16-årige Sofia Nami Samavati opnåede i juli 2015 sin hidtil højeste rangering som no. 653 på ITFs junior-rangliste, men i 2016 har Sofia kun deltaget i tre internationale turneringer i KB, Odense og Rungsted Kyst, og hun optjente derved 25 point, hvilket betyder at hun aktuelt er no. 1132 på ITFs rangliste.

Derudover deltog Sofia i en enkelt $10.000 turnering på ITF Pro Circuit touren, hvor hun dog tabte i 1. runde i kvalifikationen.

I den forløbne uge har Sofia deltaget i $15.000 turneringen Al-Solaimaneyah EGY F1 Women’s Future i Cairo, Egypten, hvor hun først skulle igennem kvalifikationen, hvilket dog ikke var noget problem, idet hun som oversidder gik direkte videre til hovedturneringen, da der kun var 9 deltagere i kvalifikationen, hvor der således kun blev spillet en enkelt kamp, men 7 af deltagerne gik direkte videre.

En af disse var 18-årige Junsai Wang (CHN), som ikke voldte Sofia de store problemer i 1. runde, og med en knusende sikker sejr på 6-0, 6-0 optjente Sofia sit første WTA rangliste-point i karrieren, men for at få sit navn på WTA ranglisten skal der først optjenes point i mindst 3 turneringer – eller mindst 10 point.

Sofia fik ikke yderligere point, da hun i 1/8-finalen tabte 0-6, 3-6 til 20-årige 6. seedede no. 462 Oana Georgeta Simion (ROU)

Forrige artikelITF Junior Columbia: Hannah nær sensation i brandkamp. Patrick videre
Næste artikelITF Junior Columbia: Patrick Kristensen i kvartfinale med top 100 spiller
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.