Holger Rune vil være tårnhøj favorit mod Yuki Bhambri. August Holmgren har tidligere vundet sikkert over Sumit Nagal, og en gentagelse vil betyde 2-0 inden afgørelsen lørdag

Forud for Davis Cup opgøret i World Group I Play-offs i Royal Stage i Hillerød har holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen udtaget følgende spillere til truppen mod Indien.

No. 9 Holger Vitus Nødskov Rune – 19 år
No. 484 August Holmgren – 24 år
No. 718 Elmer Møller – 19 år
No. 802 Johannes Ingildsen – 25 år
No. 835 Christian Sigsgaard – 25 år

På forhånd var Holger selvskreven til at blive udtaget til at spille fredagens 1. single, og det mest sandsynlige valg til 2. singlen var August, som Dansk Tennis forbund bragte nedenstående interview med i mandags.

Da der torsdag formiddag blev trukket lod om kamprækkefølgen, blev det som ventet bekræftet, at Holger og August spiller singlerne for Danmark.
Det blev samtidig afsløret, at Indiens 1. single er 25-årige no. 506 Sumit Nagal, og 2. singlen er 30-årige no. 571 Yuki Bhambri, der siden 2009 har vundet 14 af de 20 single kampe, som han har spillet for Indien.

Indien benytter således ikke de 2 højst rangerede spillere i truppen, 33-årige no. 342 Prajnesh Gunneswaran og 28-årige no. 413 Ramkumar Ramanathan, og de er heller ikke på holdkortet til lørdagens double, hvor double-specialisten 42-årige Rohan Bopanna og Yuki Bhambri er anført sammen med Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen.
Både doublerne og lørdagens 2 sidste singler kan dog ændres, og derfor skal det tages med forbehold.

Det første navn, som Hillerøds Borgmester Kirsten Jensen trak ud af en flækket tennisbold for at afgøre kamprækkefølgen, var Holger Vitus Nødskov Rune, og derfor bliver kamprækkefølgen, at Holger fredag indleder mod Yuki Bhambri, der i opgøret mod Danmark for et år siden på en indisk græsbane vandt 6-4, 6-4 over Mikael Torpegaard, men det vil være en kæmpe sensation, hvis han mod forventning vinder over Holger.

Davis Cup Danmark-Indien 2023
Foto: Kennet Havgaard: Holger Vitus Nødskov Rune og  Yuki Bhambri

Derfor vil stillingen efter al sandsynlighed være 1-0 til Danmark, når August derefter møder Sumit Nagal, der siden 2016 har vundet halvdelen af sine single kampe for Indien, senest da han i september 2022 vandt Indiens eneste sejr mod Norge, hvor han i den den sidste kamp ved stillingen 0-3 vandt 6-2, 6-1 over Lukas Hellum Lilleengen.

Ifølge ATP’s Head to Head, har August og Nagal ikke mødt hinanden tidligere, men August fortalte til Tennisavisen, at han i sommers mødte Nagal, der spillede for Hørsholm i en holdkamp mod Gentofte.
Et kontrol-opslag viser, at August i august 2021 mødte Nagal, som August husker som en bevægelig spiller med gode kvaliteter og en god forhånd, og derfor er August klar over, at han skal spille godt for at vinde, men han tilføjede i samme åndedrag, at det samme kræves af Nagal, og den point understreges af, at August dengang vandt 6-4, 6-0.

Davis Cup Danmark-Indien 2023
Foto: Kennet Havgaard: – August Holmgren og Sumit Nagal

Ikke mindst hvis Holger har skaffet en dansk føring, påpeger Frederik Løchte, at det kan lette presset en smule på August, der desuden vil have fuld opbakning fra en udsolgt hal, og derfor ligger det største pres uden tvivl på Nagal.

