En drengedrøm går i opfyldelse, når Holger natten til onsdag dansk tid foran et stort publikum møder Verdens no. 1 Novak Djokovic på Arthur Ashe Stadium, som bliver afsæt til et nyt kapitel i "Holgers vidunderlige rejse"

Tennisavisen modtog 24. januar 2015 denne besked fra Aneke Rune:
Hvorfor har i ikke bragt de flotte resultater fra u12 tennis europe turneringen i Paris fra 1. Januar boulogne-brulliantcourt?
En af de mest prestigefyldte u12 internationale turneringer, hvor to danskere stod i finalen i single og to danskere vandt doublefinalen?

Det ærlige svar var, at det totalt havde forbigået Tennisavisens skribenters opmærksomhed, at de to 11-årige U12-drenge Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller havde ryddet præmie-hylderne ved den omtalte turnering, men efterfølgende blev der forsøgt rådet bod herpå med artiklen herunder.

TE Junior Paris: Holger og Elmer gjorde rent bord ved fransk U12 turnering

Kort tid efter var undertegnede skribent på besøg i HIK til en snak med både Holger og hans mor samt træner Lars Christensen, og den passion, som hans træner havde mærket siden Holger begyndte at spille tennis som 6-årig, lyste fortsat ud af den 11-årige purk.
Selvom man altid skal være forsigtig med at spå om fremtiden, var der ingen tvivl om, at hovedpersonen i artiklen herunder var i besiddelse af et kæmpestort potentiale og besidder en dedikation, som gjorde det realistisk at tro på, at de store drømme kan blive indfriet.

Danmarks næste store tennisstjerne: Holger og drømmen om Roger Federer

En stor drøm for Holger har hele tiden været at spille på de største arenaer i Grand Slam turneringer, og den drøm bliver indfriet, når Holger tirsdag aften i amerikansk primetime træder ind på Arthur Ashe Stadium, hvor han for øjnene af et stort publikum møder Verdens pt. bedste spiller Novak Djokovic, der selv jagter drømmen om at blive den største nogensinde.

US Open 2021: Holger Rune klar til at møde Djokovic på Arthur Ashe Stadium

Tilbageblik med højdepunkter på vejen mod drømmen

Gennem hele junior-tiden har Holger markeret sig som en af de allerbedste i årgang 2003, og han blev tidligt spottet af eksempelvis Nike og Babolat, og han har i flere år haft adgang til at træne på Mouratoglou Tennis Academy, hvor hans træner Lars Christensen også har hentet masser af inspiration til gavn for Holgers udvikling.

Et af højdepunkterne i junior-karrieren var, da Holger allerede som 13-årig i januar 2017 for første gang nåede en ITF Grade 4 finale i Malmø, hvor han dog måtte bøje sig for den 3 år ældre Bastien Presuhn (GER), der havde en “Isner go home” serv, selvom Holger i sine forberedelse havde set en video for at studere, hvordan Fernando Verdasco havde båret sig ad med at returnere serverne, da han besejrede servekanonen Ivo Karlovic (CRO).

ITF Junior Malmø: Holger Rune måtte bøje sig for tyske superserver i finalen

Senere samme år (2017) vandt Holger 2 Grade 4 titler, og han blev desuden forinden U14 Europamester, hvilket omsider førte til, at både DR og TV 2 fik øjnene op for Holger, der efterfølgende optrådte i indslag hos begge TV-kanaler.

EM U14: Holger suveræn Europamester uden at afgive sæt

I 2018 vandt Holger som 14-årig sin første Grade 3 titel, og få dage inden sin 15-års fødselsdag fik Holger debut på Danmarks Davis Cup hold, hvor han vandt en imponerende sejr over Egyptens 1. single Youssef Hossam, der var no. 311 på ATP-ranglisten.
Ganske vist havde Egypten forinden sikret den samlede sejr, men Holger fik ikke sejren foræret – tværtimod måtte han efter at have vundet 1. sæt 6-2 afværge hele 8 sætbolde i 2. sæt inden han vandt sættet 16-14.

Davis Cup: Sprudlende Holger Rune vinder Davis Cup debut mod Egyptens bedste

I september 2018 vandt Holger sin første Grade 2 titel som 15-årig, og kort før sin 16-års fødselsdag vandt han sin første Grade 1 titel i Beaulieu Sur Mer i Frankrig, og et par uger efter det fyldte 16 år 29. april 2019 vandt Holger endnu en Grade 1 titel i Santa Croce Sull i Italien.

Derved havde Holger opbygget masser af selvtillid, inden junior-udgaven af French Open, hvor han opnåede sin hidtil største triumf, da han vandt titlen med finalesejr 6-3, 6-7, 6-0 over Toby Alex Kodat (USA), der ligesom både Holger og de 2 semifinalister Martin Damm (USA) og Shintaro Mochizuki (JPN) tilhører 2003-årgangen, som dominerede årets udgave af French Open.

