Vilma Krebs Hyllested var for 2. uge i træk i en finale i Norge, hvor hun vandt karrierens første Grade 5 titel

I Tennisavisens optakt sidste mandag til ugens turneringer var overskriften til et afsnit “Skidt start på ugen for danske singler“.
Blandt årsagerne til den relativt negative overskrift var, at langt de fleste danske spillere, der havde spillet kvalifikation eller 1. runde til en række turneringer, med få undtagelser allerede var ude af disse turneringer på ugens første dag.

Der har dog også været fornemme danske resultater, men Resultina-app’en, som normalt adviserer om spillernes resultater, har dog stadig ikke opdateret resultaterne i U14 Girls singles ved Grade 5 turneringen Paradis Open i Oslo, hvor de to 16-årige Vilma Krebs Hyllested og Zoe Du Pasquier Jensen samt 15-årige Frederikke Alberte Pape var blandt deltagerne.

Derfor var deres resultater ikke opdateret i Tennisavisens løbende resultatformidling, indtil nedenstående opslag dukkede op på KB’s Facebook-side.

Som det fremgår af opslaget gik Vilma hele vejen og løb med titlen i single, hvor hun i en gyseragtig spændende finale vandt 6-3, 6-7(5), 7-5 over 5. seedede Saoirse Breen fra Fijiøerne.
Titlen blev kulminationen på en sæson, hvor Vilmas bedste resultater i 1. halvdel af året var 2 kvartfinaler ved Grade 4 turneringer i Lanarca på Cypern i april og i Aarhus i juni, hvorefter hun i juli var i finalen ved Grade 5 i Hillerød, og i sidste uge var Vilma igen i en Grade 5 finale, som blev vundet af Britt Du Pree (HOL), der vandt 6-3, 6-3 i Stavanger.

Både i Stavanger og Bergen var Vilma som følge af sin rangering som no. 512 seedet 1, og de 18 point fra finalen i Stavanger og yderligere 30 point for titlen i Bergen foretager Vilma endnu et stort skridt op ad ranglisten til no. 445.

Resultaterne for de enkelte kampe kan studeres nærmere under “ITF Junior” sektionen i “Turneringer uge 48” herunder, hvor det bl.a. fremgår, at både Zoe og Frederikke efter sejre i 1. runde blev sendt ud af turneringen i 2. runde (R32).

Turneringer uge 48: Davis Cup Finals i afgørende fase uden Spanien på hjemmebanen

I optakten herover blev desuden fokuseret på de svenske Ymer-brødre, der ved Davis Cup Finals var med til at kvalificere Sverige til kvartfinalerne, hvor storebror Elias var meget tæt på en sensationel sejr mod Andrey Rublev i opgøret mod Rusland, der i den sidste ende løb med titlen.

Elias og Mikael Ymer har også en 15-årig lillebror med det – i tennissammenhæng – forpligtende navn Rafael, som var seedet 2 i Boys singles ved Paradis Open, hvor han stjal rampelyset, idet han vandt sin første ITF Junior titel.
I interviewet herunder løfter han desuden sløret for sine nærmeste ambitioner, som handler om at kunne deltage i kvalifikationen til juniorernes US Open næste år.

Bedste danske resultat hos drengene stod 17-årige Ervin Mesic for i Boys doubles, hvor han sammen med Christopher Lam (NED) nåede finalen, der blev vundet af det svensk-franske par Ludvig Hede og Romain Andres 6-2, 6-4.

For 2 år siden var der ligeledes dansk succes i Girls singles ved Paradis Open, da Johanne Christine Svendsen vandt titlen i en ren dansk finale over Rebecca Munk Mortensen.

ITF Junior Bergen: Johannes 2. titel i træk, da danske piger ryddede præmiehylden i Paradis

Både 17-årige Johanne og Rebecca, der netop er fyldt 16 år, har efterfølgende gjort store fremskridt på ITF junior touren, hvor Johanne på sidste uges rangliste er no. 25, og Rebecca no. 172.

Johanne havde mulighed for at slutte året endnu tættere på toppen, idet hun i de seneste par uger har deltaget i både Grade A turneringen XXXIV MUNDIAL JUVENIL YUCATAN FMT i Merida i Mexico og Grade 1 turneringen Eddie Herr i Bradenton i Florida, hvor hun også var tilmeldt denne uges Grade A turnering Orange Bowl.

Disse turneringer er afviklet på et grus-underlag, som Johanne aldrig fik vænnet sig til, og hun måtte i både Mexico og Bradenton forlade single-rækken efter blot en enkelt kamp, da hun var for langt fra sit topniveau.
Dog nåede Johanne og hendes kroatiske makker Lucija Ciric Bagaric semifinalen i double i begge turneringer, men Johanne har efterfølgende konkluderet, at hun har allermest brug for at trække stikket og holde lidt ferie, inden hun lader op til næste sæson, hvor det første store mål er junior-udgaven af Australian Open, og derfor har hun fravalgt at deltage i Orange Bowl.
Johanne er fortsat no. 25 på den seneste rangliste, og hun vil fra starten af det nye år formentlig avancere ca. 10 pladser, når 2003-årgangen forlader listen.

I Mexico var Johanne den eneste danske deltager i turneringen, men i sidste uge deltog både Rebecca og 17-årige Natacha Schou i Grade 1 turneringen i Bradenton.
Natacha har ligeledes gjort store fremskridt i 2021, og hun har derved opnået sin hidtil højeste rangering som no. 150.
Natacha vandt i 1. runde (R64) 7-5, 6-4 over no. 355 Ahmani Guichard (USA), der havde wildcard, hvorimod både Johanne og Rebecca måtte forlade turneringen efter 1. runde, hvor Rebecca mødte no. 145 Luca Udvardy (HUN), der vandt uventet stort 6-0, 6-1.

Natacha var oprindeligt ikke tilmeldt Orange Bowl, men det lykkedes alligevel at komme med i kvalifikationen, hvor hun dog allerede i 1. kvalrunde blev besejret 6-1, 7-6(4) af Maddy Zampardo (USA).
Tilbage er således kun Rebecca, der kommer på en svær opgave, når hun i 1. runde møder 16. seedede no. 54 Alexis Blokhina (USA).

Forrige artikelKrav og klubkultur skal løfte niveauet i Elitedivisionen
Næste artikelM15 Santo Domingo: Johannes Ingildsen vinder karrierens første professionelle titel i single
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.