Tennium tror på Holger Rune som potentiel Grand Slam vinder og top 20 som minimum, og derfor vil han få optimal støtte på vejen mod toppen

I slutningen af 2020 blev der etableret kontakt mellem 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune og marketing koncernen Tennium, der blev stiftet for 6 år siden.
En af grundlæggerne er den 42-årige franskmand Sebastien Grosjean, der i sin aktive karriere vandt 4 titler i single og 4 gange nåede semifinalen ved Grand Slam (Australian Open og French Open 2001 samt Wimbledon 2003 og 2004), og han opnåede sin højeste rangering som no. 4 i oktober 2002.

Tennisavisen har været i kontakt med Tenniums director og spilleragent Philippe Weiss, der tidligere har arbejdet sammen med Caroline Wozniackis franske manager Julien Cassaigne, som nu er partner og spilleragent i Tennium.
Weiss har tidligere været med til at indgå aftale om et sponsorat for Nike med Caroline som 13-årig.

Philippe Weiss
Foto: Tennium – Philippe Weiss

Nike har ligesom Babolat for flere år siden indgået et internationalt sponsorat for Holger, hvilket Weiss ser som en investering i fremtiden af de store sportsgiganter, der derved signalerer forventninger til, at Holger i fremtiden kan blive et af de store navne i tennissporten.

Det er præcis de samme forventninger, der får Tennium til at blive agent for Holger, som Weiss er overbevist om – som minimum – bliver top 20 spiller med potentiale til at vinde Grand Slam, og Tennium er indstillet på at hjælpe Holger på den bedst mulige måde.

Weiss finder det særligt opsigtsvækkende, at Holger allerede som 16-årig formåede at vinde French Open i 2019, hvor han desuden vandt Junior Masters titlen, og det imponerer ham, at Holger allerede som 17-årig er i top 500 efter en sæson, hvor antallet af turneringer som følge af corona-situationen har været begrænset.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat – Holger Run vinder Junior Masters 2019

Det er efter Weiss’ opfattelse af afgørende betydning for Holgers videre udvikling, at han i alle kampe får mulighed for at vænne sig til dette niveau, der kræves for at gøre sig gældende på ATP og Challenger niveau.
De hidtidige resultater på futures niveau, hvor Holger har vundet en M25 titel og to M15 titler, overbeviste Weiss om, at Holger er klar til det næste niveau, og derfor ville Tennium forsøge at sikre Holger wildcards til både ATP Challenger og ATP turneringer.

Weiss erkender dog, at det kan være svært at overtale arrangører til at give wildcards, da de som regel prioriterer egne landsmænd, og derfor anså han det ikke for realistisk, at Holger kunne få wildcard til de to ATP Challenger turneringer, som blev afviklet i Biella i Italien fra 8. februar, hvilket viste sig at han fik ret i.

Holgers første turnering i 2021 var en M15 turnering på Rafael Nadal Academy i Manacor på Mallorca fra 11. januar, hvor han nåede finalen.
Ugen efter gik Holger hele vejen og vandt titlen ved en M15+H turnering i Bressuire i Frankrig.

Allerede 3. januar rejste Holger til Nice, hvor han forberedte sig på Mouratoglou Tennis Academy, inden turen fortsatte til Mallorca, og allerede kort tid efter ankomsten havde Holger aftaler om at træne med ATP-ranglistens no. 4 Daniil Medvedev om onsdagen og næste dag med og no. 21 Felix Auger-Aliassime.

Holger Vitus Nødskov Rune
Instagram

Philippe Weiss, der bor i Nice, fortalte i et interview med Tennisavisen omkring Nytår, at en af intentionerne med et samarbejde er at sikre, at Holger på alle områder har et professionelt setup, hvor økonomien ikke bliver en hindring for, at han får optimale forhold, og derfor bliver der arbejdet på, at Holger kan få supplerende muligheder for både træningsophold og coaching.

Et eksempel herpå kunne være, at deltagelse i turneringer på det amerikanske kontinent kombineres med træningsophold på Sebastien Grosjeans academy i Boca i Florida.

