Hverken afbrydelse eller baneskift kunne hyle Mikael Torpegaard ud af sejrskurs, da han med et effektfuldt serve-es kvalificerede sig til finalen

Mikael Torpegaard fortsatte med at spille på det høje niveau, som han har fundet frem i de seneste kampe ved NCAA Singles Championships, da han i semifinalen mødte 5. seedede Cameron Norrie (TCU), som fulgte godt med fra starten af kampen, hvor begge holdt serv de første 7 partier, der blev spillet på Court 1

Da Norrie i sin efterfølgende serv ved 3-4 kom bagud 0-30, blev begge semifinaler suspenderet, fordi det begyndte at tordne.
På det tidspunkt havde 6. seedede Mackenzie McDonald (UCLA) sikret sig 1. sæt 6-2 mod no. 14 Joao Monteiro (Virginia Tech).

Undertegnede forsøgte at holde et vågent øje med, hvornår danskerens kamp atter kom i gang på Court 1, men kampen blev flyttet indendørs og genoptaget på Court 3, hvilket Mikael betegner som en fordel for ham selv.

Da kampen blev genoptaget brød Mikael straks serven til 5-3, hvorefter han servede sættet hjem til 6-3. Fra starten af 2. sæt satte danskeren sejrskursen, da han brød til 2-0 og holdt serv igen til 3-1. Ved stillingen 3-2 var Mikael foran 40-15 i egen serv, men en dobbeltfejl åbnede en lille mulighed for Norrie, som også vandt de to næste bolde og derved fik brudt tilbage, og han udnyttede sit momentum til at serve sig foran 4-3.

Mikael holdt derefter serv til 4-4, og i Norries næste serveparti fik Mikael chancen for at bryde ved 30-40, hvilket Norrie afværgede, men da der spilles med noAd, havde Mikael endnu en chance for at tage pointet, hvilket han gjorde med et smukt passerslag. Derefter kunne danskeren serve for kampen, hvilket skete med overbevisning med føring på 30-0 og 40-15 afsluttende med et servees.

Dermed var Mikael klar til finalen, og han har fuldt ud levet op til hæderen som “ITA National Player to Watch”, men det var på det tidspunkt uvist, hvem modstanderen bliver, da Monteiro netop havde sikret sig 2. sæt 6-3, så Mikael kunne vente på, at 3. sæt blev afviklet.
Kampen endte med sejr 6-2, 3-6, 6-3 til 5. seedede Mackenzie McDonald, som i hele sæsonen kun er noteret for et enkelt nederlag til no. 8 Ryan Shane (Virginia).

McDonalds bedste resultat i 2015 var formentlig i Challenger Champaign, hvor han i semifinalen tabte i 3 sæt til Taylor Fritz.
I 2013 kvalificerede han sig til hovedturneringen ved ATP Masters 1000 med sejre over Nicolas Mahut og Steve Johnson.

Finalen er programsat til kl. 1900cet og kan følges på Tournament Website, hvor der er links til både lodtrækning, resultater og livestream.

Forrige artikelITF Junior Ljusseveka: Første ITF-titel til Hannah i tæt opgør mod Clara
Næste artikelCollege Tennis: Torpegaard slutter formidabel uge som runner-up
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.