Caroline Wozniacki fik en svær lodtrækning med udsigt til Pliskova og Konta i tredje og fjerde runde, men ny lodtrækning efter afbud fra Serena gør vejen til semifinalen en smule nemmere

Når man kigger tilbage på de første par måneder af 2017, kan man konstatere en fortsat opadgående kurve for Caroline Wozniacki, der sædvanen tro var en smule svingende i præstationerne i de første turneringer, hvilket ikke er usædvanligt for topspillerne.

Ved Australian Open mødte Caroline i 3. runde Johanna Konta (GBR), som tidligt havde fundet storformen, da hun vandt titlen i Sydney ugen inden, og hun dominerede kampen, da hun vandt 6-3, 6-1 over Caroline, der fortsat manglede den sidste skarphed.

I de efterfølgende turneringer i både Doha og Dubai var der tydelige fremskridt, idet Caroline i de fleste kampe havde bedre præcision og tryk på sine modstandere, hvilket bl.a. gav sig udslag i, at hun igen fik overtaget mod veninden Agnieszka Radwanska, som blev besejret 7-5, 6-3 i Doha, hvor hun spillede sig frem til finalen, hvor hun dog blev besejret af den formstærke Karolina Pliskova, der vandt 6-3, 6-4.
1. sæt efterlod det indtryk, at Caroline nærmest var chanceløs, da den aggressive tjekke sendte et stort antal vindere af sted og bragte sig foran 4-0, men lidt for sent fik danskeren bedre styr på sit spil, men i resten af kampen var der dog langt større jævnbyrdighed, og kun marginaler afgjorde 2. sæt, da en enkel fejl fra baghånden ved 4-5 15-30 i en upresset situation gav 2 matchbolde til tjekken.

Caroline fortsatte fremgangen ugen efter i Dubai, hvor hun igen spillede sig frem til finalen, hvor hun denne gang mødte endnu en formstærk spiller med offensive kvaliteter, Elina Svitolina (UKR), som havde overtaget gennem det meste af 1. sæt med insisterende aggressivt spil, som pressede Caroline i defensiven, og ukraineren var godt på vej til at køre sættet hjem, da hun brød danskerens serv, men da hun servede for sættet, fik Caroline en enestående chance for at komme tilbage i kampen ved 0-40, hvilket var på et tidspunkt i kampen, hvor man fornemmede, at momentum i kampen kunne være på vej til at vippe over til danskerens fordel.
Imidlertid fik Svitolina afværget alle break-mulighederne, hvilket var godt hjulpet af flere danske fejl, og dermed gik sættet alligevel til ukraineren.
Resten af kampen fornemmede man, at Caroline næsten ikke orkede at kæmpe sig tilbage, efter at hun havde spillet hver 11 kampe i både Doha og Dubai med flere indlagte regnvejrs-afbrydelser, og selvom Caroline indledte med at bryde Svitolinas serv, var ukraineren i total kontrol resten af kampen, som blev vundet 6-4, 6-2.

Grobund for optimisme før Indian Wells

Carolines resultater i Doha og Dubai og den mærkbare spillemæssige fremgang giver berettiget tro på, at hun efter et par ugers restitution og opladning kan levere endnu en fornem indsats, når Premier Mandatory turneringen BNP Paribas Open afvikles i Indian Wells.

Efter lodtrækningen var der dog et par alvorlige bump på vejen, hvis Caroline skulle nå frem til endnu en finale, idet hun allerede i 1/8-finalen kunne møde Karoline Pliskova, og i kvartfinalen kunne hun møde Johanna Konta, og skulle hun slippe forbi dem begge, var en sandsynlig modstander i semifinalen Serena Williams eller Elina Svitolina, hvis Serena skulle snuble inden.

Alle de nævnte er blandt dem, som har klaret sig bedst i 2017, hvilket afspejler sig på Race-listen, som omfatter turneringer i 2017, hvor Svitolina og Pliskova er no. 2 og 3 og Konta er no. 6 lige efter Caroline på 5. pladsen, og derfor kan man ikke tale om en drømme-lodtrækning for Caroline.

Afbud fra Serena letter vejen for Caroline

Efterfølgende er der indløbet afbud fra 1. seedede Serena Williams, og derfor er der rykket rundt på nogle af de seededes placering i lodtrækningen, hvor 3. seedede Karolina Pliskova overtager pladsen efter Serena.
Caroline, der er seedet 13, flyttes samtidig til nederste halvdel i lodtrækningen, hvor hun overtager pladsen efter 9. seedede Madison Keys, som overtager pladsen efter 5. seedede Dominika Cibulkova, der erstatter pladsen efter Pliskova.

Disse rokeringer betyder, at Caroline slipper for at møde alle de førnævnte spillere inden finalen.
Da alle seedede er oversidder i 1. runde (R128), skal hun formentlig først i aktion lørdag, hvor hun møder vinderen af Taylor Townsend (USA) og kvalspilleren Magda Linette (POL), og i 3. runde kan hun møde 23. seedede Carla Suarez-Navarro (ESP) eller vinderen af Katarina Siniakova (CZE) mod Mona Barthel (GER), der har været gennem kval.

Selvom om alle kan slå alle, vil Caroline have gode muligheder for at komme videre til 1/8-finalen, hvor hun ifølge seedningerne kan møde Madison Keys eller 30. seedede Shuai Zhang (CHN), hvilket på nuværende tidspunkt må være langt at foretrække fremfor at møde Pliskova, ikke mindst fordi Keys ikke har spillet siden WTA-slutspillet oktober.

