Endnu engang startede Clara Tauson inde i en grandslam hovedturnering. I første runde mødte hun sin navnefælle 20 årige Clara Burel fra Frankrig, der pt er #92 på WTAs rangliste. Så der var lagt op til en jævnbyrdig dyst. De har mødt hinanden 2 gange før med Clara Tauson som vinder senest i august sidste år i Oeiras. Det var overskyet men 30 grader. Endelig skulle de i gang efter den lange mande 5 sætter. Det blev lidt for spændende i første sæt, hvor spillerne lavede næsten lige mange fejl. Clara Tauson fandt så nogenlunde spillerytmen og vandt 7-5 6-0.

Første sæt blev et ret fejlbehæftet sæt med en lav første serveprocent og en fælles fjende – nettet. De brød hinanden i begyndelsen, men Tauson fik først styr på sit spil og brød Burel 2 gange mere, hvorefter der stod 5-1. Så gik Tauson i stå og mistede koncentrationen, og så stod det pludselig 5-5 til stor ærgrelse for Tauson, der så fandt koncentrationen frem igen og vandt de sidste 2 partier til 7-5. Clara Tauson prøvede at klage over et par bolde men, da Hawkeye styrede kampen, så fik hun ikke medhold. Rent faktisk er det befriende, at der ingen diskussioner er med dommere. Trods alt et vundet sæt og en ny kamp truede – andet sæt 🙂

Statistik første sæt

Andet sæt startede igen med et Tauson serveparti, og denne gang holdt hun sin serv, og brød efterfølgende Burels parti – 2-0, og en noget mere koncentreret Clara Tauson kunne gøre det til 3-0, selvom en dobbeltfejl var ved at ødelægge billedet. I det hele taget var serven ikke Claras bedste våben i dag – det var placerings slagene. Clara Tauson brød næsten rent til 4-0, hvorefter der var et langt parti, hvor Burel forsøgte for sidste gang at rette skuden op, men det lykkedes ikke, og Clara Tauson fik med besvær hevet partiet i land til 5-0. Så var der ikke mere i Burel, der sluttede af med en dobbeltfejl, og fik det æg der var lagt op til – 6-0. Så står Ash Barty for tur i næste runde, og der er kun en ting at gøre, og det er at kæmpe en vis del ud af bukserne, og lave den sensation det kunne være at slå verdens etteren – GO CLARA GO – s’føli ka’ du det.

Kampens statistik

Forrige artikelDrømmen indfriet – nu begynder eventyret for Holger Rune
Næste artikelUS Open 2021: Holger Rune – “The NextGen monster that everybody is talking about” efter sæt-gevinst mod Djokovic
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.