Clara Tauson og Hannah Viller Møller måtte rykke indendørs, da de lørdag sikrede sig titlen i double. Clara må vente til søndag med forsøg på at forbedre sidste års semifinale

I starten af april 2017 opnåede Clara Tauson et foreløbigt karriere-højdepunkt, da hun som 14-årige ved Grade 2 turneringen 42nd City of Florence nåede semifinalen.
Ganske vist havde Clara på det tidspunkt allerede vundet to Grade 4 turneringer, men en semifinale i Grade 2 sammenhæng belønnes med 50 point til ranglisten, hvilket er 10 mere end en Grade 4 titel indbringer.

ITF Junior Firenze: Clara Tauson slutter god turnering i semifinalen

Siden dengang er det kun gået fremad for Clara, og hvor de 50 point i Firenze dengang var hendes bedste resultat på pointtavlen, er det i mellemtiden blevet overgået af 180 point for 2. pladsen ved Grade A turneringen i Brasilien for en måned siden og 150 for titlen i sidste uge ved Grade 1 på frostkolde baner i Vrsar i Kroatien, og i 3 andre turneringer er optjent henholdsvis 80, 75 og 60 point i single.

Selvom de 50 point fra semifinalen i Firenze er ved at blive forældede, er Clara sikker på at forbedre sin position på ranglisten, hvor hun på grund af de seneste resultater er stormet frem til en placering som no. 14, idet hun i dette års 43rd City of Florence igen er fremme i semifinalen, hvor hun ifølge spilleprogrammet lørdag skulle møde 15-årige Ziva Falkner (SLO).

Imidlertid var det ikke muligt at afvikle kampe udendørs, og derfor blev der kun afviklet single kampe hos drengene, hvor 1. seedede Lorenzo Musetti (ITA) og 4. seedede Henry Von Der Schulenburg (SUI) begge spillede sig videre til finalen.

Derudover blev afviklet finaler i double hos både pigerne og drengene, og i Girls doubles blev det med dansk vinder, idet Clara Tauson og Hannah Viller Møller efter match-tiebreak vandt 6-3, 5-7, [10-5] over Victoria Allen (GBR)/Joanne Zuger (SUI).

På vej mod finalen vandt Clara og Hannah 3 sejre, som alle var i 2 sæt:
1/8-finale: Elena Gemovic (SRB)/Marketa Panackova (CZE) 6-3, 6-2
Kvartfinale: Tamar Malesevic (SRB)/Lana Sipek (CRO) 6-1, 7-5
Semifinale: (3) Eleonora Molinaro (LUX)/Viktoriya Petrenko (UKR) 6-2, 6-4

Da sejr i en Grade 1 double indbringer 100 point og tæller til ranglisten med 25 procent, kan Clara således – udover at forsvare singe point i single – tilføje yderligere 25 point til ranglisten og formentlig avancere yderligere en plads.

Clara kan dog avancere yderligere og være lige på kanten til top 10, hvis hun vinder den udsatte semifinale, som afvikles kl. 10 søndag morgen, og hvis hun desuden også vinder titlen i Firenze, vil hun efter turneringen formentlig være no. 9 på ranglisten.

I den anden udsatte semifinale mødes den 17-årige 2. seedede Eleonora Molinaro (LUX) og 4. seedede Daria Frayman, som i sidste uge fyldte 16 år under turneringen i Kroatien, hvor hun havde inviteret Clara med til at fejre dagen.

Daria Frayman, Clara Tauson, Dasha Lopatetskaya
Foto: Privat – Daria Frayman (bagest) fejrer 16-års fødselsdag sammen med Clara Tauson og Dasha Lopatetskaya

Daria Fraymann var tidligere en slags “ond ånd” for Clara, som i 2016 tabte til hende 3 gange, og i Firenze stod hun igen i vejen for en danske spiller, da hun i kvartfinalen vandt 6-4, 6-0 over Hannah, der i 1. runde vandt 6-4, 6-1 over Alice Amendola (ITA) og derefter 6-1, 6-1 over Joanne Zuger (SUI).

Clara, der er seedet 1, vandt på vejen mod semifinalen 6-4, 6-1 i 1. runde over Lisa Pigato (ITA), og i 1/8-finalen 6-3, 6-2 over Aurora Zantedeschi (ITA).
I kvartfinalen vandt Clara 6-3, 6-2 over Marketa Panackova (CZE).

Sebastian Grundtvig, der var med i kvalifikationen hos drengene mødte i 1. kval-runde Luca Nardi (ITA), som er blandt de bedste i årgang 2003, hvor han sidste år ved Les Petits As var en af de få fra årgangen, der har vundet en kamp over Holger Vitus Nødskov Rune.
Italieneren vandt 6-2, 7-6(3) over Sebastian, som i øvrigt Påskesøndag kl. 10 møder Holger i single-finalen ved UM i U18 i Hørsholm Rungsted.

Forrige artikelITF Heraklion: Familie-doublen Francati/Jespersen slår til igen og vinder titel for 2. uge i træk
Næste artikelWTA Miami Open: Sloane Stephens på toppen igen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.