Olga Helmi, Olivia Gram og Mathilde Tranberg er direkte i hovedturneringen, mens Karoline Laursen er med efter sejr i kvalfinalen. Både Martin Nygaard og Eric Vanshelboim tabte i kvalfinalen, men begge er alligevel videre som Lucky Loser

I den kommende uge afvikles atter en Grade 4 turnering i Norge, hvor der er dansk deltagelse ved ITF Gjovik Porsche Open, hvor Tennisavisen har modtaget den første rapport fra KB-træner Rune Thomsen, som kan berette at alle spillerne er med, når hovedturneringen starter mandag.

Karoline Laursen var den eneste af pigerne, som skulle spille kvalifikation, men med en sikker sejr 6-3, 6-0 i kvalfinalen mod Helena Reistad (NOR) sikrede hun sig deltagelse i hovedturneringen.
Forinden var hun i 1. runde oversidder, hvorefter hun i 2. runde vandt over Marta Louise Soederberg (SWE) 6-4, 4-6, 6-3.

I hovedturneringen møder Karoline no. 1264 den 14-årige Lilly Elida Haseth (NOR), som i Oslo tabte 3-6, 2-6 til Helena Francati.
Rune betragter det ikke som en let kamp for Karoline, som bare må klø på, og forhåbentlig har de to sejre i kvallen givet noget selvtillid.

Olivia Gram, der er no. 843 på ranglisten, har fået en svær lodtrækning, idet hun i 1. runde møder 1. seedede (158) Astrid Wanja Brune Olsen (NOR).
(1305) Mathilde Tranberg møder (2105) Sangeeta Roopan (NOR).
Derudover deltager 15-årige Olga Helmi, som er no. 381 og seedet 3, og hun møder 17-årige no. (1553) Ekaterina Trashchenko (RUS).

Tennisspilleren Martin Nygård Knudsen
Martin Nygård Knudsen. Foto: Sportsfotograf.com.

Hos drengen var både Martin Nygaard og KBs ukrainske Eric Vanshelboim i kvalifikationen, hvor begge var oversiddere i 1. runde.
Fredag vandt Martin over Oscar Jahren (NOR) 6-1, 6-1, hvorefter han i kvalfinalen tabte 3-6, 7-6(1), 2-6 til Pontus Hallgren (SWE) i en kamp, hvor Martin hele tiden hang lidt efter, men nede 3-5 i andet set, begyndte modstanderen at blive “Shaky”, men Martin fik desværre ikke brugt momentum fra andet set til at bygge videre i tredje.

Tennisspilleren Eric Vanshelboim
Foto: Sportsfotograf.com. – Eric Vanshelboim

Eric er no. 1364 og seedet 2 i kval’en, og han vandt i 2. runde problemfrit 6-0, 6-0 over Filip Aksel Hovland (NOR).
I kvalfinalen tabte den 14-årige KB’er 5-7, 6-7(4) til Remy Alexander Johansen (NOR), der af Rune betegnes som en god 98’er, men trods de 3 års forskel mener Rune, at det var en kamp, Eric normalt burde vinde. Desværre var det ikke Erics dag, og han blev alt for passiv.

Både Martin og Eric er dog videre til hovedturneriingen som Lucky Loser, hvor de dog møder spillere, hvor de kan spille uden større forventninger.

Martin møder 8. seedede (571) Johan Garpered (SWE), der er Sveriges bedste årgang 00, som Martin tabte til sidste år i Tampere, Finland 1-6, 6-7(1), og Martin skal blot nyde, at han får muligheden for at spille i hovedturneringen.

Erics modstander bliver den 18-årige (868) William Lindqvist Nilsson (SWE) – en svær kamp for Eric, hvor det vigtigste ifølge Rune bliver at finde en mere offensiv approach.

 

Forrige artikelITF Tarragona: Philip Hjorth tæt på sejr i senior-turnering
Næste artikelWTA Monterrey: Wozniacki forsøger at finde rytmen i Mexico
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.