Både Mathilde Tranberg og Sebastian Grundtvig spiller fredag semifinale i turnering, hvor flere danskere bliver coachet af EuroElite

Flere danske junior-talenter benytter jævnligt muligheden for at deltage i tennis-rejser med Euroelite Tennis, som ønsker at bidrage til at udvikle den kommende tennis-generation.
Tennisavisen har en god kontakt til Euroelite Tennis, som jævnligt fremsender rapporter om danske spilleres præstationer, som også omtales på deres facebook.

Dave Bandelin fra Euroelite Tennis lægger stor vægt på at påpege, at EuroElite ikke fungerer som primære trænere for spillerne, men som samarbejds-partnere for klubberne, hvis daglige arbejde med spillerne er den væsentligste årsag til de gode resultater, som opnås af spillerne.

I løbet af indeværende uge har Tennisavisen modtaget rapporter fra Grade 5 turneringen ITF Sweden Junior Open i Kramfors, Sverige, hvor flere danske spillere deltager sammen med EuroElite, der ofte i kraft af “gode forbindelse” kan skaffe wildcards til nogle af de spillere, som ellers ikke kan komme ind i turneringerne.

Foruden de spillere, som er med EuroElite deltager flere andre danske spillere i turneringen. I
den følgende omtale suppleres de danske spilleres resultater med kommentarerne til spilleres indsats.

Christopher Wejs og Niels Gerstrøm ude efter kval

Hovedparten af de danske spillere var direkte i hovedturneringen, men både Christopher Wejs (Sønderborg) og Niels Gerstrøm (HRT) deltog i kvalifikationen.
Det lykkedes dog ikke for nogen af dem at komme videre, idet Christopher (årgang 1998) tabte 3-6, 2-6 i 1. runde til Marcus Lind (SWE).

Niels, der er årgang 2000, var oversidder og derfor direkte videre til 2. runde, hvor han mødte 18-årige Thomas Lunde Biermann (NOR), som vandt 6-1, 6-0. Claes og Filip fra EuroElite skrev i rapporten, at Niels “kom tyvärr inte upp i nivå idag och föll i två raka.”

1. runde
Kaper Elsvad og Sean Zachory Ellingsen var oversiddere, mens (2036) Tobias Lentz vandt over (2036) Emil Pettersson (SWE) 6-2, 7-5 og (1930) Sean Zachory Ellingsen (DEN) vandt over Alexander Piksis (SWE) 6-4, 7-5

Hos pigerne havde Emilie Hansen wildcard, og hun var som den eneste af danskerne ikke oversidder i 1. runde, hvor hun tabte 5-7, 2-6 til Jessica Mridha (SWE).

2. runde
Resultater med danske spillere
[1] (663) Carl Johan Prioset (SWE) vs. (2036) Tobias Lentz (DEN) 7-5, 7-5
Johan Wennerholm (SWE) vs. [5] (898) Kasper Elsvad (DEN) 5-7, 7-5, 1-0 Ret’d
[13] (1568) Sebastian Grundtvig (DEN) vs. (WC) Filip Tensing (SWE) 6-3, 6-2
(1930) Sean Zachory Ellingsen (DEN) vs. [11] Herman Sterner Kristensen (NOR) 6-1, 6-2[2] (670) Patrick Kristensen (DEN) vs. Mikko Malinen (SWE) 6-3, 6-3

[5] (1442) Mathilde Tranberg (DEN) vs. Victoria Allen (GBR) 6-4, 6-1
Lou Regen (SWE) vs. (2134) Stefani Lekic (DEN) 6-0, 6-1
[10] (1859) Linnea Sophie Dissing Fristam (DEN) vs. Mathilda Vidgren (SWE) 4-6, 6-3, 6-2
Her følger EuroElites blog for runden 25. august, hvor både Sebastian og Patrick nævnes.
Sebastian vandt over en anden EuroElite-deltager i dagens længste kamp, og Patrick leverede 14 serve-esser og “Han satte in mycket 1:A servar, och styrde bra med sin forehand blandat med dödande stoppbollar och vann i 2 raka”

Blog från Kramfors 25/8.Dagens singelmatcher i Kramfors innehöll 8 spelare från EuroElite varav 4 av dom mötte…

