Holger Vitus Nødskov Rune måtte sande, at der er stor forskel på at spille UM i U14 i Danmark og ITF Grade 4 i Tjekkiet, hvor han i 3. runde mødte Tjekke med fuldskæg

14-årige Holger Vitus Nødskov Rune kunne i sidste uge løfte endnu et trofæ som vinder UM-vinder, da han vandt U14-rækken efter kun at have afgivet et enkelt parti undervejs.

Om kort tid er Holger en af de største favoritter til at vinde det individuelle EM i U14, hvor han vil være topseedet.
Som optakt deltager Holger i denne uge ved Grade 4 turneringen ITF Véska 2017 i Dolany-Veska i Tjekkiet, hvor han som følge af en række fornemme resultater har opnået en rangering som no. 484, hvorved han blev seedet 4 og sad over i 1. runde.

Holger fik en god start, da han tirsdag i 2. runde (R32) efter en sikker præstation vandt 6-3, 6-1 over 17-årige Rok Komac (SLO).
Onsdag mødte Holger Jan Pleva, der er en 15-årige Tjekke med fuldskæg, som kæmpede godt og sendte en masse bolde retur, hvilket “irriterede” Holger, selvom han må være indstillet på, at han ikke – som ved UM – kan forvente at vinde boldene efter 3-4 slag, men er nødt til at bygge spillet op, indtil der bliver en chance for at afgøre duellerne.

Holger var egentlig også indstillet herpå, og han havde set frem til en “slider-kamp”, men alligevel tog irritationen over, og han tabte 1. sæt 2-6.
Det gik bedre i 2. sæt, men Holger haltede alligevel efter, og han tabte kampen 2-6, 5-7.

Selvom Holger kunne have ønsket sig lidt flere kampe som EM optakt, var det dog en god påmindelse om, at der ikke findes lette kampe internationalt.

Senere på dagen kunne Holger alligevel forlade banen efter en sejr, da han i double-rækken sammen med 15-årige Viktor Jovic (SRB) vandt 4-6, 6-4, [10-6] over Leon C. Roider (AUT)/Nir Solan (ISR).
Torsdag møder det 2. seedede Dansk-Serbiske par i kvartfinalen det Tjekkiske par Jan Jermar/Martin Simecek.

 

Forrige artikelDagens kampe torsdag 20. juli: TV2 Play viser WTA fra Bucharest. Gulbis “beskyttet” i Båstad
Næste artikelITF Junior Wels: Clara Tauson stormer ind i top 100. Hjorth stoppet af skade
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.