Da Tennium selv arrangerer ATP turneringer – bl.a. Argentina Open i Buenos Aires og European Open i Antwerpen – kunne samarbejdet bidrage til, at Holger i 2021 får mulighed for nogle wildcards, og det første modtog han netop ved ATP 250 Argentina Open i Buenos Aires, hvor han var tæt på en overraskende sejr over no. 47 Albert Ramos-Vinolas (ESP), hvis større rutine dog fik vendt et truende nederlag til sejr.

ATP Buenos Aires: Holger Rune på sejrskurs mistede grebet i ATP-debut

Ugen efter fik Holger wildcard til kvalifikationen til ATP 250 i Santiago, hvor han efter 3 sejre i kvalifikationen spillede sig helt frem til kvartfinalen, hvorved han på daværende tidspunkt var den yngste, der siden 2014 har præsteret dette i en ATP turnering.

ATP Santiago: Holger Rune videre til ATP kvartfinale som den yngste siden Zverev i 2014

En væsentlig rolle for Tennium bliver ifølge Weiss at finde sponsorer og hjælpe med turneringsplanlægning, samt at sikre Holger de bedste muligheder på både det tennismæssige, fysiske og mentale område.

Da Weiss blev spurgt om, hvordan han vurderer Holgers sponsormæssige “værdi” baseret på en kombination af hans tennismæssige potentiale og personlighed, fremhævede han, at der for sponsorer er tale om en investering, som først har reel værdi, når en spiller når til tops.
Han betegnede Holger som en “good looking kid”, der udstråler både engagement og et temperament, som han finder positivt, når det kan kontrolleres.
Weiss fremhævede desuden, at Holger behersker alle aspekter ved spillet, og at man mærker hans følelser på banen, og da han er overbevist om, at Holger kan nå sine mål, er han overbevist om, at Holger vil være attraktiv for sponsorer.

Tennium har som følge af det tidligere samarbejde med Caroline Wozniacki flere kontakter i Danmark, der selvsagt er et lille marked sammenlignet med eksempelvis USA, Japan og Kina, men der afsøges supplerende muligheder for sponsorer udover de aftaler, som i forvejen er indgået med danske sponsorer.

Siden Tennisavisens interview med Philippe Weiss har Holger udover de 2 førnævnte desuden modtaget wildcards til yderligere et antal ATP-turneringer, heriblandt ATP 1000 i Monaco, hvor han blev besejret af Norges bedste Caper Ruud, men ugen efter ved kvalifikationen til ATP 500 i Barcelona, vandt Holger i 1. kvalrunde over Sveriges bedste Mikael Ymer, og efter endnu en sejr i kvalfinalen mødte Holger igen Albert Ramos-Vinolas i 1. runde af hovedturneringen.
Ligesom i det første møde i Buenos Aires havde Holger igen sejren indenfor rækkevidde, inden spanierens rutine igen blev afgørende for udfaldet.

ATP 500 Barcelona: Revanche mod Ramos-Vinolas glippede for Holger Rune efter marathondyst

4. maj blev samarbejdet officielt bekendtgjort af Tennium under overskriften “The Next Gen, Holger Rune Signs with Tennium” illustreret med et billede fra førnævnte sejr over Mikael Ymer i Barcelona.

Holger betegnes som en “outstanding tennis promise with some incredible achievements under his belt”, og der nævnes titlerne ved Junior French Open og Junior Masters som 16-årig i 2019, hvor han også opnåede ITF ranglistens 1. plads, som han fortsat besidder.

Endvidere fremhæves hans ATP rangering som no. 310 som den næstyngste under 18, samt 2 sejre over top 100 spillere, heriblandt over Benoit Paire, da han nåede kvartfinalen i Chile.

Afslutningsvis anføres at visionen for Tennium er et tæt samarbejde med spillerne om deres udvikling fra junior frem mod en professionel karriere, og det oplyses, at Philippe Weiss bliver Holgers manager.

Der er i skrivende stund ikke aktuel info om nye wildcards, og da rangeringen endnu ikke rækker til direkte adgang til ATP Challengers, forventes Holger i den nærmeste fremtid at spille nogle turneringer i M25-kategorien.

Forrige artikelTurneringer uge 18: Carlos Alcaraz møder sit idol på sin 18 års fødselsdag. Clara Tauson spiller både single og double
Næste artikelWTA 125 Saint-Malo: Clara Tauson uden “easy power” måtte forlade turnering efter 1. runde
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.