Tennis er en af de bedste sportsgrene at spille. Det er ikke kun godt for underholdning og fritid, men også en god metode til at forblive sund og at leve et længere liv. 

For Danmark har tennis dog altid været en årsag til stolthed, glæde og berømmelse. Danmark har budt verden på nogle spektakulære tennisspillere, og de har været med til at gøre landet til et hotspot for tennis. 

I dag vil vi kaste blikket på tre af de mest berømte danske tennisspillere, som verdenen har oplevet, og kigge nærmere på hvilken indflydelse deres succes har haft på tennis i Danmark.

Kurt Nielsen

På førstepladsen har vi Kurt Nielsen. Hvis du ved en smule om tennis, kender du til Kurt Nielsen. Nielsen er en af de førende danske tennismestre. Nielsen har en HPI på 61,35, og det betyder at han har haft en betydelig indflydelse på den danske tennissektor. 

Nielsen blev født i København. Derefter drog han ud på en lang rejse til at blive til den første danske tennisspiller i en herre single finale. Han har vundet over betydelige navne som Jaroslav Drobny og Ken Rosewall.

I løbet af hans imponerende karriere opnåede han over 30 internationale titler, mens hans også spillede 96 Davis Cup-kampe (med en statistik på 53-43). Han opnåede også rekorden for at vinde flest danske nationale tennismesterskaber (50). 

Nielsens succes førte til at den danske tennissektor indså sin evne til at skabe stjerner og dermed bidrog det til udvikling samt forbedring på dette område.

Caroline Wozniacki

Der er mange personer, som føler at det faktisk er ret svært at spille tenniskampe. Det er også en af årsagerne til at mange forkæler sig selv med online spilleplatforme som fx comeon.com, så de kan øve sig online til at starte med. Det giver dem selvtillid til også at kunne spille i det virkelige liv. Derudover hjælper det dem også med at lære reglerne og at kunne fokusere mere, når det kommer til stykket. Men det betyder dog ikke at du har brug for at skulle være en stjerne, når det kommer til den faktiske sport i det virkelige liv.

Caroline Wozniacki, som er en fremragende dansk tennisspiller, var i stand til at sætte sit præg på tennisverdenen med en HP på 57,82, selv da online gaming ikke var på det højeste punkt. 

Blandt hendes præstationer kan det fremhæves at hun opnåede at blive nummer 1 på verdensranglisten. Hun toppede verdensranglisten i 71 uger samlet set, og hun har indtjent over 35 millioner dollars, og deriblandt er der også præmiepenge. Caroline opnåede alt dette med hårdt arbejde og modstandsdygtighed i en kombination med hendes strålende defensive evner og sit imponerende fodarbejde. 

Samlet set vandt hun 30 WTA single titler samt 2 double titler, og junior Wimbledon i 2006, samt prisen for WTA årets nye navn, Grand Slam single titler og WTA-finaler, i løbet af hendes karriere.

Den 6. december 2019 annoncerede hun at hun ville stoppe sin professionelle tenniskarriere. Dette skete efter Australian Open i 2020. Hun stoppede karrieren den 24 januar i 2020.

Selvom at Wozniacki ikke længere spiller tennis på professionelt niveau, har hun haft en enorm indflydelse på den danske tennisindustri, som vil vare ved i mange år fremover.

Kenneth Carlsen

Det tredje navn på vores liste er Kenneth Carlsen. Han er også en tidligere professionel tennisspiller, og han har en HPI på 48,02. 

Carlsen var primært aktiv mellem 1992 og 2007. Han havde en imponerende serv og han spillede bedst på solide grundlag samt hardcourt og græs. 

Han vandt prisen får “årets bedste danske tennisspiller” syv gange, som kåres af det Danske Tennisforbund. Han vandt prisen for første gang i 1991, og senest i 2005.

Takket været sit talent banede Carlsen vejen for at den danske tennis kunne stråle! 

Afsluttende tanker

Tennis er en utrolig populær sport. Disse spilleres succes og mange andres præstationer har ført til at Danmark er blevet til et centrum for tennis! Der er nu mange unge personer i Danmark, som drømmer og går efter at følge i disse legenders fodspor, og det er grunden til at den danske tennis kontinuerligt udvikler sig og bliver endnu bedre! 

Forrige artikelChallenger Cleveland: Mikael Torpegaard mister mulighed for titelforsvar men beholder point
Næste artikelGrade 1 Columbia: Ranglistens no. 17 “over-power’ed” af Johanne Svendsen i internationalt gennembrud
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.