Hvad skal man gøre for at tiltrække nye medlemmer til tennisklubberne? Formentlig alle der arbejder i tennisklubberne, både bestyrelsesmedlemmer og trænere tænker sikkert på hvad de kan forbedre og gøre for at flere vil spille tennis.

Det har de også gjort i Farum Tennisklub. Her har de i år brugt konceptet KidzTen. Her tager man fat i de helt små i et tæt samarbejde med forældrene. Faktisk er forældrene med i træningen. Helt banalt træner forældrene simpelthen sammen med børnene.

Målgruppen er 3-9 årige. Forældrene involveres i træningen fra 30 % til 100 % alt efter hvor gamle børnene er. Det skal være sjovt, socialt og motorisk udviklende. Og børn og forældre skal altså udvikle sig sammen.

Konceptet har været en stor gevinst for Farum Tennisklub. Klubben har i år taget imod 40 nye juniorer og en meget stor del af rekutteringen tilskrives KidzTen.

Udover det konstaterer klubben også at deres klubspillertræning og samarbejde med omkringliggende fritidshjem har givet en del nye medlemmer.

Forrige artikelTV-kampe: De store navne træder ind på scenen ved ATP Shanghai
Næste artikelATP Shanghai: Blindtarmsbetændelse kan ikke bremse Nadal
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.