French Open: Holger Rune Grand Slam vinder på Roland Garros

Selvom Holger fortsat er junior indtil udgangen af 2021, blev slutspillet Junior Masters i Chengdu Holgers sidste optræden i en juniorturnering, og han sluttede sin junior-karriere på toppen, da han både vandt Junior Masters titlen og opnåede 1. pladsen på ITFs junior-rangliste.
Denne placering har Holger bibeholdt indtil for få uger siden, idet de optjente point i 2019 har været fastfrosset som følge af corona-nedlukningen.

Holger Rune sætter prikken over i’et i et juniorår med Grand Slam og Masters titel samt no. 1 i Verden

Efter triumfen ved French Open har Holger måttet sande, at der er et stort spring fra junior-toppen til at et begå sig som professionel på både ITF Men’s Tennis Tour og ATP Challenger touren, og den sejrsvante Holger måtte i resten af 2019 indkassere en række nederlag til rutinerede spillere, som ikke har helt de samme tennis-tekniske færdigheder som Holger, men til gengæld er de fleste af dem bundsolide og boldsikre.
Samme mønster gjorde sig gældende i de første turneringer i 2020 inden corona-nedlukningen, hvor Holger først i den sidste turnering formåede at nå kvartfinalen i en M15-turnering i Porec i Kroatien, men kampen blev som følge af corona-nedlukningen aldrig gennemført.

Efter corona-pausen nåede Holger i sin første M25 turnering semifinalen i Vogau i Østrig, og efter tidlige exits i de næste 2 turneringer opnåede Holger i midten af september 2020 sin første professionelle titel, da han vandt en M25 turnering i Klosters i Schweiz, og ugen efter var han tæt på endnu en titel, da han i finalen ved M15 i Melilla i Spanien vandt 1. sæt 6-3 over Timofey Skatov (RUS), der dog vandt de næste 2 sæt 6-0, 6-1.

M25 Klosters: Første professionelle titel sikret efter disciplineret indsats af Holger Rune

Resten af 2020 vandt Holger yderligere 2 M15 titler i Valldoreix i Spanien og Antalya i Tyrkiet, og i slutningen af året havde han klemt sig ind i top 500 på ATP-ranglisten.
Fra starten af 2021 leverede Holger stadig mere stabile præstationer, idet han 3 turneringer i træk nåede finalen, hvilket førte til endnu en M15 titel i Bressuire i Frankrig.

I den efterfølgende periode fik Holger flere wildcards til ATP-turneringer, og ved ATP 250 i Buenos Aires i Argentina var han på vinderkurs mod no. 47 Alberg Ramos-Vinolas (ESP), men spanierens større rutine blev i den sidste ende afgørende for udfaldet af kampen, som endte 6-2, 4-6, 4-6, men Holger fik vist, at han har niveauet til at spille lige op med en etableret top 100 spiller.

Ugen efter nåede Holger et nyt højdepunkt, da han fik wildcard til kvalifikationen til ATP 250 i Santiago, hvor han både vandt 3 kampe i kvalifikationen og derefter spillede sig helt frem til kvartfinalen.

ATP Santiago: Holger Rune under argentinsk pres i kvartfinalen

Holger fik desuden wildcards til både ATP 250 Marbella, hvor han igen var på vinderkurs mod en top 100-spiller, men igen gjorde forskellen i rutine udslaget, da no. 79 Soon Woo Kwon (KOR) vandt 6-3, 3-6, 7-6(4), og ugen efter fik Holger en tennis-lektion 6-2, 6-1 af Skandinaviens topnavn Casper Ruud.

Ved ATP 500 i Barcelona vandt Holger uventet stort 6-0, 6-2 over Sveriges bedste, Mikael Ymer i 1. runde af kvalifikationen, og efter sejr i kvalfinalen 3-6, 6-3, 7-5 over no. 130 Peter Gojowczyk (GER), var Holger igen på vinderkurs mod Albert Ramos-Vinolas i 1. runde af hovedturneringen, men igen manglede den stabilitet, som kunne have sikret sejren.

En væsentlig årsag til, at Holger kunne få disse wildcards, var uden tvivl samarbejdet med marketing koncernen Tennium, som ser Holger som potentiel Grand Slam vinder og top 20 som minimum, og er de villige til at give ham optimal støtte på vejen mod toppen, og agenten Philippe Weiss fremhæver vigtigheden af, at Holger vænnes til at spille på ATP-niveau.

International topagent vil hjælpe Holger Rune til tops i tennis

Der er ingen tvivl om, at disse kampe har været med til at løfte Holgers niveau, og efterfølgende har han i en række ATP Challenger turnering præsteret på et både højere og mere stabilt niveau, som har resulteret i foreløbig 4 ATP Challenger finaler, hvoraf Holger har vundet titlen i 3 af finalerne, og inden afrejsen til US Open vandt Holger 2 uger i træk Challenger titler i San Marino og Verona.

Challenger Verona: Holger Rune vinder 10. sejr på stribe og sikrer sin 3. ATP Challenger titel

 

De seneste resultater bevirker, at Holger har opnået en foreløbig rangering som no. 145, hvorved han i de kommende måneder vil have gode muligheder for primært at deltage i turneringer på ATP-niveau, og dermed starter et nyt kapitel i eventyret om Holgers vidunderlige rejse, som kommer til at foregå i det miljø, som Holger hele tiden har drømt om at være en del af.