.

Fredag indledes 3. runde af gruppespillet ligeledes kl. 0400cet med 5 kampe på Center Court, hvor Boys singles er kamp no. 1, 3 og 5, og der spilles desuden en enkelt kamp i Boys singles kl. 0500 på Court 1.

Lørdag afvikles semifinaler fra kl. 0500cet, og der indledes med Girls singles efterfulgt af Boys singles, og derefter de 2 næste semifinaler, hvor den sidste tidligst starter kl. 1000cet.
På Court 1 spilles fra kl. 0500cet 2 placeringskampe, første Boys singles og derefter Girls singles.

Søndag spilles fra kl. 0500cet placerings-kampe på Court 1. Finalerne spilles på Center Court henholdsvis kl. 0700cet og 1000cet, men det fremgår ikke hvilken af finalerne, der spilles først, hvilket formentlig afhænger af, hvordan kineserne klarer sig.

Turneringen bliver formentlig Holgers sidste optræden i junior-regi, og han har ikke lagt skjul på, at målet er både at vinde Masters titlen og slutte som no. 1 på ranglisten, hvor han efter French Open var no. 2, og aktuelt er no. 3 efter US Open vinderen Jonas Forejtek og Wimbledon vinderen Shintaro Mochizuki.

ATP invitation til Next Gen og Nitto ATP Finals

Efter turneringen venter der nye eventyr forude for Holger, der trods sine kun 16 år har stor bevågenhed hos ATP, som har fremsendt hele 2 attraktive invitationer – både i forbindelse med Next Gen ATP Finals, som afvikles i Milan 5-9. november, og til selve ATP-slutspillet Nitto ATP Finals i O2 Arena i London 10-17. november.

I forbindelse med Next Gen ATP Finals afvikles sideløbende Red Bull Next Gen Open World Finals, som er etableret for at støtte den kommende generations tennisspillere.
Begrundelsen for at invitere Holger lyder således:
In addition to the National Finals winners, a small number of Direct Entry slots are being assigned to players who are making an outstanding impct through their presence on the tennis scene, on af off court. Red Bull has identified you as one of those players.

Forinden havde Holger modtaget invitation fra ATP til at være “Hitter for Best 8”, hvilket tidligere har været omtalt i Tennisavisen.

Holger Rune inviteret til ATP Finals i London