Posted by Euroelite Tennis on 25. august 2015

1/8-finaler
[13] (1568) Sebastian Grundtvig (DEN) vs. [3] (848) Tobias Lindberget (SWE) 6-3, 7-5(2036) Allan Deschamps (FRA) vs. (1930) Sean Zachory Ellingsen (DEN) 6-3, 6-2
Erik Grevelius (SWE) vs. [2] (670) Patrick Kristensen (DEN) 6-4, 6-3

[5] (1442) Mathilde Tranberg (DEN) vs. [11] Liisa Vehvilainen (FIN) 6-0, 6-4
Caijsa Wilda Hennemann (SWE) vs. [10] (1859) Linnea Sophie Dissing Fristam (DEN) 6-2, 6-1

Dermed er Sebastian og Mathilde eneste danske deltagere, der er videre til kvartfinalerne.

I rapporten fra EuroElite herunder fremgår, at Sebastian vandt en velspillet kamp, hvor “Båda spelarna värderade bollarna väldigt bra, men Sebastian var något starkare och var lite offensivare”.
Patrick spillede ikke op til niveauet fra dagen før, og han trivedes ikke med den tunge bane efter en del regn, hvorved han ikke fik samme udbytte af serven og sit offensive spil, men en væsentlig forklaring må dog tilskrives modstanderen, som spillede fejlfrit, og derved “torska” (som det hedder på svensk) Tobias kampen.

Kramfors 26/8Efter all sol som Kramfors har bjudit på så visade staden upp sin regniga sida idag. Det var stora fö…

Posted by Euroelite Tennis on 26. august 2015

Mathilde Tranberg på vej mod bedste ITF-resultat nogensinde

Billedet herover viser 15-årige Mathilde Tranberg (HRT), der er no. 11 på den danske U16-rangliste. Hun er med ovennævnte resultater nået længere end nogensinde tidligere i ITF-regi, hvor hun aldrig før er sluppet forbi 1/8-finalen.
Mathilde nøjes dog ikke med at stille sig tilfreds med omsider at nå kvartfinalen, idet hun tog endnu et skridt videre, da hun vandt over 16. seedede (2134) Helene Heiberg (NOR) 7-5, 6-3.

Fredag morgen er Mathildes modstander i semifinalen 3. seedede (1130) Molly Helgesson (SWE).

Tennisspilleren Sebastian Grundtvig
Foto: Sportsfotograf.com.

Sebastian Grundtvig markerer sig også i ITF-turnering

14-årige Sebastian Grundtvig har flere gange vist, at han er et af de talenter, som dansk tennis kan tillade sig at have forhåbninger til, og han har allerede markeret sig i både hjemlige turneringer og internationalt i TE-regi.
Sebastian har hidtil kun deltaget i ganske få ITF-turneringer, som var på dansk grund.

Turneringen i Kramfors er således første gang Sebastian deltager i en ITF-turnering udenfor Danmark, og som det fremgår herover, har han hidtil klaret sig ganske glimrende ved at spille sig frem til kvartfinalen med sejre over spillere, som er flere årgange ældre, bl.a. over 3. seedede Tobias Lindberget, som er 17 år.

I kvartfinalen blev det til endnu en sejr, da Sebastian efter en hård kamp vandt over 8. seedede (1126) Siim Troost (EST) 6-3, 3-6, 6-3.

Som det fremgår af omtalen hos EuroElite, mistede Sebastian lidt fokus efter at have vundet 1. sæt, og hans bolde blev lidt for korte. Da han indså, at han måtte spille med mindre marginaler, sikrede han sig sejren i 3 sæt.

Modstanderen i semifinalen er (2036) Allan Deschamps (FRA), der ligesom Sebastian er årgang 2001.

Oscar och Sebastian i semi-final i kramfors!Oscar Jonsson och Sebastian Grundtvig spelar semi-final imorgon efter…

Posted by Euroelite Tennis on 27. august 2015

 

Forrige artikelUS Open: Fortsætter Serena historieskrivningen?
Næste artikelITF Braunsweig: Kvartfinale bringer Karen Barbat i top 500
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.