Clara Tauson fortsætter med at imponere i årets første grusturnering, hvor hun i kvartfinalen vandt med de knusende cifre 6-0, 6-1

14-årige Clara Tauson måtte for få uger siden trække sig fra DM indendørs efter en enkelt kamp på grund af en mindre skade.
I denne uge har hun indledt grussæsonen i Grade 2 turneringen 42nd City of Florence i Italien, og efter de første 3 kampe tyder meget lidt på, at Clara på nogen måde er generet af eftervirkninger fra en skade.

Tværtimod har Clara indledt grussæsonen med nogle fuldkommen imponerende præstationer med sikre sejre over både 1. seedede no. 46 Francesca Jones (GBR) og no. 282 Iva Zelic (CRO).

I kvartfinalen Langfredag imponerede den unge Dansker igen, idet hun kun afgav et enkelt parti, da hun vandt 6-0, 6-1 over no. 181 Nika Radisic (SLO), og dermed har Clara opnået et nyt højdepunkt i sin unge karriere med en plads i semifinalen i en Grade 2 turnering, hvilket indbringer 50 point, som indtil nu er det højeste antal for Clara i ITF sammenhæng, hvor 40 point for at vinde Grade 4 titler i henholdsvis Dubai og København er de hidtil bedste resultater.

Clara Tauson
Foto: Søren Tauson

Den første reaktion, som Tennisavisen modtog fra Firenze, lød kort og godt: “Tårnhøj klasse!” mod den Slovenske modstander, der under turneringen havde vist glimrende tennis og stor fight, og derfor var det i Claras lejr interessant, om hun kunne finde det gode grus-tennis frem fra 1. runde. Det kunne hun, som denne rapport fortæller:

Fra første bold spillede hun perfekt grus tennis. Byggede omhyggeligt op point efter point, og modstanderen havde intet modtræk.
Det var en af de dage, hvor Clara fik det svære til at se nemt ud.

Resultaterne betyder, at Clara formentlig avancerer til omkring no. 130-140, hvilket måske kan åbne mulighed for at deltage i en Junior Grand Slam allerede ved French Open.

De øvrige deltagere i semifinalerne er alle i overensstemmelse med seedningerne, og Clara møder derfor 3. seedede 17-årige no. 93 Federica Bilardo (ITA), der vandt over 8. seedede no. 164 Lara Schmidt (GER) 6-3, 6-1.
Italieneren betegnes som en “grus dronning af Sicilien, en sublim grus spiller, som driver sine modstander rundt med sin giftige venstrehånd“, hvilket bliver en god udfordring.

I den anden semifinale møder 2. seedede 18-årige no. 67 Tatiana Pieri (ITA) den 17. årige 4. seedede no. 91 Barbora Matusova (SVK), der i kvartfinalen besejrede det 14-årige britiske talent Emma Raudcanu, der som tidligere omtalt i Tennisavisen voldte Clara store problemer i 1. runde i turneringen i KB i februar.

Philip Hjorth
Foto: Hjorth – Philip Hjorth

Den sidste Danske deltager i Boys singles, Philip Hjorth tabte i 1/8-finalen 2-6, 2-6 til Henry Von Der Schulenburg (SUI).

 

Forrige artikelITF Junior Cairo: Russisk dominans spærrede vejen for Hannah
Næste artikelITF Junior Firenze: Clara Tauson slutter god turnering i semifinalen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.