WTA-ranglistens no. 834 Federica Bilardo fik lagt det fornødne pres på Clara Tauson, som måtte kæmpe hårdt for sine egne partier i semifinalen

Træerne vokser som bekendt ikke ind i himmelen – heller ikke i tennis, og derfor ville det nærmest kræve et mindre mirakel, hvis 14-årige Clara Tauson, som er årgang 2002, skulle være i stand til at spille sig i finalen i Grade 2 turneringen 42nd City of Florence, i betragtning af at Italiens to bedste juniorer, som begge er mere end 3 år ældre end Danskeren og desuden etableret i top 100 på ITFs rangliste, er blandt deltagerne i semifinalen.

Clara mødte i den ene semifinale 3. seedede Federica Bilardo, der er no. 93 på ranglisten – og desuden no. 834 på WTA-ranglisten, og Italieneren levede op til favoritværdigheden ved at vinde med de overbevisende cifre 6-1, 6-2.
Når man fulgte kampen på livescore, kunne man dog konstatere, at Clara i flere partier fulgte godt med, hvilket indikerer at afstanden til de bedste spillere er til at overskue.

Dette bekræftes af denne melding, som Tennisavisen har modtaget efter kampen:
Bilardo spillede hele tiden det helt rigtige slag med den rigtige længde og tyngde, kort, langt, bredt.
At hun også mixede det flot op med stopbolde, sagde noget om hendes niveau i dag.
Clara arbejdede sig til partier, og hun havde da også fordele til flere, men modstanderen var bedre i dag.
En god turnering med fine præstationer og sejre, der giver selvtillid, samt også inspiration til træningen fremadrettet
“‘

Finalen bliver et rent Italiensk opgør, idet 2. seedede no. 67 Tatiana Pieri vandt 6-3, 6-4 over 4. seedede no. 94 Barbora Matusova (SVK), der ikke kunne holde fast i en 3-0 føring i 2. sæt.

Deltagelse i Grand Slam urealistisk pga. økonomi

I Tennisavisens omtale efter sejren i kvartfinalen blev antydet, at Clara vil avancere til omkring no. 130-140 på ranglisten, hvilket måske kan være tilstrækkeligt til at kunne deltage ved juniorernes næste Grand Slam turnering ved French Open.

Søren Tauson påpeger dog, at deltagelse i Grand Slam er et yderst kostbart projekt, og selvom rangeringen skulle muliggøre deltagelse, er det ikke realistisk uden en struktureret støtte fra eksempelvis Dansk Tennis Forbund og Team Danmark.
Til sammenligning anføres, at Italienske spillere med Grand Slam potentiale modtager støtte i størrelsesordenen 70.000 Euro.

Søren pointerer desuden, at planlægningen baseres på den tennismæssige udvikling frem for at optjene rangliste-point, og træner teamet er påpasselige med at forsøge at skabe forudsætninger for komplette spillere på den lange bane

Derfor tilstræbes at Clara bliver udfordret og matchet på et niveau, som er i overensstemmelse med hendes udvikling, hvilket lige nu passer godt med primært at deltage i Grade 2 og 3 turneringer, hvilket resultaterne i denne turnering ikke ændrer ved.

Clara er netop sammen med Karen Barritza, Emilie Francati og Mai Grage udtaget til det Danske Fed Cup hold, der 19-22 april spiller i Litauen, hvor de dyster mod Egypten, Litauen, Luxembourg, Norge, Slovenien, Sydafrika og Sverige om oprykning fra Group II Europe/Africa.

Efter præstationen i Firenze møder Clara uden tvivl op med stor selvtillid, som kan få betydning, hvis Holdkaptajn Jens Anker Buus Andersen vælger at lade Clara få debut.

 

Forrige artikelITF Junior Firenze: Tårnhøj klasse af Clara Tauson i Grade 2 kvartfinale
Næste artikelWTA Biel: 17-årig kvalspiller i finalen i sin 2. WTA-optræden
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.