Alle 3 danske deltagere havde vinderpokaler fra double-finalerne i bagagen efter Category 3 turnering i Limassol

Kun de mest opmærksomme blandt Tennisavisens læsere har formentlig bemærket, at tre 13-årige danske juniorer (årgang 2006) har været på Cypern for at deltage i Famagusta Tennis Cup U14, der er en Category 3 turnering under Tennis Europe.
Resultaterne for de danske deltagere ved turneringen er i løbet af ugen opdateret i “Kampe uge 45” i Tennis-Europe sektionen nederst.

I U14 Girls singles deltog både Frederikke Alberte Pape og Mille Mørk, der begge var direkte i hovedturneringen, hvor Frederikke var seedet 4, og hun vandt i 1. runde (R32) 6-2, 6-2 over Nataliia Dzoz (UKR), der var videre fra kvalifikationen.
I 1/8-finalen mødte Frederikke derefter den 1 år ældre Yana Klimchuk (BLR), der havde vundet sikre sejre i både kvalfinalen og 1. runde, hvor hun vandt 6-2, 6-0 over Andreana Vasiliou (CYP).
Hviderusseren fortsatte sin sejrsrække, idet hun vandt 6-4, 6-2 over Frederikke.

Mille mødte i 1. runde den 1 år ældre 6. seedede Eryka Kruk (BLR), der vandt 6-0, 6-3, og derefter kunne Mille sammen med Frederikke koncentrere sig om double-rækken, hvor de var seedet 2 og oversiddere i 1/8-finalen.

Kvartfinalen mod Youmna Fayssal (LEB) og Christiana Sevastou (CYP) blev vundet 6-2, 6-3, og i semifinalen vandt de med de endnu mere overbevisende cifre 6-1, 6-1 over det ukrainske par Anastasiia og Nataliia med efternavnet Dzoz.

Mille og Frederikke afgav heller ikke sæt i finalen, hvor der igen var ukrainere på modsatte side af nettet, og de sikrede sig titlen med finalesejr 6-4, 6-1 over Maria Fedenko og Yelyzaveta Kotliar.

Frederikke Alberte Pape og Mille Mørk
Foto: Privat – Frederikke Alberte Pape og Mille Mørk

Alexander Nordal Clausen var seedet 1 i kvalifikationen i U14 Boys singles, hvor han var oversidder i 1. kvalrunde og dermed direkte i kvalfinalen, som han vandt 6-2, 2-6, 6-3 over Leonidas Lazarides (CYP).

I hovedturneringen mødte Alexander i 1. runde 5. seedede Andreas Timini (CYP), der vandt 6-3, 6-0, men Alexander var fortsat med i turneringen, hvor han sammen med Lukas Escher (GER) var seedet 2 i double, hvor de i 1/8-finalen vandt 6-1, 6-1 over Strahinja Djukic (MLT) og Alecos Timini (CYP), der havde wildcard.

Kvartfinalen mod polakkerne Jakub Jedrezejczak og Mikolaj Migdalski blev vundet efter to tætte sæt 6-4, 7-6(4), og det blev også sejr i 2 sæt i semifinalen 6-1, 7-5 over 3. seedede Chris Spyrou (GRE) og Dilhan Wasantha (GBR).

Efter 0-6 i 1. sæt i finalen mod 1. seedede David Alexandru Gheorghe (ROU) og Andreas Timini (CYP), tydede meget på, at Timini igen ville vinde over Alexander, som det var tilfældet i single, men efter et jævnbyrdigt 2. sæt og er nervepirrende gyser match-tiebreak vandt Alexander og Lukas Escher finalen 0-6, 7-5, [13-11] .

Alexander Nordal Clausen og Lukas Escher
Foto: Privat – Alexander Nordal Clausen og Lukas Escher (til højre)

Tennisavisen har efterfølgende modtaget ovenstående billeder med de danske præmie-vindere.