Efter en uges træning på Mouratoglou Tennis Academy er Holger Vitus Nødskov Rune rejst til Algeriet, hvor han med sejr i Grade 3 turnering avancerede til top 500 på ITF-ranglisten

For et par uger siden prøvede Holger Vitus Nødskov Rune, som indtil på lørdag stadig kun er 13 år, om han kunne gøre sig gældende i en Grade 2 turnering i Cap d Ail i Frankrig, hvilket gik fint i kvalifikationen med to sejre og et nederlag i tætte opgør, hvorefter han som Lucky Loser i hovedturneringen tabte 2-6, 1-6 til 16-årige Maxemce Beauge (FRA).

Efter denne turnering har Holger tilbragt en uges tid sammen med træner Lars Christensen på Mouratoglou Tennis Academy, hvor han bl.a. har fået sparring med 15-årige Lorenzo Musetti, der er Italiens bedste årgang 2002, samt den 17-årige Australier Alexy Popyrin, der er no. 17 på ITFs rangliste, og han ses sammen med Holger på billedet herover.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat

Selvom Holger selv gerne vil spille Grade 2 turneringer, forekommer det på nuværende tidspunkt i hans unge karriere lidt for ambitiøst at forvente, at han kan vinde ret mange kampe udover kvalifikationen i denne kategori.

Der er ikke så mange Grade 3 turneringer, men i denne uge fik Holger mulighed for at deltage i ITF/CAT North Africa Tiemcen i Algeriet, hvor han mandag i 1. runde vandt 6-4, 6-4 over 16-årige Pietro Martinetti (ITA), der i kvalifikationen havde vundet 6-0, 6-0 over en uerfaren lokal spiller, der havde wildcard.

En sejr i R32 i Grade 3 giver 15 point til ranglisten, hvor Holger har 85 point som no. 538, og han har dermed sikret sig i alt 100 point, hvorved han efter den næste opdatering vil være tæt på top 450.
Hoger kunne være nået endnu højere op på ranglisten, hvis det også var blevet til sejr i 1/8-finalen, hvor han tabte 6-4, 4-6, 5-7 til 7. seedede no. 311 Youcef Rihane (ALG), der er årgang 2001.

Holgers modstander var boldsikker og havde godt med top og spin i boldene, hvilket Holger med det rette fokus formentlig kunne have løst, hvis hun ikke lod sig gå på af, at modstanderen flækkede sin ketcher og skød bolde væk, eller at alle Holgers bolde tæt ved linjerne blev dømt ude af den lokale dommer, hvilket Holger var forberedt på, da det samme skete for Algierens modstander dagen forinden, og derfor gjaldt det om ikke at spille alt for tæt på linjerne.

Holger deltager også i double, hvor han er seedet 3 sammen med Ien Shouten (NED), og de møder i 1. runde Soufiane El Mesbahi/Ismail Saadi (MAR).

Tilføjelse: Holger og hans makker tabte doublen 9-11 i match-tiebreak.

Forrige artikelITF Sharm El Sheikh: August Holmgren “blæser” gennem kvalifikationen
Næste artikelITF Sharm El Sheikh: August Holmgren nyt point til ATP-ranglisten
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.