Finalen i Madrid blev mellem sidste års mester Simona Halep og Kristina Mladenovic. Mladenovic hun har været professionel siden 2009 og har haft størst succes i damedouble, idet hun har vundet 14 WTA-titler i sin karriere, og 1 i single i år i St. Petersborg. I år har hun haft stor succes i single, så en sejr i finalen var et stort ønske før hun fylder 24 i morgen søndag. Hendes vej til finalen gik over en række mindre kendte spillere: Konjuh (CRO), Davis (USA), Dodin (FRA), Cirstea (ROU), Kuznetsova (RUS) som eneste top 10 spiller. Simona Halep havde denne rejse: K.Pliskova (CZE), Vinci (ITA), Stosur (AUS), Vandeweghe (USA), Sevastova (LAT). Sådan er WTA turen lige pt – fuldstændig uforudsigelig. Mladenovic er pt. #14 på LIVE ranglisten og ville med en sejr kunne avancere til #13 og #2 på racelisten til Singapore. Simona Halep er #4 på ranglisten og vil blive der uanset sejr. På racelisten ville Halep avancere til #9 idet hun ikke har haft den helt store succes før Madrid i år. Mladenovic har vundet 3 gange over Halep – sidste gang i Indian Wells.Efter en yderst spændende finale lykkedes det Simona Halep at vinde for andet år i træk – 75, 67, 62. Det er kun tredie gang det sker for en spiller.

Første sæt blev med en Halep lidt på hælene det meste af sættet. Mladeneovic pressede Halep med sine præcise placeringsslag og hun havde faktisk chancen for at tage første sæt ved stillingen 54 men Mladenovic blev brudt og så stod der Halep på sættet, Her lidt glimt fra første sæt:

Mladenovic bryder

Halep lukket ind i kampen

Nice Mladenovic

Halep tager første sæt

Andet sæt havde Halep i førersædet fra start og hun kom foran 20 før Mladenovic fik styr på spillet og den lidt dårlige ryg, der var begyndt at kunne ses. Faktisk gik det så godt at hun brød tilbage og sættet endte i en tiebreak, som Mladenovic vandt. Så måtte et tredie og afgørende sæt til. Her glimt fra andet sæt.

Flot duel afMladenovic

Halep bryder

Flot forhånd af Halep

Mladenovic tager andet sæt i tiebreak

Tredie sæt fulgtes de ad til 21, hvor Halep brød en lidt resignerende Mladenovic. Det lykkedes kun for Mladenovic at få endnu et parti før Halep satte sig på resten af kampen. Herunder glimt fra det afsluttende sæt:

Flot spil af Halep

Halep gør det færdigt

Kampstatistik

Her de to finalister