Turen Down under er ved at nærme sig sin afslutning for i år. Det skete i Adelaide, hvor finalen i WTA 500 turneringen stod mellem den polske teenager Iga Swiatek og den svejtsiske Belind. Begge spillere har i ugens løb vist stærkt stigende tendens, og er således tæt på deres topniveau. Semifinalerne i går var begge pragtfulde reklamer for tennissporten. Swiatek mødte svejtseren Jill Teichmann, der måtte bøje sig for Swiateks powerspil 6-3 6-2. Bencic mødte den anden teenager Coco Gauf i en forrygende tresætter, hvor Bencic virkelig måtte vise at hendes ranking i top 10 var fortjent 7-6 6-7 6-2. Det der har været særdeles glædeligt under det meste af turen downunder – TILSKUERE – det er virkelig noget, der gør oplevelsen bare lidt bedre. Og det blev teenagerens dag 6-6 6-2. Masterclass.

Spillerne klar

Første sæt startede fint for begge spillere, men allerede i 3die parti viste Iga, hvorfor hun er i finalen, da hun lavede de første 2 esser. De fulgtes ad til 3-2, men så havde Belinda Bencic en regulær nedsmeltning med 4 DF i partiet. Iga fulgte op med at tage sit parti til 5-2, og så fulgte første sæts længste parti, hvor Bencic havde alle muligheder for at vinde pointet med 4 fordele og et es, men måtte alligevel overgive sig til Iga Swiateks masterclass 6-2 til en fænomonalt spillende Iga.

Fantastisk

I luften alle vegne

Første sæt i hus

Statistik

Andet sæt startede næsten som første, men her var Bencic allerede med ryggen mod væggen i sit første parti, hvor hun igen brillerede med 2 DF, men hendes held var en 40-15 føring og et es. Det blev denne gang det 4de parti, hvor Bencic blev brudt første gang i et rent tabt parti 3-1 til Iga. De fulgtes ad til 5-2 til Iga, men det var tydeligt at kræfterne langsomt sivede ud af Bencics krop. Iga lavede sublim tennis, og hun brød Belinda for anden gang i sættet til 6-2 og dermed kampen. Et perfekt studie i tennissportens forskellige slag. Well done Iga – som jeg skriver IGyA – get it 😉

Bencic forhånd

Vindere på stribe

Ned ad linjen

Kamp statistik

Anerkendende ord fra AGA

Belindas tale

Igas tale

Forrige artikelWTA kval: Clara Tauson mod fransk wildcard og muligt gensyn med Wang i Lyon
Næste artikelGrade 5 Tartu: Natacha Schou 2 bolde fra titlen på gulvtæppe i Estland
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.