Som forudset vandt Clara Tauson overbevisende i 1. kvalrunde mod 17-årige franskmand, og hun møder søndag Amandine Hesse i kvalfinalen

I optakten til den første kamp i kvalifikationen til WTA 250 i Lyon var 17-årige Juline Fayard (FRA) ikke levnet de store muligheder mod 5. seedede Clara Tauson.

WTA kval: Clara Tauson mod fransk wildcard og muligt gensyn med Wang i Lyon

Forudsigelsen viste sig også at holde stik, idet Clara vandt kampen med de overbevisende cifre 6-2, 6-0.

Cifrene afspejler dog ikke helt kampens forløb, hvor franskmanden havde muligheder for at få endnu flere point på tavlen, men reel tvivl om udfaldet var der ikke tale om.
Franskmanden fulgte godt med i flere slagudvekslinger, men når Clara satte ekstra tryk på boldene, blev modstanderen som regel presset til fejl eller returneringer, som prompte blev fulgt op med en dansk vinder.
Dog skete det også, at Clara forivrede sig med en række fejl til følge, og derved var der i flere af partierne fordel begge veje, inden Clara som regel trak det længste strå, og efter 1 time 6 minutter var sejren i hus.

Forudsigelsen om at Clara i kvalfinalen kan møde 11. seedede no. 159 Xin Yu Wang (CHN) bliver dog ikke aktuel, idet 28-årige Amandine Hesse (FRA), der har wildcard, vandt 6-3, 6-4 over kineseren, og derfor bliver hun Claras modstander i kvalfinalen, hvor vinderen er sikker på en plads i hovedturneringen, mens taberen kan håbe på mulighed for en plads som Lucky Loser, hvilket ikke er urealistisk i disse corona-tider, hvor der ofte indløber sene afbud.

Der bliver næppe råd til samme antal fejl som i kampen mod Fayard, men med en smule større koncentration vurderes, at Clara har gode muligheder for at kvalificere sig til hovedturneringen.

Lodtrækningen til hovedturneringen er slået op på arrangørernes facebook-side, hvor det fremgår at de 6 fra kvalifikationen kan møde 1. seedede Ekaterina Alexandrova, 2. seedede Fiona Ferro (FRA), Katarina Zavatska (UKR), Vera Lapko (BLR) eller en anden kvalifikant.

Forrige artikelGrade 5 Tartu: Natacha Schou 2 bolde fra titlen på gulvtæppe i Estland
Næste artikelDH damer: HRT tog den sidste plads
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.