Den seksdobbelte vinder og forsvarende mester, Novak Djokovic, er højst overraskende ude af Australian Open efter nederlag til verdens nummer 117, Denis Istomin.

De ligger 115 placeringer fra hinanden på verdensranglisten. Alligevel var det ikke til at se på Rod Laver Arena, hvor Denis Istomin fra Uzbekistan kampen igennem var frygtløs og konstant pressede Djokovic.

30-årige Denis Istomin har blot vundet én ATP-titel i sin karriere. Til forskel har Novak Djokovic vundet 67 titler. Derfor var der heller ikke mange, der havde spået Istomin mange chancer mod serberen, der i de seneste mange år nærmest har været urørlig ved Australian Open. I dag endte han på 72 uprovokerede fejl, mens Denis Istomin fandt et niveau, få vidste han besad. Og for første gang siden 2008 bliver tredje runde i en Grand Slam uden Novak Djokovic.

Allerede fra kampens begyndelse skulle det vise sig ikke at blive helt så let for Djokovic. Kampens første parti varede 16 minutter og serberen var nede med hele seks breakbolde, inden han til sidst holdt serv. Sættet endte i en tiebreak, hvor Djokovic på trods af to sætbolde måtte se sættet gå til Istomin.

Andet sæt var ligeså jævnbyrdigt, og denne gang var det Istomin, der havde to sætbolde, som for alvor kunne sende verdens nummer to ud i problemer. Han greb dog ikke chancen, og Djokovic lykkedes i stedet med at bryde og tage sættet 7-5. I tredje sæt lignende det mere det, man havde forventet af kampen, og Djokovic hev sikkert sættet hjem 6-2, og dermed lignende det blot et spørgsmål om tid, før Djokovic kunne sikre sig sejren.

Men Istomin kæmpede videre og blev ved med at tro på sit spil. Flere gange fik han sendt Djokovic fra det ene hjørne til det andet med sin gode førsteserv og aggressive grundslag, og særligt forhånden gjorde adskillige gange ondt på Djokovic.

Det gav bonus i fjerde sæt, som han endnu engang vandt i en tiebreak. I femte sæt fortsatte Istomin i samme stil og fik brudt Djokovic, der fortsat ikke kunne finde sit normalt så høje niveau. De uprovokerede fejl stoppede ikke for serberen, og Istomin blev ved at tage chancer i sit spil. Og efter fire timer og 48 minutter sendte han sensationelt Novak Djokovic ud af årets Australian Open.

Det var samtidig Novak Djokovic’ blot andet nederlag til en spiller udenfor top 100 siden 2007.

Murray og co. sikkert videre

Modsat Novak Djokovic var der ikke meget slinger i valsen at spore hos resten af favoritfeltet. Således gjorde verdensetteren, Andy Murray, kort proces, da han på bare én time og 36 minutter sendte russiske Andrey Rublev ud af turneringen i tre sæt. Undervejs gik der dog et sus gennem tennisverdenen, da Murray vrikkede om på foden. Han kom ovenpå igen og vandt opgøret 6-3, 6-0, 6-2.

3. seedede Milos Raonic og 4. seedede Stan Wawrinka vandt også deres anden runde sikkert i tre sæt. Det samme gjorde Kei Nishikori, Tomas Berdych og Roger Federer. Og netop Federer kommer på noget af en opgave i tredje runde. Han skal nemlig møde tjekkiske Tomas Berdych, der er seedet 10 i turneringen.

Marin Cillic og hjemmebanehåbet Nick Kyrgios skuffede derimod stort i deres anden runde. 7. seedede Cilic tabte til britiske Daniel Evans i fire sæt, mens Kyrgios, der af flere eksperter var udråbt som en dark horse ved årets turnering, tabte sit opgør i fem sæt til italienske Andreas Seppi.

Senere i dag spiller 8. seedede Dominc Thiem og 9. seedede Rafael Nadal deres anden runde.

3. runde for Top 10:

Andy Murray (1) – Sam Querrey (31)

Milos Ranoic (3) – Gilles Simon (25)

Stan Wawrinka (4) – Viktor Troicki (29)

Kei Nishikori (5) – Lukas Lacko (Q)

Gael Monfils (6) – Philipp Kohlschreiber (32)

Dominic Thiem (8)/Jordan Thompson – Benoit Paire /Fabio Fognini

Rafael Nadal (9)/Marcos Baghdatis – Alexander Zverev (24)

Tomas Berdych (10) – Roger Federer (17)

Forrige artikelAustralian Open 2017: Caroline vandt sikkert og er i 3die runde
Næste artikelITF Junior Columbia: Hannah nær sensation i brandkamp. Patrick videre
Daniel Nøjsen Fallah
Daniel Nøjsen Fallah er journaliststuderende på Journalisthøjskolen i Aarhus. Han er tenniselsker, der drømmer om at dække verdens bedste sportsgren. Daniel har spillet tennis i 10 år, hvor både turneringer og trænergerninger har været på programmet. Særligt ATP-touren følges tæt, hvor favoritterne er Rafael Nadal og Frederik Løchte.