Efter en sejrsstime på 7 sejre i ATP Challengers blev Mikael Torpegaard besejret i kvartfinale af formstærk columbianer

Da fredagens kvartfinaler ved ATP Challenger turneringen Las Vegas Tennis Open blev indledt, fungerede dækningen fra Livestream.com ikke, og derfor er Tennisavisens dækning fra starten af kvartfinalen mellem Mikael Torpegaard og 4. seedede Santiago Giraldo (COL) baseret på kampens forløb ifølge livescoren.

I modsætning til kampen dagen før, hvor serven fungerede optimalt, fik Torpegaard i sit første serveparti kun ganske få 1.server i spil, og han blev brudt til 0-1 efter først at have afværget et par breakbolde, og han vandt kun et enkelt point på sine 3 førsteserver, og 2 dobbeltfejl gjorde det ikke nemmere for danskeren.

Giraldo startede heller ikke med at serve overbevisende, og Torpegaard brød straks tilbage ved at vinde samtlige point på modstanderens 4 andenserver, som ikke kunne opveje, at columbianeren vandt på begge førsteserver.

Serveproblemerne fortsatte, da Torpegaard kom ned 15-40 og førsteserve-procenten var fortsat omkring 30.
Han fik dog alligevel udlignet til 40-40, men Geraldo fik en ny chance og brød til 1-2, da førsteserven fortsat udeblev, og endnu en dobbeltfejl sneg sig ind.

Giraldo fik bedre styr på sin serv i sit næste parti, hvor han kom foran 40-0, og efter et enkelt point til Torpegaard blev stillingen 3-1, men også danskeren fik større udbytte af serverne, da han holdt serv fra 40-15 til stillingen 2-3, men efter 3 servepartier var førsteserve-procenten fortsat 30.

Giraldo fik mere en dobbelt så mange førsteserver i spil, og med en udnyttelse omkring 80 procent kunne han bringe sig foran 4-2 fra 40-30.
Torpegaard havde ligeledes en god udnyttelse af førsteserven, når den kom i spil, og han fik derved reduceret til 3-4.

Med et blankt serveparti blev det hurtigt 5-3 til Giraldo, og Torpegaard kom herefter ned 0-30, men et par førsteserver sørgede for 30-30, hvorefter han også vandt et par bolde bag 2. serven og reducerede til 4-5.
På dette tidspunkt viste statistikken, at Torpegaard vandt 81 procent af førsteserverne og 43 af 2. serverne, hvor de tilsvarende cifre hos Giraldo var 85 og 28.

Den helt afgørende forskel havde således indtil dette tidspunkt i kampen været, at danskerens førsteserve-procent kun var 32 mod 63, og derfor var columbianeren på klar sejrskurs i 1. sæt, da han skulle serve for sættet, hvilket var på samme tidspunkt, hvor der omsider kunne vises livestream, og resten af kampen kan derfor genses herunder.

Derved kan man ved selvsyn konstatere, hvordan det lykkedes for Torpegaard at skaffe sig en livline, da han med en vinder fra forhånden spillede sig frem til 2 break-muligheder ved 15-40, og på den anden mulighed endte en længere slagudveksling med fejl fra Geraldi, og derved fik Torpegaard udlignet til 5-5, hvilket blev fulgt op med et blankt dansk parti og 6-5 føring, og pludselig var det columbianeren, der skulle serve for at blive i sættet for at fremtvinge en tiebreak.

Giraldo bevarede dog fatningen og sikrede udligning til 6-6, så sættet måtte afgøres i tiebreak, hvor begge holdt serv, indtil Torpegaard skaffede det første mini-break til 4-2 efter en slagudveksling og columbiansk fejl lige inden sidebytte.
Efter at have vundet sin næste serv på et es på andenserven tog Giraldo mini-break’et tilbage efter et fejltræf fra Torpegaard, som derefter bragte sig på 5-4 med en servevinder.

