Efter en jævnbyrdig kamp vinder Hannah Viller Møller efter tiebreak i 3 sæt sin første ITF-titel over Clara Tauson i hendes tredje finale på stribe

Både Hannah Viller Møller og Clara Tauson, der er hhv. årgang 2001 og 2002, har flere gang præsteret resultater, som indikerer at de bliver navne, som mange udover de snævre tenniskredse vil lægge mærke til fremover.

Allerede sidste år markerede Clara sig ved at nå semifinalen ved DM for seniorer udendørs, og ved det seneste DM indendørs var Hannah i finalen.
Derudover har både Hannah og Clara vundet imponerende sejre i DH holdturneringen og andre seniorturneringer.

Begge havde ved Grade 4 turneringen SEB Outdoor Open, Ljusseveka i Värnamo i Sverige chancen for at vinde en ITF-titel for første gang i deres unge karriere, hvilket de begge i allerhøjeste grad har gjort sig fortjent til efter deres indsats hidtil – og faktisk også efter finalen, men der kan som bekendt ikke være 2 vindere i en single-finale, så det måtte afgøres på tennisbanen, hvor Hannah havde revanche tilgode fra sidste års nederlag i semifinalen ved DM udendørs.

Finalen blev så jævnbyrdig, som man kunne have forestillet sig på forhånd mellem to piger, der begge har en stærk kamp-psyke.
Hannah kom bedst fra start med 5-2 i 1. sæt, men Clara fik reduceret til 5-4, inden Hannah tog sættet 6-4.

I 2. sæt kom Hannah igen bedst fra start og førte 2-0, hvorefter Clara vandt 5 partier i træk, og hun vandt 2. sæt 6-3, så der måtte spilles et sæt mere for at finde vinderen.

Endnu en gang kom Hannah bedst fra start, og hun bragte sig på vinderkurs 4-1, men Clara har tilsyneladende som speciale at tage flere partier på stribe, når hun er bagud, hvilket hun også gjorde i 3. sæt og udlignede til 4-4.
Hannah kom derefter foran 5-4, men igen slog Clara contra og vandt de næste 2 partier til 6-5, hvorefter Hannah fik udlignet til 6-6, og kampen blev afgjort i tiebreak.
Også her kom Hannah foran fra start, men i modsætning til de andre gange, fik Clara ikke slået contra i tiebreak’en, som Hannah vandt 7-1, og dermed blev resultatet af finalen 6-4, 3-6, 7-6(1).

Tennisavisen ønsker stort tillykke til begge finalister, som har al mulig grund til at være stolte af deres præstationer, hvilket ovenstående billede også tydeligt viser er tilfældet – også for Clara, som må vente lidt endnu med at tage sin første ITF-titel.
Til gengæld kan hun tage endnu et hop fremad på ranglisten, hvor hun er no. 767 med 57,5 point, som bliver forbedret med 30 point som runner up og (20/4) 5 point for semifinale i double, så hun avancerer omkring 200 pladser.

Hannah Viller Møller
Foto: Martin Møller – Hannah Viller Møller

Hannah optjener 40 point, men skal modregne 10, og derved opnår hun (97,5 + 30) 127,5 point, som er en forbedring fra no. 542 til lige indenfor top 400.