Af Erik Segel, Risskov Tennisklub

Hvad var situationen?
Risskov Tennisklub har ikke indendørs tennisfaciliteter – vi har 4 røde grusbaner og 2 “sandbaner”. Vel 50 RTKere spiller udendørs på vore 2 sandbaner vinteren igennem, når vejret tillader det. En større del RTKerne spiller indendørs tennis – overvejende i Skovbakken eller Aarhus 1900 – eller dyrker anden vintersport. En del RTKere spiller padel tennis hos “Match Padel Tennis Aarhus”.

Hvad gjorde vi ved det?
September-2019 blev RTK af DGI gjort opmærksom på, at Aarhus Kommune yder tilskud på op til kr. 5.000 til foreninger, som vil igangsætte aktiviteter for ældre over 60 år. Betingelsen fra Aarhus Kommune var, at foreningen har kontinuerligt planlagte aktiviteter for målgruppen – min. 15 uger om året, at foreningen har medlemsliste med angivelse af navn, fødselsdag og år, samt adresse på hvert medlem, og at tilskuddet bruges til aktiviteterne – det kan fx være trænerløn, materialer og/eller lokaleudgifter.

RTKs bestyrelse fandt, at Skumtennis var en oplagt mulighed for at fastholde vore 60+medlemmer og få nye medlemmer henover vinteren. Bestyrelsen fandt også, at skumtennis i vor lokale idrætshal BellevueHallerne kunne åbne op for et rigtig fedt fællesskab for de ældre. Vi fik råderum “en formiddag i ugen” over Hal B i BellevueHallerne, hvor der i hallen kan spilles Skumtennis på 6 badmintonbaner, dvs., at 24 RTKere kan spille Skumtennis ad gangen. BellevueHallerne havde netstolper og net – så kun indkøb af skumbolde ville være nødvendigt. DGI sagde ja til at stille instruktører til rådighed til opstart for at give kyndig instruktion. RTK sendte ansøgning til Aarhus Kommune og fik positivt svar i løbet af få dage. Mail blev sendt ud til alle RTKs medlemmer, og indlæg blev lagt ud på RTKs hjemmeside.

I løbet af få dage var der over 30 positive tilbagemeldinger fra målgruppen + også fra interesserede medlemmer under 60 år. Der blev sat en egenbetaling “300 kr. for alle 20 gange” eller 25 kr. per gang. “RTKere under 60” ville kunne deltage i det omfang, der er plads – hvis interessen blandt “RTKere under 60” er stor, oprettes yderligere hold.

Hvad blev udbyttet?
Fredag 6. december kl. 10 startede “Skumtennis for 60+RTKere”. Der var 24 i alt – vi startede med fin instruktion af Mik Hulgaard, DGI og spillede herefter doubler på tværs frem til kl. 11. Interessen var stor, så Skumtennis fremadrettet blev forlænget til 1 1/2 time. Vi har inden jul spillet Skumtennis 3 gange – der har været hhv. 24, 26 og 20 RTKere, som har haft dejlige timer i socialt samvær + fået røde kinder.

Hvad kunne andre gøre?
Det samme – også, hvis der ikke mulighed for at få tilskud. Findes specielt velegnet for klubber, som ingen indendørs tennisfaciliteter har

Forrige artikelFed Cup Helsinki: Danmark tæt på kamp om oprykning efter 3-0 mod Portugal
Næste artikelFed Cup Helsinki: Danmark puljevinder trods nederlag. Oprykningskamp mod Tunesien
Avatar photo
Tennisavisen.dk anvender forskellige gæsteskribenter, der bidrager med nyheder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen. Denne artikel er skrevet af en gæsteskribent.