Clara Tauson var tilsyneladende på vej til at blive ydmyget for åben TV mod en kineser, der kanonerede hende ud af banen i 1. sæt, men med fight og vilje samt eminent spil blev kampen vendt til dansk sejr

Det er ikke kun i de indviede tennis-kredse, at man er klar over, at 15-årige Clara Tauson er et kæmpe stort tennis-talent, da hun har fået stadig større medie-opmærksomhed efter en lang række flotte resultater – senest da hun som den yngste deltager fik alders-dispensation til at deltage i U18 EM, hvor hun snuppede titlen som Europamester, samt i sidste uge med en suveræn titel i Osaka ved en Grade A, som er den højeste kategori lige under Grand Slam.
Billedet herover er fra finalen i Osaka.

Det er dog stadig de færreste, der har haft mulighed for at følge Clara på TV i en stor international turnering, men den mulighed opstod, da TV2 Sport sikrede sig rettigheder til at vise nogle af hendes kampe ved 2018 ITF Junior Masters, hvor de 8 bedste på ITFs junior-rangliste har kvalificeret sig.

Clara spillede onsdag sin første puljekamp i Group Li, hvor hun vandt et jævnbyrdigt 1. sæt 9-7 i tiebreak mod 18-årige Liang En Shuo (TPE), der i starten af året vandt juniorernes Grand Slam ved Australian Open.
Med 1. sæt i hus fik Clara endnu bedre kontrol over kampen, som hun vandt 7-6(7), 6-1.

Da førnævnte kamp ikke blev spillet på Centre Court havde TV2 Sport kun mulighed for at vise få billeder fra kampen, men i den næste puljekamp torsdag spillede Clara på Centre Court, hvor seerne kunne følge med på TV2 Sport.

Det var således en enestående mulighed for, at Clara kunne vise de danske TV-seere, hvilket niveau hun allerede som 15-årig er i stand til at præstere mod en af Verdens bedste juniorer, den 17-årige kineser Xin Yu Wang, der ugen inden turneringen var no. 2 på ranglisten.

Wang havde i sin første puljekamp nærmest udraderet 16-årige Leylah Annie Fernandez (CAN), der er no. 16 på ranglisten, med et sæt “briller” 6-0, 6-0, og efter 1. sæt mod Clara kunne man frygte en tilsvarende “ydmygelse”, da kineseren med stor selvtillid kanonerede boldene tæt på linjerne i et sandt bombardement, som var umulig at modstå, da kineseren stort set spillede fejlfrit og i løbet af små 20 minutter vandt sættet 6-0.

ITF viste på deres facebook dette eksempel på kineserens bombardement, som fik betegnelsen “Girl POWER!”.

Måske har tanken strejfet nogle af de seere, som ikke i forvejen har kendskab til hverken Claras eller det generelle niveau hos de bedste juniorer, at hun nok alligevel ikke kan begå sig mod de bedste, når det kommer til stykket, men i så fald fik Clara i resten af kampen tilbagevist dette, da hun leverede et comeback, som kun kan aftvinge den allerstørste respekt hos et tennis-kyndigt publikum.

Opskriften mod spillere, der fra starten af en kamp hamrer løs på alt og bliver ved med at ramme indenfor linjerne, er at blive ved med at tro på sin chance, og at bombardementet ikke kan fortsætte i det uendelige.
Det var præcis hvad der skete i 2. sæt, hvor Clara fik stadig bedre styr på sit spil, og kineseren kunne ikke fortsætte med at ramme plet hver gang, og pludselig blev det til en helt jævnbyrdig affære, hvor Clara var væsentlig bedre med, ligesom det var tilfældet, da hun vandt deres tidligere opgør ved en Grade A i Milano 6-4, 7-6(9) for 5 måneder siden.

Kineseren havde chancen for at serve sejren hjem, da hun havde brudt til 6-5 i 2. sæt, men Clara brød tilbage, og hun vandt derefter 7-5 i en jævnbyrdig tiebreak og tvang kampen i et afgørende 3. sæt.

Danskeren kom under pres i det afgørende sæt, da hun et par gange satte føringer over styr, hvorved hun kom bagud 1-3 og kineseren havde desuden 40-15 i egen serv med mulighed for 4-1, men et par dobbeltfejl bidrog til, at Clara fik brudt tilbage, og resten af sættet blev dirigeret af Clara, som efter godt 2 timer med en longline vinder sikrede sejren 0-6, 7-6(5), 6-4.

Sejren betyder samtidig, at Clara er sikker på at gå videre til semifinalen som puljevinder, uanset resultatet af den sidste puljekamp mod Leylah Fernandez (CAN), men TV2 Sport viser alligevel kampen, som er programsat som 4. kamp på Centre Court, hvor der forinden fra kl. 0430 dansk tid spilles 3 kampe, hvoraf den tredje tidligst påbegyndes kl. 0730.
Det er således længden af disse kampe, der afgør hvornår Clara spiller.

Fernandez har ingen mulighed for at gå videre, da hun efter 0-6, 0-6 mod Wang tabte 4-6, 1-6 til En Shuo Liang, der efter Claras kamp spiller tidligst kl. 10 mod Wang om 2. pladsen i Group Li.

I Group Liang er det også Clara, der klarer sig bedst, idet 17-årige Clara Burel (FRA) onsdag vandt 6-2, 6-2 over 16-årige Maria Camila Osorio Serrano (COL), og torsdag vandt franske Clara 6-1, 7-6(4) over Eleonora Molinaro (LUX).
Columbianeren Serrano vandt overraskende 6-4, 6-2 over den 1. seedede kineser med næsten samme navn som Claras modstander, ranglistens no. 1 Xiyu Wang, som i torsdagens første puljekamp havde vundet 6-3, 6-2 over Eleonora Molinaro.

Xiyu Wang har efterfølgende trukket sig fra turneringen på grund af problemer med et ribben, og derfor spiller hun ikke den sidste planlagte kamp mod Clara Burel, som derved bliver vinder af Group Liang, hvor Serrano og Molinaro kl. 0430 spiller om at møde Clara Tauson i semifinalen på lørdag.
Clara Burel møder i semifinalen vinderen af førnævnte kamp i Group Li mellem En Shuo Liang og Xin Yu Wang.

Forrige artikelWTA Singapore 2018: Wozniacki tabte 2 gange i dag
Næste artikelFredag 26. oktober: Clara Tauson spiller “træningskamp” på TV2 Sport
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.