Det var servernes kamp, da Mikael Torpegaard mod en svær venstre-håndet modstander spillede sig videre til kvartfinalen

Mikael Torpegaard fortsatte den ubrudte sejrsstime, da han ved ATP Challenger turneringen Las Vegas Tennis Open vandt over ATP-ranglistens no. 224 Austin Krajicek (USA).

Venstre-håndede Krajicek startede med et overbevisende blankt serveparti til 1-0, og Torpegaard udlignede hurtigt til 1-1, da han afsluttede med to server-esser.
Krajicek servede også 2 esser, da han bragte sig foran 2-1.
Inden længe var stillingen 2-2, hvor begge spillere kun havde afgivet et enkelt point i egen serv.
Serve-dominansen fortsatte, da Krajicek kom på 3-2 fra 40-15, og der var på det tidspunkt kun spillet 11 minutter, så meget tydede på, at det var et spørgsmål om, hvem der først slækkede en smule på kvaliteten i serverne, hvilket ikke skete i næste parti, hvor Torpegaard igen leverede 2 esser, da han udlignede til 3-3.

Den første åbning kom, da Krajicek kom på 0-30 i det psykologiske 7. parti, men et par gode server bragte balance ved 30-30, men i en længere slagduel, sendte amerikaneren boldlen for langt til dansk break-mulighed, som dog blev afværget med en serv-volley.
Efter amerikansk fordel blev det igen lige efter en retur-vinder fra Torpegaard, men et par gode server sikrede partiet og 4-3 til Krajicek.

Torpegaard fik udlignet til 4-4 ved 40-15, men i et blankt parti med 2 esser og direkte point efter serven blev det hurtigt efter 5-4 til Krajicek, men danskeren holdt sig inde i sættet efter et blankt parti med 2 serve-esser, heraf det sidste på 2. serven.

Krajicek kom på 30-0, men Torpegaard fik reduceret til 30-15, men en tydelig fejldom på serven gav 40-15, og Krajicek holdt derefter serv til 6-5 ved 40-30, hvorefter Torpegaard tvang sættet i tiebreak med udligning til 6-6 fra 40-15.

Krajicek fremtvang det første mini-break til 2-0 med aggressivt netspil, og det blev desuden endnu et mini-break til 3-0 og 2 gode server til 5-0, inden Torpegaard kom på tavlen med en serve-vinder lige før sidebyttet, hvor danskeren kom ned og fik solen i ryggen, og han reducerede straks til 2-5.
Hverken solen eller Torpegaard kunne hindre, at Krajicek kunne serve sig på 6-2, men på den næste serv fik Torpegaard fremtvunget et mini-break til 3-6 og egen serv, som blev udnyttet til at skabe fornyet spænding, da Krajicek skulle serve ved 6-5, hvor Torpegaard pressede ham til at sende bolden ud til 6-6 og sidebytte, hvor det igen var danskeren med solen i øjnene.
Torpegaard fik returneret serven fra Krajicek, som sendte bolden over sidelinjen, og Torpegaard sikrede sig efter en god serv sættet 8-6 i tiebreak efter et forrygende comeback fra 0-5 i tiebreak.

Måske er en medvirkende forklaring det mentale aspekt, når man tager i betragtning, at Krajicek i de fleste turneringer har tabt i 1. runde, mens danskeren endnu er ubesejret i Challenger sammenhæng, og derfor blev ved med at tro på, at han kunne komme tilbage i tiebreak’en.

Fra starten af 2. sæt kom Torpegaard bagud 0-30 i egen serv, men han fik hurtigt kontrollen tilbage til fordel ved 40-30, men 2 dobbeltfejl gav Krajicek break-mulighed, som dog blev afværget med Torpegaards ottende es, og han holdt derefter serv til 1-0.

Krajicek fortsatte med at serve stabilt, da han udlignede til 1-1 med et blankt parti, og han fik en lille åbning, da Torpegaard med en dobbeltfejl kom bagud 15-30, men 2 serve-esser og en dyb 2. serv sikrede 2-1 føring til danskeren.

Torpegaard fik en åbning, da Krajicek kom bagud 0-30 i sit næste serveparti, og ved 15-30 vandt danskeren en superduel, som gav 2 break-muligheder, og på den anden mulighed sørgede en god retur på 2. serven for dansk break til 3-1, og med et blankt serveparti, hvor es no. 11 og 12 blev leveret, havde Torpegaard for alvor stukket sejrs-kursen ud.

Krajicek indledte det næste serveparti med hans første dobbeltfejl i kampen, men han fik dog styr på partiet ved at vinde de næste 4 bolde til 2-4.
Torpegaard kom også på 0-15 i sit serveparti, men med es no. 13 og 14 og yderligere et par gode server blev det 5-2 og meget tæt på sejren, men Krajicek tvang dog med et blankt parti Torpegaard til selv at serve for sejren.

Torpegaard bragte sig foran 40-15, men Krajicek afværgede begge matchbolde, men en servevinder sørgede for den 3. danske matchbold, som ligeledes blev afværget.
En forhåndsvinder skaffede 4. matchbold, som blev udnyttet med en servevinder til dansk sejr 7-6(6), 6-3 efter endnu en overbevisende indsats af Torpegaard, som var i stand til at holde koncentrationen hele vejen mod en svær modstander, som også spillede en god kamp.

Torpegaard havde efter kampen disse bemærkninger:
God match hvor vi begge servede godt, så det var svært at breake ham. Tog nogle chancer på returer i tiebreaken, som jeg var heldig at gætte rigtigt på nogle af hans førsteserver.
Andet set breakede jeg tidligt og kørte hjem på Cruisekontrol i mine egne servepartier derefter.
Tilfreds med mit spil og specielt min serv.

Kampen kan genses herunder

I kvartfinalen bliver modstanderen 4. seedede no. 124 Santiago Giraldo (COL), som vandt på walkover over no. 159 Peter Polansky (CAN).
Geraldi vandt i sidste uge en $100.000 ATP Challenger i Fairfield, Californien, og i juli vandt han en Challenger i Prag.

Kampen spilles fredag og kan ses herunder som 2. kamp efter kl. 11 lokal tid (2000cet), hvor no. 250 Tennis Sandgren (USA) først spiller mod no. 259 Sam Groth (AUS)

Forrige artikelITF Junior Almere: Olga Helmi i kvartfinale i Holland
Næste artikelITF Junior Hørsholm: Clara Tauson besejret i finalen af solid russisk defensiv
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.