14-årige Clara Tauson var i "zonen" og vandt 1. sæt 6-0. Hendes modstander fik advarsel i 2. sæt for "mental krigsførelse", som Clara overlevede og sikrede sejren i to sæt

14-årige Clara Tauson mødte i 2. runde ved VAN DER VALK HOTEL GLADBECK Junior Cup powered by BABOLAT  i Bochum, Tyskland den jævnaldrende Alexa Noel (USA), der i 1. runde havde sendt 1. seedede no. 83 Anna Laguza (UKR) ud med cifrene 7-6(3), 6-1.

Amerikaneren betegnes som en drøn svær modstander med et finurligt spil, og desuden kender hun alle de tricks, der mentalt kan ryste en modstander.
Nogle af disse tricks blev taget i anvendelse i 2. sæt af kampen, efter at Clara i 1. sæt havde spillet frygtløst og iskoldt holdt sig til sin game-plan, og da hun desuden befandt sig i “zonen” er hun på et niveau, hvor hun nærmest er umulig at slå, og selvom sættet var jævnbyrdigt, vandt Clara et fejlfrit 1. sæt 6-0.

Efter en lang sæt-pause med toilet besøg havde Amerikaneren nulstillet sættet og var klar til en helt ny kamp, hvor begge brød serven på skift.
Begge spillede god tennis, men kampen blev domineret af Amerikanerens “mentale krigsførelse”, som udløste en advarsel fra kampens referee.

Clara afværgede sætbolde ved 4-5, og med stålsat vilje trodsede hun Noel’s “jule-numre” og sikrede sig en fornem sejr 6-0, 7-5.

Clara er dermed klar til kvartfinalen, hvor hun møder 5. seedede 18-årige no. 123 Eva Marie Voracek (GER).

Philip Hjorth
Foto: Paulette Hjorth

Det lykkedes ikke for Philip Hjorth at slippe videre til kvartfinalen, da han tabte 1-6, 6-1, 2-6 til no. 166 Jonas Forejtek (CZE).

 

Forrige artikelWTA Eastbourne: Wozniacki vandt dagens første kamp
Næste artikelDagens kampe torsdag 29. juni: Wozniacki 1/8-finale kl. 12 og mulig kvartfinale senere
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.