Clara Tauson forsøgte at diktere spillet, men en stærk russisk defensiv modstod presset, og Daria Frayman vandt for fjerde gang i år over danskeren

På Tennisavisens facebook-side kunne man kort inde i finalen ved Grade 4 turneringen Yonex HRT Autumn Cup 2016 i Hørsholm følge med på livestream, da 13-årige Clara Tauson for 4. gang i 2016 mødte Daria Frayman (RUS), der ligesom Clara er årgang 2002.

Clara har som tidligere omtalt tabt til russeren 3 gange i år i jævnbyrdige opgør, og udfaldet blev det samme denne gang, hvor det blev sejr på 6-3, 7-5 til Frayman, der bliver trænet af Vera Dushevina, der fra 2004-2011 konstant befandt sig i top 100 med en bedste rangering som no. 31 i juli 2005.

Da livestream-transmissionen lige var startet kort inde i 1. sæt, fulgte denne kommentar fra en besøgende på Tennisavisens Facebook-side:
“Det første jeg så var, at Clara kastede med sin ketsjer!”, hvilket tydeligvis skyldes nogle misbrugte muligheder i situationer, hvor Clara havde bygget spillet op til en god mulighed for at afgøre pointet.

Clara havde i det meste af kampen initiativet, og hun lagde et godt pres på modstanderen, men Frayman havde en formidabel evne til at få boldene tilbage på grund af en god fysik og evne til at læse spillet, samt en stor sikkerhed, som gjorde det svært at presse hende til fejl, og hun var ikke sen til selv at udnytte de åbninger, som hun selv fik.

Derfor skulle Clara ofte slå rene vindere for at vinde sine point, hvilket hun også gjorde i mange tilfælde, men det var samtidig uundgåeligt, at der også var en del fejl, når hun følte sig nødsaget til at gå lidt ekstra efter at udspille modstanderen.

Da Clara kun er 13 år, er det meget logisk, at hun stadig lader sig gå på af sådanne fejl, og derfor lader frustrationerne komme til udtryk, hvilket jo også ofte ses hos mere voksne spillere, som kan miste modet og troen i modgang.

Clara havde i mange tilfælde presset russeren til en kort defensiv retur, som blev til  vinderoplæg med en slagflugtning, men flere af dem blev misbrugt og havnede i stedet i nettet, så træning i netop denne disciplin vil være oplagt at fokusere på ved næste træning.

Clara viste dog så mange opløftende ting, som understreger hendes store potentiale, at der næppe er tvivl om, at den første ITF-titel ikke er langt væk, når hun bliver bedre i stand til at udnytte et spillemæssigt overtag mod spillere af Fraymans kaliber.
Derfor er der formentlig mange ting, som Clara – set i et udviklings-perspektiv – kan tage med fra kampen.

Efter præmieoverrækkelsen og en pause var de 2 finalister igen på banen i doublefinalen, som ligeledes blev livestreamet på Tennisavisen af Morten Sylvest.

Clara var ikke langt fra at få revanche i doublen, da hun sammen med Helena Francati mødte Daria Frayman og hendes landsmand Anastasia Tikhanova.
Russerne vandt ganske vist 1. sæt 6-3, men 2. sæt blev vundet sikkert 6-1 af det danske par, der i den afgørende match-tiebreak var med til 8-8, hvorefter russerne sikrede sig titlen 6-3, 1-6, [10-8].

Helena Francati, Clara Tauson, Anastasia Tikhanova, Daria Frayman,
Foto: Morten Sylvest

Tennisavisen takker Morten for at sørge for livestream, hvilket tydeligvis blev værdsat helt ovre i Malmø, og det forlyder at DTFs sportschef også fulgte med fra udlandet.

Begge kampe kan genses på Tennisavisens Facebook-side – https://www.facebook.com/Tennisavisen/

 

Screendump Tennisavisen
Screendump Tennisavisen

Herunder et lille udpluk af billeder, som Morten har fremsendt, heriblandt en selfie med Vera Dushevina.

Forrige artikelChallenger Las Vegas: Torpegaard indhenter 0-5 i tiebreak og er i kvartfinale
Næste artikelChallenger Las Vegas: Sejrsstime sluttede for Torpegaard
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.