Double-specialisten Emilie Francati vandt Påskelørdag sin 10. double-titel på Women's Pro touren, og for 2. uge i træk var det sammen med hendes kusine og Fed Cup makker Maria Jespersen

For en uge siden kunne Tennisavisen berette om dansk succes, da kusinerne Emilie Francati og Maria Jespersen vandt titlen i double i en $15.000 turnering i Heraklion på den græske ferieø Kreta.

ITF Heraklion: Danmarks Fed Cup double vinder titel på Kreta

Efter at have fejret sejren på behørig vis fortsatte de opholdet på Kreta yderligere en uge, hvor de satte sig for at forsøge at gentage succes’en.
Maria valgte helt og holdent at koncentrere sig om denne opgave, og derfor valgte hun at melde fra til kvalifikationen til single-rækken, hvor hun allerede skulle have spillet samme dag, som double-titlen blev sikret.

Emilie, der var direkte i hovedturneringen i single, havde ikke den mest optimale lodtrækning, idet hun i 1. runde mødte 2. seedede Monika Kilnarova (CZE), der er no. 405 på WTA-ranglisten, og Emilie fik kun en enkelt kamp i single, da hun onsdags tabte 2-6, 6-7(8).

Til gengæld kunne de to kusiner derefter koncentrere sig 100 procent om doublen, hvor de i 1. runde om mandagen havde vundet 6-2, 6-2 over Zoi Spyrou/Athanasia Zachopoulou (GRE).
Efter Emilies single om onsdagen mødte de senere på dagen i kvartfinalen i double det 4. seedede russiske par Victoria Kan/Maria Zotova, som bed godt fra sig, men efter match-tiebreak blev det dansk sejr 6-3, 3-6, [10-6].

Torsdag kunne parret holde en velfortjent hviledag, inden de i semifinalen fredag mødte det 1. seedede par tyske par Romy Koelzer/Lisa Ponomar, som blev besejret 6-3, 7-5.

Derefter manglede blot en enkelt sejr mere for at fuldende missionen, og i finalen blev det til en sikker sejr 6-3, 6-1 over 3. seedede Michaela Boev (BEL)/Ioana Gaspar (ROU).

Tennisavisen modtog kort efter ovenstående sejrs-billede fra Maria, som desuden fortalte, at de efter et kort ophold hjemme i Danmark allerede torsdag rejser til Tunesien for at deltage i endnu en double ved en $25.000 turnering, hvor både Emilie og Olga Helmi desuden er inde i kvalifikationen i single.
Maria er foreløbig 6. alternate, og hun har formentlig gode chancer for også at komme med i kvalifikationen.

Turneringen i Tunis bliver den sidste afpudsning af formen, inden Danmark 18-21. april deltager i Fed Cup Group II Europe/Africa.
Eventuelle spekulationer om hvorvidt der på grund af lockout ville blive problemer med at flyve til Athen, kan afblæses, da strejkevarsel og lockoutvarsel ifølge medier foreløbig er udskudt til hhv. 22. april og 28. april, og formentlig bliver det heller ikke et problem at lande i lufthavnen og modtage hyldest efter eventuel oprykning ved hjemkomst 22. april.