Hverken August eller Nagal deltog, da Indien på hjemmebanen i New Delhi vandt 4-0, ligesom Holger heller ikke var til rådighed dengang, og derfor vil forstærkningen af det danske hold sammen med hjemmebane-fordelen give Danmark en oplagt mulighed for en 2-0 føring efter fredagens kampe.

Frederik Løchte erkender, at det kan give anledning til at overveje at ændre double-konstellationen, hvis stillingen mod forventning er 1-1 efter fredagens kampe, men han fremhævede dog, at spillerne vælges ud fra en sportslig betragtning, selvom der uden tvivl vil være en forventning hos publikum, at Holger også er i aktion lørdag, hvor han ifølge holdkortet møder Sumit Nagal umiddelbart efter doublen, som indledes kl. 1200.

Lørdagens første kamp kan følges på DR 1, der sender fra kl. 1545 og indtil 1830, hvor DR 2 tager over.

Qualifiers med Norge på D+ og Sverige på SVT2

Det er også muligt at se Davis Cup fra både Norge og Sverige, som begge deltager i Qualifiers.
Kampene mellem Norge og Serbien bliver vist på Discovery+ – dog ikke med danske kommentatorer.

Serbien er – trods udebane og uden Novak Djokovic – alligevel storfavoritter, da Casper Ruud har meldt afbud, og derfor spiller Norge med stor sandsynlighed i World Group 1 til september, og hvis Danmark som ventet vinder over Indien er det samme tilfældet for Danmark, og derfor er et opgør mellem Danmark og Norge en potentiel mulighed med dansk hjemmebane.

Opgøret mellem Sverige og Boznien/Herzegovina bliver vist på SVT1 fra kl. 17 fredag.
Brødrene Mikael og Elias Ymer spiller singlerne for Sverige.

Herunder et udpluk af fredagens Davis Cup opgør, hvoraf flere kan følges på Livestream – Livestream: https://video.daviscup.com/en-int/schedule.

Qualifiers – Livestream: https://video.daviscup.com/en-int/schedule

Uzbekistan vs. (3) USA – Livestream
start 0900cet
M1: (366) Sergey Fomin vs. (63) Mackenzie McDonald
M2: (480) Khumoyun Sultanov vs. (19) Tommy Paul

Ungarn vs. (2) Frankrig  – Livestream
start 1400cet
M1: (182) Zsombor Piros vs. (45) Benjamin Bonzi
M2: (71) Marton Fucsovics vs. (86) Ugo Humbert
M3: start lørdag 1200cet

(4) Tyskland vs. Schweiz  – Livestream blokeret i DK m.fl.
start fredag 1700cet
M1: (80) Oscar Otte vs. (53) Marc-Andrea Huesler
M2: (14) Alexander Zverev vs. (135) Stan Wawrinka

(9) Sverige vs. Bosnien/Herzegovina – Livestream & SVT2
start 1700cet
M1: (60) Mikael Ymer vs. (394) Mirza Basic
M2: (120) Elias Ymer vs. (197) Damir Dzumhur

Norge vs. (6) Serbien – Livestream & Discovery+
start 1800cet
M1: (1265) Andreja Petrovic vs. (34) Miomir Kecmanovic
M2: (362) Viktor Durasovic vs. (65) Laslo Djere

====

World Group I Play-offs – Livestream: https://video.daviscup.com/en-int/schedule

Danmark vs. (4) Indien – DR 1 (1545-1830), DR 2 (1830->)
start 1600
M1: (9) Holger Vitus Nødskov Rune vs. (571) Yuki Bhambri
M2: (484) August Holmgren vs. (506) Sumit Nagal

Thailand vs. (5) Rumænien – Livestream
start 0500cet
M1: (976) Yuttana Charoenphon vs. (225) Nicholas David Ionel
M2: (605) Kasidit Samrej vs. (267) Filip Cristian Jianu

Forrige artikelSådan falder du ned efter en hårrejsende tenniskamp
Næste artikelASICS præsenterer deres mest innovative tennisudstyr nogensinde
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.