Efter semifinale i sidste uges 15K turnering i Istanbul blev Karen Barritza i en 60K turnering samme sted slået i kvalfinalen, men point-udbyttet til ranglisten var næsten det samme

Karen Barritza optjente i sidste uge 4 point til WTA-ranglisten, da hun nåede semifinalen i en $15.000 turnering i Istanbul i Tyrkiet.
Umiddelbart efter stillede hun op i samme sted i kvalifikationen til $60.000 turneringen Lale Cup, hvor deltagerne er væsentligt højere rangeret.

Karen klarede sig fint igennem de første 2 runder i kvalifikationen, hvilket indbragte yderligere 3 point til ranglisten, hvilket illustrerer hvordan point-systemet er tilpasset sværhedsgraden af turneringerne.

De førnævnte 3 point blev sikret med sejr i 2. kvalrunde over no. 343 Elixane Lechemia (FRA), der var seedet 2 i kvalifikationen.
Forinden havde Karen i 1. kvalrunde vundet 4-6, 6-0, 6-2 over 15-årige Ilay Y. Yoruk (TUR), der havde wildcard til turneringen.
I selve kvalfinalen tabte Karen herefter 4-6, 4-6 til no. 494 Sviatlana Pirazhenka (BLR).

På den seneste rangliste er Karen avanceret 7 pladser til sin hidtil højeste rangering som no. 401, og på live-rankingen er hun avanceret yderligere til en placering som no. 394.

På nedenstående billede fra Karens Facebook-side kan man konstatere, at Karen er klar til – sammen med Emilie Francati, Mai Grage og Clara Tauson – at forsvare Dannebrog, når Danmark 19-22. april deltager i FED Cup Group II Europe/Africa i Siauliai i Litauen.

Fra Karen Barritzas Facebook

Rettelse 14. april 2017: Oprindelig var anført, at turneringen blev spillet i Antalya, hvilket er rettet til Istanbul, som ligeledes er i Tyrkiet

Forrige artikelITF Junior Florence: Clara Tauson vinder sensationel sejr over no. 46
Næste artikelITF Junior Cairo: Hannah Viller Møller i semifinale efter 3 sikre sejre
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.