Både Eric Vanshelboim og Karoline Laursen er videre efter sikre sejre. Oskar Brostrøm Poulsen tabte til seedet modstander, men han optjente sine første rangliste-point i double. Hollandske Christian Lerby sendte 2. seedet ud

I januar måned afvikledes et par Grade 4 turneringer i Sverige, og i februar var der en enkelt turnering i samme kategori i Danmark samt et par stykker i Norge.

I de næste par uger er der igen et par Grade 4 turneringer i Sverige, hvor ITF High Coast Junior World Ranking Tournament 2017 i denne uge afvikles i Kramfors, og blandt deltagerne er flere af de spillere, som Tennisavisen normalt holder et vågent øje med.

En af dem er 15-årige hollandske Christian Lerby, som dog for det meste kun omtales, når han deltager i turneringer, hvor der også er danskere med.
Christian, der er no. 588 på ranglisten, fik på papiret den næst-værst tænkelige lodtrækning, da han i 1. runde skulle møde 2. seedede 16-årige no. 379 Johan Garpered (SWE), men  den opgave klarede han ved at vinde en komfortabel sejr 6-4, 6-2, og i 1/8-finalen møder han den 17-årige svenske kvalspiller Mathias Gavelin.

Christian er også videre i double, hvor han sammen med Angel Guerrero Melgar (ESP) vandt 5-7, 6-4, [10-7] over KBs 15-årige ukrainer Eric Vanshelboim og Markus Sorensen Norge.

Christian Lerby
All rights reserved Espen Hildrup 2016 – Christian Lerby i Oslo 2017

For et par uger siden mødtes Christian og Eric i single i Oslo, hvor det også blev hollandsk sejr i 3 sæt 2-6, 6-2, 6-1 i 1. runde.
Eric fik en bedre start i single i denne gang, idet han vandt 6-1, 6-3 over den 16-årige no. 619 Alessio De Bernardis (ITA), som er 20 pladser foran KB’eren på ranglisten.

Erics modstander i 1/8-finalen bliver 16-årige no. 564 Dominik Palan (CZE), som i 1. runde vandt 6-1, 7-6(1) over 6. seedede no. 443 Anton Ornberg (SWE).

Eric Vanshelboim
All rights reserved Espen Hildrup 2016 – Eric Vanshelboim i Oslo 2017

Oskar Brostrøm Poulsen sikrer rangliste-point i double

Blandt deltagerne er flere tilknyttet Euroelite Tennis, heriblandt Oskar Brostrøm Poulsen, der er en af de ganske få deltagere fra årgang 2002.
Oskar har flere gange deltaget i turneringer med EuroElite, som formentlig har været en god hjælp til at sikre ham deltagelse i turneringen med et wildcard.

Oskar mødte i 1. runde 5. seedede no. 540 Filip Kolasinski (POL), der er årgang 2000, og efter polsk sejr 6-3, 6-2 blev der ingen point til ranglisten for Oskar, som dog alligevel kommer til at få sit navn på ITFs rangliste, idet han sammen med sin svenske makker Karl Fredrik Utheim spillede sig i kvartfinalen i double med sejr over Fabian Jensen (NOR)/Gustav Kopp Sundin (SWE) 6-1, 6-1.

Kvartfinale i double i en Grade 4 giver 10 point, og da double tæller 25 procent, har Oskar således 2½ point på ranglisten.
Modstanderne i kvartfinalen bliver det 1. seedede svenske par Erik Grevelius/Marko Vejnovic.

Oskar Brostrøm Poulsen
Foto: Sportsfotograf.com. – Oskar Brostrøm Poulsen

På EuroElite’s facebook-side findes omtale fra nogle af deltagerne, herunder om Oskars kamp, hvor det fremgår at han “hängde med fint. Han blev lite för passiv, vilket var en liten skillnad som blev en stor skillnad tillslut på vinst och förlust.”

De andre nævnte deltagere hos EuroElite er Leyton Rivera (SWE), der slap videre fra kvalifikationen som Lucky Loser (“turlige förloraren”), og han vandt derefter over 3. seedede no. 383 Gabriele Bosio (ITA) 2-6, 6-4, 6-3.
Zacharias Rankloo Rasmusson (SWE) tabte 4-6, 3-6 til no. 733 Eugen Durnescu (ROU).
Gustav Kopp Sundin (SWE) fulgte kun med i starten, da han tabte til 1. seedede no. 350 Gauthier Onclin (BEL).
Hugo Brungs (SWE), der overraskende var i semifinalen i Oslo, tabte i 2 tiebreaks 6-7(3), 6-7(5) til hans 3. seedede landsmand no. 395 Erik Grevelius.

Den eneste danske deltager hos pigerne er 16-årige Karoline Laursen, der har fået wildcard til turneringen, og hun fik en perfekt start, da hun i 1. runde vandt stensikkert 6-1, 6-0 over Lisa Wang (SWE), der ligeledes havde wildcard.

I 1/8-finalen venter en større udfordring, når Karoline møder den jævnaldrende 3. seedede no. 364 Benedetta Ivaldi (ITA).

 

Forrige artikelSå er DH-semifinalerne til slutspillet fastsat
Næste artikelWTA Indian Wells: Ny lodtrækning efter Serena afbud åbner Wozniackis vej til semifinalen
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.