Danskeren fik derefter et nyt mini-break på en dobbeltfejl fra Giraldo, hvilket betød 2 sætbolde til danskeren, som med endnu et mini-break sikrede sig 1. sæt, hvor han igen demonstrerede sin jernvilje og vedblivende tro på, at han kunne kæmpe sig tilbage, selvom det så sort ud, og serven ikke fungerede optimalt.
I slutningen af sættet fik han dog hævet førsteserve-procenten til 39, og udnyttelsen af 2. serven blev løftet til 50.

Columbiansk overtage i sidste to sæt

I 2. sæt holdt Torpegaard kontakten i Giraldos serveparti til 40-40, og trods endnu en columbiansk fordel blev det igen lige, men det lykkedes dog for Giraldo at holde serv til 1-0.
Torpegaard fik udlignet til 1-1 fra 40-30, og starten på sættet indikerede, at førsteserve-procenten kunne være på vej op, da han fik 4 førsteserver i spil.
Columbianeren holdt fast i sin serv ved at bringe sig på 2-1 fra 40-15, selvom hans førsteserve-procent efter de 2 første partier var nede på 46.

I det næste serveparti fik Torpegaard brudt serven, da førsteserven svigtede ved stillingen 15-15, og et par vindere fra Giraldo og en dansk fejl betød 3-1 til Giraldo, som derefter konsoliderede break’et ved sikkert at holde serv ved 40-15 til 4-1.

Torpegaard fik atter gang i førsteserverne, og med 2 esser fik han hurtigt reduceret til 2-4, men selvom Giraldo ikke fik specielt mange førsteserver i spil, havde han til gengæld en god udnyttelse andenserverne, da han trak sig sejrrigt ud af de fleste slagdueller, og han bevarede derved sit forspring ved 5-2.

Danskeren holdt derefter sin serv sikkert til 3-5, så Giraldo selv skulle sørge for at serve sættet hjem, hvilket han herefter gjorde ved 40-15.
Vinderen af sættet blev ligesom i 1. sæt spilleren med den laveste førsterve-procent, som i 2. sæt var 46 for Giraldo og 60 for Torpegaard.

I 3. sæt kom Torpegaard allerede i problemer i sit første serveparti, hvor han efter at have ført 40-30 blev brudt til 0-1, og Giraldo holdt derefter serv til 2-0.
Det var også tæt på at blive 0-3, da Torpegaard kom bagud 30-40 i sit næste serveparti, hvor alle Geraldos point blev vundet efter dueller, hvor danskeren sendte bolden ud.
Muligheden blev afværget, men en dobbeltfejl gav yderligere en break-mulighed, og senere fulgte endnu en, men Torpegaard afværgede dem alle, og han sikrede sig partiet til 1-2.

Geraldo havde tilsyneladende fået et sikkert greb om kampen, da han med et blankt parti bragte sig på 3-1, og i næste danske serveparti blev stillingen 0-30, da Torpegaard igen afsluttede et par dueller med at sende bolden for langt, og en dobbeltfejl gav 0-40.
Ganske vist blev 2 af break-mulighederne afværget, men på den tredje bragte columbianeren sig afgørende foran 4-1, og det var for alvor op ad bakke for danskeren, ikke mindst da Geraldi herefter bragte sig foran 5-1 i egen serv.

Da Torpegaard herefter servede for at holde sig inde i kampen, bevirkede endnu et par fejl, at han var nede med 2 matchbolde ved 15-40, men en stribe gode førsteserver bevirkede, at han fik reduceret til 2-5, hvorefter Giraldo med 3 point direkte på førsteserven spillede sig frem til 3 matchbolde.
Den første blev afværget, men på den næste sikrede Giraldo sig sejren på 6-7(4), 6-3, 6-2.

Dermed sluttede en stime med 7 sejre i træk på Challenger niveau, hvilket var til en modstander, som selv vandt sin 8. sejr i træk, da han i sidste uge vandt titlen i en $100.000 Challenger i Fairfield.

Torpegaard har dog med både titlen i Columbus og kvartfinalen i Las Vegas til fulde dokumenteret, at han har niveauet til at være med helt fremme i Challengers, og han kan formentlig se frem til et avancement på omkring 30 pladser på ATP-ranglisten til omkring no. 340.