Trods forkølelse og ondt i halsen blev Holger Rune gjort kampklar mod solid russer, som blev besejret, selvom Holger ikke ramte sit topniveau

Efter onsdagens 1/8-finaler ved Grade 4 turneringen SALK Open i Bromma i Sverige er der fortsat dansk deltagelse i Boys singles, idet 13-årige Holger Vitus Nødskov Rune efter to tætte sæt vandt 7-5, 7-6(2) over 15-årige Alexandr Binda (RUS), som er no. 582 på ITFs rangliste.

Dagen fik ikke den bedste optakt, da Holger om natten var vågnet op med forkølelse, men han blev dog gjort kampklar efter påfyldning af både mad og drikke, selvom det ikke var appetitten, der plagede mest.
Det var dog vigtigt at have den fornødne energi til rådighed mod russeren, der for godt en måned siden vandt en Grade 5 turnering i Minsk, hvor 3 af kampene gik over 3 sæt, så Holger måtte være indstillet på en lang kamp.

Kampen startede skidt for Holger, som ikke bevægede sig optimalt eller var fuldt fokuseret, og hans flotte point-opbygning fra tidligere kampe fungerede ikke ligeså optimalt, og der blev ofte afsluttet med fejl på en flugtning.
Derved kom han bagud 3-5 efter et break, men han fik derefter bedre balance i spillet, og det lykkedes at bryde tilbage og efter et nyt break at vinde sættet 7-5.

I 2. sæt formåede Holger at holde sig inde i duellerne med fornuftigt grundspil, men nogle mindre optimale valg undervejs hindrede, at han fik lagt afstand til russeren, og ved 5-4 til Holger blev en føring sat over styr, da han forsøgte sig med “lækkerier”, og stillingen blev i stedet 5-5.
Herefter spillede Holger et fornuftigt parti til 6-5, men et flot serveparti med to serve-esser fra russeren betød, at sættet måtte afgøres i en tiebreak, som Holger vandt 7-2.

Holger fandt således alligevel en vej til at sikre sig en sejr på en dag, hvor spillet ikke var helt i top som dagen før, hvilket også er udtryk for stor mental styrke.

Holger er dermed klar til sin første ITF kvartfinale, hvor han møder den 7. seedede 16-årige Bastien Presuhn, der betegnes som en gigantisk tysker med en “Isner go home” serv.
Tyskeren vandt i 1/8-finalen 7-6(9), 6-3 over den 16-årige svenske kvalspiller Arvid Hjalte, og det tætte 1. sæt kan måske give det indtryk, at opgaven er overkommelig for Holger, men for et par måneder siden vandt tyskeren over ranglistens no. 108 Timofey Skatov (RUS), som er seedet 2 i turneringen. Russeren tabte dog i 1/8-finalen 6-3 3-6, 3-6 til 17-årige no. 656 Masi Sarpola (FIN).

I double-rækken fik KBs Eric Vanshelboim en enkelt kamp, da han sammen med sin ukrainske landsmand Egor Baklanov tabte 4-6, 4-6 til det svenske par David Flisberg og Erik Sarlvik, der havde wildcard.

 

Forrige artikelITF Junior Bromma: Olga og Hannah videre til kvartfinale. Helena ude
Næste artikelWTA Brisbane: Angeligue Kerber redder sig gennem 2. runde
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.