I en eventuel kvartfinale er de seedede mulige modstandere 4. seedede Simona Halep (ROU), 16. seedede Samantha Stosur (AUS), 22. seedede Anastasija Sevastova (LAT) og 28. seedede Kristina Mladenovic (FRA).
Selvom Halep er seedet 4, må hun være at foretrække fremfor Konta, da rumæneren er helt nede som no. 91 på Race-listen.

Der er således gode muligheder for, at en formstærk Caroline kan nå semifinalen, hvor de højst seedede modstandere kan blive 2. seedede Angelique Kerber, 6. seedede Radwanska, 12. seedede Venus Williams (USA) og 14. seedede Elena Vesnina (RUS).

I så fald vil det heller ikke være helt urealistisk, at Caroline kan nå endnu en finale i Indian Wells, som det var tilfældet i 2011, hvor hun vandt finalen over Marion Bartoli (FRA), og i både 2010 og 2013, hvor hun tabte finalen til henholdsvis Jelena Jankovic (SRB) og Maria Sharapova (RUS).

I den øverste halvdel er en kvartfinale mellem Karoline Pliskova og Elina Svitolina en nærliggende mulighed, og en semifinale mod Johanna Konta vil derefter være et godt bud, så en eventuel finale-modstander til Caroline kan meget vel blive en af disse, som er de 3 seneste, der har besejret danskeren.
I et eventuelt revanche-opgør er Caroline bestemt ikke chanceløs, hvis hun fortsætter den fremgang, som hun viste i Doha og Dubai, og det bliver næppe hverken fysisk eller mental træthed, der kommer til at forhindre en ny dansk sejr i turneringen, men hun kan blive slået af en modstander, som på dagen rammer sit topniveau.

Ovenstående billede viser Caroline i fuld gang med at forberede sig i Indian Wells, hvor fotografen Jimmie48, som beredvilligt stiller billeder til rådighed for Tennisavisen, befinder sig.

Serven svigtede Julia Boserup i kvalfinalen

Som tidligere omtalt i Tennisavisen nåede dansk-amerikanske Julia Boserup et karriere-højdepunkt for godt 3 uger siden, da hun for første gang opnåede en rangering i top 100, hvor hun blev no. 99.

Julia Boserup når et stort karriere-mål som top 100

I mellemtiden har hun været oppe som no. 95, og på den aktuelle rangliste er hun no. 97.
Julia deltog i kvalifikationen til Indian Wells, og det startede perfekt, da hun i 1. kvalrunde vandt 7-6(7), 6-4 over no. 133 Asia Muhammad (USA), og hun var dermed kun en sejr fra at kvalificere sig til hovedturneringen, da hun i kvalfinalen mødte no. 99 Patricia Maria Tig (ROU).

Julia kom bagud med dobbelt break i 1. sæt, da rumæneren førte 5-2, men hun fik udlignet til 5-5, hvorefter det alligevel endte med, at rumæneren vandt sættet 7-5.
I 2. sæt fungerede serven overhovedet ikke for Julia, der i hele sættet kun fik 36 procent af 1. serverne i spil, og da hun vandt meget få point bag 2. serven – og desuden havde 3 dobbeltfejl – var hun ikke i stand til at holde serv i hele sættet, og kampen endte derfor med rumænsk sejr 7-5, 6-0.

Der er dog gode chancer for, at Julia trods nederlaget bevarer sin top 100 status.
Julia deltager også i kvalifikationen til den næste Premier Mandatory turnering, som finder sted i Miami umiddelbart efter Indian Wells.

Billede af Julia Boserup
Billede af Julia Boserup

TV2 Sport og TV2 Play dækker 1 kamp ad gangen

1. runde indledes onsdag kl. 11 lokal tid, hvilket på grund af tidsforskellen på 9 timer er kl. 20cet.
Ifølge TV2s programoversigt starter dækningen på TV2 Sport kl. 2240, men man kan følge med på TV2 Play1 fra starten kl. 20.

Man kan følge kampe fra både damernes og herrernes turnering på 4 baner, hvis man har en betting-konto hos Bet365 og formentlig også Unibet og enkelte andre betting-tjenester, hvilket giver mulighed for selv at vælge, hvilke kampe man ønsker at følge.

Tennisavisen har spurgt TV2 Sports Tennis-redaktør Henrik Jensen, om der vises kampe fra flere baner samtidig på TV2 Play.
TV2 Sport viser det “world-feed”, som stilles til rådighed i aftalen med WTA Media, og derfor bliver der kun tale om at sende fra en kamp ad gangen.
Hvis TV2 Sport ønsker at sende fra flere baner, skal der betales ekstra, hvilket kan blive aktuelt, hvis Caroline Wozniacki spiller på en bane, hvor TV-signalet ikke tilbydes gennem det omtalte “world-feed”.

Onsdagens 1. runde kampe er fra øverste halvdel, og derfor spilles 1. runde kampene i Carolines (nederste) halvdel torsdag, hvilket samtidig betyder, at Caroline formentlig spiller sin første kamp lørdag.
Mange har allerede spurgt om, hvornår hun spiller, men ingen kan svare på det før lørdagens program offentliggøres sent fredag – så ingen grund til blive ved med at stille dette spørgsmål, som formentlig er det hyppigst stillede i diverse tennis-grupper på de sociale medier.

 

Forrige artikelITF Junior Kramfors: Sejre til Vanshelboim og Karoline Laursen. Oskar videre i double
Næste artikelTE U14 Isernhagen: Casper Jalili og Richard Biagiotti i kvalfinale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.