Hannah Viller Møller får stor anerkendelse af EuroElite coach efter lærerig kamp mod seedet russer. Patrick Kristensen fortsætter sit stabile niveau og er i 1/8-finalen efter tæt kamp

Efter 3 “nemme” kampe i kvalifikationen og 1. runde ved Grade 1 turneringen Copa Barranquilla i Columbia fik 15-årige Hannah Viller Møller omsider en kamp på et niveau, hvor hun for alvor fik mulighed for at teste sig af mod en spiller, som er tæt på top 100, da hun i 2. runde (R32) mødte den 1 år ældre 10. seedede no. 118 Anhzelika Isaeva (RUS).

Hannah fortæller i sin blog på EuroElites Facebook, at hun var nervøs i starten og under pres i hele 1. sæt, hvor russeren styrede spillet med mange gode vindere, mens hun selv havde en del fejl, og derfor tabte hun hurtigt sættet 1-6.

Det blev ikke anderledes i starten af 2. sæt, hvor Hannah kom bagud 2-5, men derefter begyndte hun at få bedre længe på boldene, og hun spillede mere på russerens baghånd.
Duellerne blev længere, og russeren blev mere utålmodig og mistede fokus med en del flere fejl til følge.
Det lykkedes derved for Hannah at komme ind i kampen, hvor hun efter at have overlevet en matchbold sikrede sig sættet 7-5 i tiebreak.

I hele 3. sæt var der stor jævnbyrdighed, og Hannah spillede rigtig godt og var mere aggressiv, men serven manglede længde.
Efter et jævnbyrdigt sæt vandt russeren i sidste ende 6-1, 6-7(5), 7-5.

Dave Bandelin fra EuroElite havde kun lovord til overs for Hannahs indsats, og han betegner hende som et oplagt talent, hvis største styrke er på det mentale, hvor hun ikke lod sig gå på af, at russerens coach klappede af næsten alle Hannahs uprovokerede fejl, og heller ikke af tvivlsomme kendelser, som ikke i sig selv var overraskende, men det var mere overraskende, at en urutineret referee tillod det.

Hannah blev rost for at have spillet en super kamp, hvor de mere end 40 tilskuere til kampen bakkede hende op, og Dave fornemmede, at Hannah mærkede dette, og fik god energi fra tilskuerne.

Hannahs evne til at læse spillet blev fremhævet som en gave, og hun var i løbet af kampen i stand til at ændre tingene, da hun havde vænnet sig til modstanderens tempo, hvilket de inden kampen havde forsøgt at indstille hende på ved at varme op med en slovakisk “flat-ball hard-hitting” spiller, Viktoria, og i løbet af kampen så det ud til, at Hannah kunne vinde kampen.

Årsagen til at det alligevel ikke lykkes, forklarer Dave primært med, at Hannah ikke fik serven ud i russerens baghånd, hvilket hun selv er bevidst om, og derfor vil der blive fokuseret på dette de næste dage.

I betragtning af at Hannahs modstander lige så ofte spiller kampe på Futures niveau og er no. 728 på WTA-ranglisten, sættes hendes præstation i yderligere relief.

Patrick Kristensen ny “stable & sensible” match

Efter den flotte sejr i 1. runde mod ranglistens no. 9, mødte 17-årige Patrick Kristensen i 2. runde (R32) den jævnaldrende no. 376 Luis Molina (BOL), der ligesom Patrick havde været gennem kvalifikationen, og med en ny god indsats blev det til dansk sejr 6-2, 6-4 i en kamp, som var mere jævnbyrdig end cifrene umiddelbart tyder på.

Patrick startede i fin stil, men der skulle slås til mange bolde for at vinde 1. sæt 6-2, som Dave betegner som en “close” 6-2, men 2. sæt blev endnu mere jævnbyrdigt, da modstanderen havde vænnet sig til danskerens tempo, men Patrick bevarede sit momentum, da han sørgede for at følge sine solide slag op og afslutte ved nettet.

Patricks modstander i 1/8-finalen torsdag bliver 16-årige no. 200 Taisei Ichikawa (JPN).

Dave Bandelins betragtninger om både Hannahs og Patricks kampe fremgår og samme blog, hvor Hannah fortæller om sin indsats.

Samarbejde med tysk coach som følger Patrick til dørs

En af fordelene ved at rejse med EuroElite er det netværk, som Dave Bandelin har opbygget rundt om i Verden efter mange år på touren, heriblandt Dave’s tyske kollega Andreas Klaiber, som bliver i Colombia og tager sig af Patrick, når Dave sammen med Hannah og Helena Francati samt deres norske team-kammerat Lukas Hellum Lilleengen drager videre til Ecuador for “sign in” for disse 3.

Til gengæld rejser en af de tyske piger med EuroElite, hvorefter Klaiber og Patrick møder op, når kampene i Colombia er overstået.
Dave betegner denne form for “Teamwork” og “Networking” som en nødvendig ting i sådanne situationer, og at det er super at rejse sammen med andre, som man kan stole på og arbejder professionelt.

 

Forrige artikelChok: Djokovic sendt ud af Australian Open
Næste artikelITF Cairo: Sofia Nami Samavati sikrer første point til WTA-ranglisten
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.