Johanne Christine Svendsen fandt storspillet frem i de to sidste sæt mod ranglistens no. 17, som ikke kunne modstå den danske power

Danmarks højst rangerede pige junior, 16-årige Johanne Christine Svendsen er i færd med at gennemføre et vaskeægte internationalt gennembrud på ITF World Tennis Junior Tour, hvor hun i denne uge deltager i Grade 1 turneringen Copa Barranquilla i Columbia.

Leschly Tennis Foundation har tidligere fortalt til Tennisavisen, at de gerne vil hjælpe Johanne med at opfylde hendes tennisdrøm, og derfor er Morten Christensen rejst med Johanne som coach til en række turneringer langt mod vest.

I sidste uge vandt Johanne 2 kampe i kvalifikationen til en Grade 2 turnering i Santo Domingo, hvorefter hun fik endnu en kamp i 1. runde af hovedturneringen mod junior-ranglistens no. 181 Qavia Lopez (USA), der vandt 6-3, 6-7(9), 6-3, og meldingen fra teamet tyder på, at Johanne ikke helt ramte sit topniveau i den første turnering.

Hos Leschly Tennis Foundation er der ikke tvivlt om, at Johanne – trods sin rangering som no. 207 – allerede på nuværende tidspunkt har forudsætningerne for at gøre sig gældende mod spillere på top 100 niveau, og den påstand har hun fuldt ud levet op til i kampene i denne uges Grade 1 turnering i Columbia, hvor hun er direkte i hovedturneringen.

I 1. runde mødte Johanne 16-årige no. 597 Isabella Rivera Ortiz (COL), der har fået wildcard, og hun kunne ikke stille meget op mod Johanne, der vandt sikkert 6-2, 6-0, men 1/8-finalen kunne give et fingerpeg om, hvor Johanne står i forhold til en spiller, der er i top 100, da hun mødte 17-årige Maria Olivia Castedo (BOL), der er no. 96 på ranglisten.

Efter kampen viste et opslag på Leschly Tennis Foundations facebook, at Johanne havde “banket” Verdens no. 96 6-3, 6-2, så den første test blev således klaret med bravour.
Kampen kan genses i nedenstående optagelse, som blev sendt live på youtube fra Liga de Tenis del Atlantico.

Det samme var tilfældet for kvartfinalen, hvor Johanne mødte 17-årige Madison Sieg (USA), der efter 1. sæt tilsyneladende var på vej til at leve op til både favoritværdigheden som no. 17 på ranglisten og en tysk oversættelse af sit efternavn, da hun vandt 6-4 i et jævnbyrdigt 1. sæt, som formentlig overbeviste Johanne om, at hun godt kunne være med på dette niveau.

Copa Barranquilla 2021
Certain Fotografia – Madison Sieg

Hos Leschly Tennis Foundation har der også været fokus på det mentale, hvorved Johanne selv har fået en øget tro på sine egne evner, hvilket i høj grad kom til udtryk i fortsættelsen af kampen, hvor Johanne fuldkommen overtog kontrollen med snert og power i spillet, og Verdens no. 17 havde intet modtræk, da Johanne først havde sat turboen til, og hun vandt derved i overbevisende stil 4-6, 6-3, 6-2.

Copa Barranquilla 2021
Certain Fotografia – Johanne Christine Svendsen

Kampen kan genses herunder.

Johanne deltager også i double, hvor hun spiller sammen med 17-årige Lucija Ciric Bagaric (CRO), der er fra samme årgang 2004 som Johanne.
Lucija, der er no. 193 på ranglisten, mødte i 1. runde i single 5. seedede no. 66 Valencia Xu (USA), der vandt 5-7, 7-5, 6-3.

Til gengæld har kroaten haft succes sammen med Johanne i doublen, hvor de i torsdagens sidste kamp på Stadium vandt semifinalen i 2 tiebreaks 7-4, 7-3 over det amerikanske par Krystal Blanch og Ava Krug.
Semifinalen kan genses herunder.

Forinden havde det dansk-kroatiske par i kvartfinalen sendt 1. seedede Julia Garcia (MEX) og Solana Sierra (ARG) ud efter match-tiebreak 5-7, 6-4, [10-5] efter at de i 1/8-finalen havde vundet 6-1, 6-2 over Luciana Moyano (ARG) og Lucciana Perez Alarcon (PER).

I double-finalen møder Johanne igen Madison Sieg, der spiller sammen med det 13-årige supertalent Brenda Fruhvirtova, der sammen med sin 2 år ældre søster Linda spås en fremtid, der tåler sammenligning med søstrene Venus og Serena Williams.

Brenda har trods sin unge alder allerede markeret sig ved at vinde 2 ITF-titler i efteråret 2020, hvor hun vandt en Grade 2 turnering i Cairo i september og i slutningen af oktober vandt hun en Grade 3 turnering i Istanbul.
Brenda fik i oktober 2020 wildcard til junior Grand Slam turneringen French Open, hvor hun dog blev besejret i 1. runde af 17-årige Daria Lopatetska (UKR).

Brenda Fruhvirtova
© 2020 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una – Brenda Fruhvirtova ved French Open 2020

I denne uge led Brenda samme skæbne i single som Johannes makker, idet Brenda efter sejr i 1. runde 6-1, 6-4 over no. 222 Mariana Manyoma Velasquez (COL), også mødte 4. seedede Valencia Xu (USA), der førte 7-5, 3-6, 4-1, da Brenda trak sig fra kampen.

Begge Johannes kampe torsdag blev spillet på Stadium, men både fredagens semifinale kl. 1600 dansk tid og double finalen kl. 1930 afvikles på Court 9, og derfor er det tvivlsomt, at disse kampe bliver vist på youtube-kanalen hos Liga de Tenis del Atlantico.

Forrige artikelHvordan har den seneste succes for de danske tennisspillere defineret udviklingen af denne sportsgren i Danmark?
Næste artikelATP 500 Acapulco: Musetti ny italiensk teenager i top 100 efter 7 matchbolde mod Dimitrov
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.