Fire af Danmarks bedste junior-piger har fejet al modstand til side i de to første runder. Romeo Midtgaard Jivraj og Eric Vanshelboim tabte begge i 1/8-finalen

KBs ukrainske 15-årige Eric Vanshelboim havde som den eneste i den danske trup ved Grade 4 turneringen SEB Outdoor Open, Ljusseveka i Värnamo i Sverige endnu ikke været i kamp inden onsdagens program startede.
Eric fik en god start på turneringen, da han i 1. runde vandt sikkert 6-2, 6-1 over Allen Botic (SWE), der havde fået en ekstra chance som Lucky Loser.
Svenskeren forsøgte at tage initiativ, men Eric havde svar på det hele.

Endnu en titel til Eric
Eric Vanshelboim

Samme dag spillede Eric desuden 1/8-finale i double sammen med Romeo Midtgaard Jivraj mod Hugo Brungs/Arvid Hjalte (SWE), der vandt 6-1, 6-3.

Torsdag spillede både Eric og Romeo 1/8-finale i single, begge med nederlag til følge.
Romeo tabte til Fabien Salle (FRA) 4-6, 7-6(5), 2-6.
Eric mødte den 5. seedede Johan Garpered (SWE), der vandt 6-2, 6-2.

Tennisspilleren Romeo Midtgaard Jivrad
Foto: Sportsfotograf.com.- Romeo Midtgaard Jivraj 2012

I Girls singles lykkedes det ikke for Linnea Sophie Dissing Fristam at gentage sejren fra 1. runde, som var første gang hidtil, at hun opnåede sejr i hovedturneringen i en Grade 4.
I 1/8-finalen tabte hun onsdag 1-6, 3-6 til Sydney Berlin (SWE).

Linnea Fristam
Foto: Sportsfotograf.com. – Linnea Sophie Dissing Fristam

Fire af de absolut bedste danske junior-piger er alle seedede i turneringen, og i de 2 første runder har de alle leveret varen og spillet sig frem til kvartfinalerne med sikre sejre.

3. seedede  (402) Rebekka La Cour Hillingsø vandt onsdag i 1/8-finalen over (1045) Elinor Storkaas (NOR) 6-1, 6-0 i en kamp, som hun styrede fra start til slut og spillede på samme høje niveau som i hendes første kamp.

De tre øvrige danske piger spillede 1/8-finale torsdag, hvor 1. seedede (273) Olga Helmi (DEN) vandt over (WC) (1490) Maria Petrovic (SWE) 6-1, 6-2.

5. seedede (536) Hannah Viller Møller, der fik walkover i 1. runde havde heller ingen problemer i 1/8-finalen, hvor hun vandt over (1324) Helene Heiberg (NOR) 6-0, 6-1.

8. seedede (764) Clara Tauson vandt for anden gang i træk en sikker sejr over den norske senior-mester, 14-årige (1151) Emilie Elde 6-4, 6-0.

Clara Tauson
All rights reserved Espen Hildrup 2016 – Clara Tauson

Ovenstående billede viser Clara ved NM i Norge. På det øverste billede repræsenterer Rebecca, Hannah og Olga Danmark ved EM for U16 hold.

Fredagens kvartfinaler ser herefter således ud

[1] (273) Olga Helmi (DEN) vs. [7] (556) Lillian Gabrielsen (NOR)
(799) Ana Lantigua De La Nuez (ESP) vs. [5] (536) Hannah Viller Møller (DEN)

(997) Sydney Berlin (SWE) vs. [3] (402) Rebekka La Cour Hillingsø (DEN)
[8] (764) Clara Tauson (DEN) vs. (1403) Sarina Reinertsen (NOR)

Hvis danskerne fortsætter de gode takter, kan der blive nogle yderst interessante semifinale-opgør, som kan vise deres øjeblikkelige indbyrdes styrkeforhold, men der er et par nordmænd og en svensker samt en spanier, som vil forsøge at forhindre, at turneringen pludselig ændrer status fra en Grade 4 ITF til en afart af dansk UM.

Double-rækken har også potentiale til at blive et dansk anliggende, da der er dansk deltagelse i begge semifinaler.
Rebecca og Hannah er seedet 1, og de har i kvartfinalen vundet over Jessica Mridha/Svetlana Teterina (SWE) 6-3, 7-6(3).
De møder i semifinalen 4. seedede Marcelle Cirino (BRA)/Salma Djoubri (FRA), som efter bye i 1/8-finalen havde walkover i kvartfinalen.

3. seedede Olga og Clara vandt deres kvartfinale med stort besvær over Sydney Berlin/Therese Ekdahl (SWE) 6-4, 2-6, [11-9], og de møder i semifinalen Ida Ferding/Alexandra Viktorovitch (SWE), som havde walkover i kvartfinalen.

 

Forrige artikelTE U14 Bucharest: Holger i sin første Category 1 kvartfinale
Næste artikelEntryliste: Uge 23, International Nottingham, Caroline, Azarenka m.fl.
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.