Holger Vitus Nødskov Rune har fundet storspillet frem og er efter sejr over 16-årig seedet Franskmand i kvartfinalen

I denne uge deltager 13-årige Holger Vitus Nødskov Rune i Grade 4 turneringen Malta ITF U18 World Ranking Tournament i Marsa, og meldingerne fra ferieøen tyder på, at den unge talentfulde HIK’er bliver stadig mere fortrolig med miljøet ved ITF-turneringerne, hvor han som regel møder spillere, der er flere år ældre.

Det gjorde han i sin første kamp i R64, hvor han mødte 16-årige Vojtech Podzemny (CZE), der ikke har den store erfaring i ITF-sammenhæng, hvor han i kvalifikationen vandt sine to første sejre i sin 2. optræden i ITF, og han kunne ikke stille meget op mod Holger, der fyrede en lang række forhånds-vindere af sted, da han vandt 6-1, 6-0.

I 2. runde mødte Holger for en gangs skyld en modstander, som kun er en enkelt år ældre, Benjamin Heynold (GBR), og her blev det til endnu en sejr 6-4, 6-1 til Holger, der fik lejlighed til at levere flere passerslag fra baghånden.

I kvartfinalen var modstanderen igen nogle år ældre, idet Holger mødte 8. seedede Adan Freire Da Silva (FRA), der tilhører den ældste årgang 1999, hvilket blev en svær opgave, da Franskmanden spillede både hurtigt og fladt og lavede ganske få fejl.

Derfor var der virkelig brug for at holde fokus med få fejl, hvilket Holger var i stand til at gennemføre, og det blev efter 3 sæt, som var jævnbyrdige hele vejen, til dansk sejr 3-6 6-3, 6-4.

Da der er 16 seedede i turneringen, er Holger i kraft af sidste uges rangering som no. 715 seedet 9, men da han i sidste uge optjente 10 point til ranglisten, er han på den seneste rangliste avanceret til no. 636 med 65 point, og denne placering vil blive yderligere forbedret, da han med en plads i kvartfinalen optjener yderligere 15 point og avancerer yderligere ca. 100 pladser.
Da træner Lars Christensens målsætning var 60 point efter de første fire måneder af 2017, er dette mere end indfriet.

Der kan komme yderligere 5 point på kontoen, hvis Holger også vinder kvartfinalen, hvor han møder 15-årige Jacob Fearnley, der har været med på det engelske landshold siden han var U12, og han har spillet både summer og winthercups i U12, 14 og 16, og i år vandt han alle sine singler i U16.
Han har dog haft knap så prangende resultater i ITF indtil nu, hvilket kan hænge sammen med, at han ikke er blandt de største, og derfor ikke har helt samme power som de store drenge.

Da Holger stadig ikke har de store drenges fysik, er der således lagt i kakkelovnen til en “slider-kamp”, hvor der kan blive spil om hvert eneste point.

Billedet herover viser, at det en smuk gammel tennisklub med mange små oaser omkring de 14 baner, og der et godt styr på turneringen.

Forrige artikelWTA Monterrey: Julia Boserup bider sig fast i top 100. På TV2 Play 3 onsdag kl. 22
Næste artikelWTA Charleston: “Rogers” overhovedet ikke OVER AND OUT
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.