Rebecca Munk Mortensen og Johanne Christine Svendsen nåede hhv. 1/8-finalen og kvartfinalen i single. I doublen var de tæt på titlen efter match-tiebreak

I sidste uge har Tennisavisen berettet om 2 danske double-titler ved en Tennis Europe turnering på Cypern

TE U14 Cypern: Frederikke, Mille og Alexander (med tysk makker) vinder doublerne

Endvidere vandt Frederik Løchte Nielsen for 68. gang i karrieren en double-titel, da han sammen med Tim Puetz vandt ved ATP Challenger i Bratislava, men selvom der er arbejdet på sagen, er det ikke lykkedes at fremskaffe et præmiebillede fra Slovakiet.

Til gengæld har Tennisavisen modtaget ovenstående præmiebillede fra Luxembourg, hvor det var meget tæt på, at dansk tennis kunne have fået ugens fjerde double-titel, da 14-årige Rebecca Munk Mortensen og 15-årige Johanne Christine Svendsen var i double-finalen ved Grade 5 turneringen TDO Junior Open i Esch/Alette.

Johanne og Rebecca var seedet 1 i double, og de var oversiddere i 1/8-finalen, hvorefter de i både kvartfinalen og semifinalen vandt med de samme cifre 6-3, 6-3, først over det tysk-belgiske par Lilli Minich/Sara Pantelic og 4. seedede Karina Gustowska (POL)/Arina Sorokina (RUS).

I finalen mødte de det belgiske par Lucie Rabiot og Emma Vanderheyden, som efter match-tiebreak vandt titlen med cifrene 6-4, 4-6, [10-6].

Rebecca og Johanne deltog også i single, hvor Rebecca i 1. runde (R32) vandt 6-1, 6-0 over Paloma Hennicaux (FRA), hvorefter hun i 1/8-finalen mødte 5. seedede Zdena Safarova (CZE), der vandt 6-4, 6-4.

Johanne var seedet 3, og hun vandt i 1. runde 6-4, 6-0 over Nadja Nonkovic (SRB), der var videre fra kvalifikationen, og i 1/8-finalen vandt Johanne 6-2, 6-2 over Kristyna Kostelna (CZE).

Johanne fik en god start i kvartfinalen med 6-1 i 1. sæt over 6. seedede Eva Elbaz (FRA), som derefter fik overtaget og vandt 1-6, 6-3, 6-4.

Kvartfinalen i single samt finalen i double, som også tæller til ITF’s junior-ranglisten, betyder at Johanne avancerer 46 pladser til no. 701 på ranglisten, mens Rebecca tager et kæmpe hop på 93 pladser til no. 1173, men begge har stadig henholdsvis 3 og 4 junior år til at nå endnu længere.

Forrige artikelKampe uge 46: ATP-slutspil med Holger som hitting-partner. Challenger med både Torpegaard og Løchte
Næste artikelDH kvinder: Topopgør i Birkerød