Alle øjne vil være rettet mod Serena Williams under den forestående US Open turnering (31. august – 13. september), for hun kan skrive sig ind i historiebøgerne i endnu højere grad end hun allerede har gjort, såfremt hun vinder en ægte Grand Slam.

Serena Williams

Vinder verdens bedste kvindelige tennisspiller også US Open, så har hun ikke alen vundet alle fire Grand Slams i rækkefølge, men hun vil også vinde dem i samme kalenderår, og dermed ”en ægte Slam”.

Det er ikke sket siden 1988, hvor tyskeren Steffi Graf præsterede dette. En turneringssejr vil desuden betyde at Serena er oppe på 22 Grand Slam titler, hvilket og dermed vil hun tangere Steffi Graf som har rekorden i Open Era; Margaret Court har rekorden på alle tiders liste med 24 sejre.

De øvrige spillere

Serena er uden sidsetykke dette års helt klare favorit til at vinde damesingle trofæet, det er vel reelt kun en skade der kan stoppe hende. Og det er ikke fordi det øvrige felt ikke er stjernespækket, for stort set alle topspillere har meldt deres ankomst i New York.

Og skal vi se på det øvrige felt, så er de navne som oftest nævnes som de nærmeste forfølgere Maria Sharapova, Simona Halep, Petra Kvitova og Victoria Azarenka. Og så er der selvfølgelig garden af de unge og fremadstormende navne som Madison Keys, Garbine Muguruza og Belinda Bencic, som kan gøre livet svært for de etablerede navne.

Det danske islæt

Caroline Wozniacki er selvfølgelig også med i hatten af navne som kan forventes at gå langt, dog har Carolines form på det seneste ikke været prangende og medmindre hun leverer et godt resultat i hard-court turneringerne umiddelbart før US Open, så vil bookmakerne give gode odds på hende som vinder.

Caroline har før vist at underlaget i New York passer hende fint, men antallet af spillere som gør ondt på Caroline er vokset støt de senere år, og vejen til trofæet er belagt med masser af udfordringer for den 25-årige dansker.

Herrernes række er også stjernespækket, og her er der ikke en så klar favorit som tilfældet er hos kvinderne. Godt nok er Novak Djokovic ”the man to beat”, men udfordrerne er mange og de har alle bevist at de kan slå serberen, når formen er der.

Novak Djokovic

Den 28-årige serber har haft en forrygende sæson og indtager en helt suveræn førsteplads på verdensranglisten. Sejre i Wimbledon og ved Australian Open, samt 4 Masters titler, vidner om en stor sæson og gør Djokovic til favorit ved US Open

Udfordrerne

De største udfordrere til titlen er gamle kendinge og så en ny. Roger Federer, Andy Murray og Stanislas Wavrinka regnes som dem som kan tage titlen fra serberen, men også Kei Nishikori skal tages med i denne pulje af medfavoritter; den 25-årige japaner har spillet på et utroligt højt og stabilt niveau over en længere periode, og tiden er måske inde, hvor han løber med en Grand Slam titel.

Hvor er Rafael Nadal vil nogen spørge, og den tidligere spanske verdensetter er absolut ikke en modstander de andre ønsker at stå overfor i de tidlige runder, men Nadal er gledet helt ned som nr. 9 på ranglisten og dermed kan favoritterne allerede løbe ind i spanieren i 4. runde. Andre outsidere som kan skabe ravage i den normale favoritstruktur er spillere som den forsvarende mester Marin Cilic, canadiske Milos Raonic og så det største amerikanske håb, John Isner.

86586512
Djokovic er favorit til at tage titlen, efter en forrygende sæson. Foto: Getty Images 2015
Forrige artikelWTA: New Haven – Caroline slog Caroline
Næste artikelITF Junior Kramfors: Tranberg og Grundtvig i semifinale
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.