Ved Entry-deadline til French Open for juniorer er udsigten til Dansk deltagelse minimal. Tættest på er Clara Tauson som 59. alternate

For de fleste juniorer, som forsøger at gøre sig gældende i turneringer under ITF, vil deltagelse i de 4 Grand Slam turneringer altid være et højdepunkt, som en tennisspiller vil se tilbage på som et specielt minde.

I modsætning til 2015, hvor både Emilie Francati, Benjamin Hannestad, Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen fik denne oplevelse, lykkedes det ikke for nogen af Danmarks juniorer at kvalificere sig til deltagelse i 2016, men August Holmgren fik alligevel to kampe i kvalifikationen til Wimbledon, fordi han blev belønnet for at rejse til London i håb om at få chancen på et afbud.

Johannes Ingildsen, Christian Sigsgaard, Benjamin Hannestad, Emilie Francati
Johannes Ingildsen, Christian Sigsgaard, Benjamin Hannestad, Emilie Francati, Australian Open 2015

Ved Entry-deadline 9. maj til French Open 2017 tyder Acceptanclisten ikke på, at der er særlig stor chance for Dansk deltagelse, når turneringen afvikles 4-10. juni.
Tættest på er Clara Tauson, der med en rangering som no. 152 er no. 59 på Alternate-listen, hvor Olga Helmi er no. 104 og Hannah Viller Møller no. 107.

Olga Helmi
Foto: Sportsfotograf.com. – Olga Helmi
Hannah Viller Møller
Foto: Sportsfotograf.com. – Hannah Viller Møller

Skulle det ikke lykkes for Clara Tauson i år, hvor hun ikke er langt fra, har hun fortsat mulighederne helt frem til 2020, mens Olga og Hannah har henholdsvis yderligere et og to år tilbage som juniorer.

Clara Tauson
Foto: Sportsfotograf.com. – Clara Tauson

Hos drengene er udsigterne ikke bedre forud for French Open, idet den højst rangerede no. 190 Philip Hjorth er no. 87 på Alternate-listen, Patrick Kristensen er no. 123 og Sebastian Grundtvig no. 170.

For både Philp og Patrick er 2017 sidste chance for at deltage i en junior Grand Slam, hvorimod flere af de øvrige stadig har nogle år at løbe på.
Philip har deltaget i en række Grade 1 og 2 turneringer, hvor han højst er nået til 2. runde, og i de fleste turneringer har det været højt rangerede spillere – bl.a. no. 20, 38, 62 – der har forhindret ham i at opnå den fornødne rangering, som kunne sikre deltagelse i Grand Slam.

August Holmgren, Philip Hjorth
Foto: EuroElite – Philip Hjorth og August Holmgren

Sebastian er årgang 2001 og er således fortsat junior i både 2018 og 2019, og han var i starten af året helt oppe som no. 151 på ranglisten, men skader har bevirket, at hans rangering er faldet markant.
Efter 9. klasse har Sebastian planer om at tage et sabbat år og fokusere på tennis.
Slipper han for flere skader er der næppe tvivl om, at der venter flere Grand Slam turneringer forude.

Sebastian Grundtvig
Foto: Sportsfotograf.com. – Sebastian Grundtvig

Patrick (øverste billede) har i de seneste turneringer ikke formået at optjene point til ranglisten, idet han i sidste uge tabte i 1. runde i en Grade 2 turnering i Salsomaggiore Terme til no. 154 Federico Iannaccone (ITA) 4-6, 2-6.
I denne uge har Patrick deltaget i endnu en Grade 2 turnering, 25th Torneo Internazionale Cittá di Prato i Italien, hvor han vandt 6-4, 6-2 over no. 783 Flavio Cobolli (ITA) i R64, som ikke giver rangliste-point, og der var heller ingen point i 2. runde, da Patrick tabte 6-3, 3-6, 2-6 til 13. seedede no. 141 Chase Ferguson (AUS)