Holger Rune var fuldt fokuseret og spillede fejlfrit tennis, da han mandag kun afgav et enkelt parti i 2. kval-runde og uddelte "briller" i kvalfinalen

Det første større mål i 2017 for 13-årige Holger Vitus Nødskov Rune er TE U14 Category 1 turneringen Les Petits As i Frankrig i slutningen af Januar, hvor hans erklærede mål er at vinde turneringen.

Som optakt hertil har han deltaget i kvalifikationen til en af årets første ITF Grade 4 turneringer SALK Open i Bromma i Sverige, og i næste uge gælder det Grade 4 turneringen EuroElite ITF Junior Malmö Open, og for begge turneringer gælder, at de skal bruges til at finpudse kampformen, så han er optimalt forberedt til turneringen i Frankrig.

Allerede Nytårsdag spillede Holger årets første kamp, hvor han i 1. kvalrunde vandt 6-2, 6-1 over 16-årige Rolan Jusupov (SWE), der ikke har spillet mange ITF kampe.

I 2. kvalrunde ventede der på papiret en større udfordring mod 4. seedede 17-årige Lukas Ridemar (SWE), men Holger var fuldt fokuseret hele kampen igennem, og han vandt 6-0, 6-1 i en kamp, hvor antallet af vindere oversteg antallet af fejl med +23.

Kvalfinalen blev spillet senere samme dag, hvor Holger mødte 16-årige Oliver Andersson (SWE), som overraskende havde vundet 6-4, 7-5 over den 5. seedede Filip Krolo (GER), og det lignede på forhånd en svær opgave, men Holger fortsatte med at spille på et højt niveau, og han vandt så overbevisende som 6-0, 6-0 efter kun 5 fejl i hele kampen, hvilket er et resultat af den sidste måneds målrettede træning, hvor der har været fokus på benarbejdet, så han kan være i optimal position til hver eneste slag.

Meget svær 1. runde for Holger og Eric Vanshelboim

Selvom Holger vandt suveræne sejre i kvalifikationen, må han være forberedt på modstand af en helt anden kaliber, når han i 1. runde af hovedturneringen møder 4. seedede 16-årige no. 464 Johan Garpered (SWE), som for knap et år siden skabte alvorlige problemer for Patrick Kristensen, som med nød og næppe vandt 10-8 i tiebreak i 3. sæt i Kramfors.

KBs ukrainer Eric Vanshelboim kommer formentlig på en endnu hårdere opgave, da han ikke fik den heldigste lodtrækning og møder 1. seedede no. 124 Karl Friberg (SWE).

Hos pigerne møder no. 559 Helena Francati 7. seedede (393) Alise Cernecka (LAT).
3. seedede (283) Olga Helmi (DEN) møder (749) Lilly Elida Haseth (NOR) og 8. seedede (402) Hannah Viller Møller (DEN) møder (566) Iveta Daujotaite (LTU).

Hverken Mathilde Tranberg eller Olivia Gram, som ifølge Acceptancelisten var inde i kvalifikationen, deltager i turneringen.
Clara Tauson deltager alligevel ikke i Indien i den første uge.

Sideløbende med ITF turneringen afvikles SALK Open også i U10, U12, U14 og U16, og der er flere helt unge danske deltagere helt ned til 9-10 års alderen, og Tennisavisen vil forsøge at lave en opfølgning på disse rækker, og medrejsende ledere eller forældre opfordres til at fremsende informationer og billeder derfra.
Arrangørerne betegner SALK Open som “Världens största och äldsta tennisturnering för Juniorer Inomhus!

Forrige artikelWTA Auckland: Wozniackis 1. runde kun på livestream tirsdag morgen
Næste artikelWTA: Auckland 2017 – Caroline i forrygende form
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.