ASICS afslører tennisnyheder for 2023, der er udviklet på videnskabeligt sportsinstitut i Japan

ASICS er et af de førende tennissko-brand på verdensplan, og fornyligt kunne de afsløre lanceringen af deres top-lækre 2023-sortiment, der hæver standarden for tennisudstyr. Deres nyheder er to nye specialdesignede tennissko: COURT FF™ 3 og GEL-RESOLUTION™ 9 samt en teknologisk avanceret tøjserie. Den førstnævnte tennissko – ASICS COURF FF™ 3 – bliver også kaldt Novak-skoen, da den er særligt udviklet i samarbejde med tennisstjernen, Novak Djokovic.

Alle produkterne er i al hemmelighed blevet udviklet på ASICS Institute of Sport Science i Kobe, Japan. Det er Japans 7. største by med et indbyggertal på ca. 1,5 millioner – der ikke alene er kendt for det populære og mest udsøgte oksekød i verden – men altså også er epicenteret for ASICS’ højteknologiske institut for sportsvidenskab, hvor over 100 videnskabsfolk med speciale i sport, teknologi og design, står bag det innovative sportsudstyr, som ASIC’s sender på markedet.

Hvert produkt er nøje udviklet og testet med udgangspunkt i fire nøgleprincipper: Test på atleter, biomekanisk forskning, håndværk og bæredygtig innovation.

Hvis du tænker at tennissko er en simpel udviklingsproces, så læs med og bliv klogere på hvordan udviklingen af tennissko hos ASICS er en ekstremt kompliceret, avanceret og højteknologisk proces, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

Læs om ASICS COURT FF™ 3
Læs om ASICS GEL-RESOLUTION™ 9

FIND DEN RIGTIGE TENNISSKO

Hvis du har brug for hjælp med at finde de perfekte tennissko, så kan vi anbefale at prøve ASICS’ interaktive tennissko-guide. Baseret på en række simple spørgsmål om din spillestil og hvad du synes er vigtigt ved en sko fx letvægt, stabilitet og støtte, vil ASICS guide dig til hvilken af deres sko der matcher dig bedst. Prøv det her: › TENNIS SHOE FINDER

Japanske Tomoichiro Ozaki fra ASICS viser designprocessen bag GEL-RESOLUTION™ 9

Historien om ASICS: Et sundt sind i en sund krop

Kihachiro Onitsuka, grundlægger af ASICS

Historien om ASICS’ begynder for over 70 år siden i Japan – helt præcis i 1949 – da grundlæggeren Kihachiro Onitsuka ønskede at gå ind i sportsbranchen for at hjælpe unge japanere til et sundere liv. Samtidig var det et positivt bidrag til udviklingen af det japanske samfund, der stadig kæmpede med at genoprejse landet efter 2. Verdenskrig.

Kihachiro besluttede som det første at udvikle sko til basketball, der var den sværeste type sko at designe på det tidspunkt. Han mente, at hvis man fra starten kunne overvinde de største udfordringer, så ville de efterfølgende blive lettere. Sidenhen skiftede fokus til en lang række andre sportsgrene – herunder løb, hvilket i dag også er ASICS’ største forretningsområde.

Filosofien bag ASICS blev baseret på den latinske læresætning “Anima Sana In Corpore Sano”, der således også navngav virksomheden. På engelsk betyder det “A Sound Mind, in A Sound Body”, som i dag stadig er virksomhedens motto. Oversat til dansk: “Et sundt sind i en sund krop”. ASICS drivkraft og mission har sidenhen udviklet sig globalt til at ønske mennesker rundt om i verden at leve sundere og lykkeligere – både fysisk og mentalt.

Ét af deres grundlæggende principper baserer sig på den japanske term “KAI-ZEN”, der bedst kan oversættes til “løbende forbedringer”. ASICS søger derfor via forskning og teknologi, konstant at forbedre selv bittesmå ting i deres tennissko, som kan gøre forskellen mellem at vinde og tabe – især i professionel tennis. Og med dét in mente, er de gået til opgaven: Hvordan kan vi gøre den perfekte tennissko endnu bedre.

“We’ve always believed in the positive benefits of movement on the body, and the mind. It’s why we’re called ASICS. Anima Sana In Corpore Sano or a Sound Mind in a Sound Body.”
– Kihachiro Onitsuka, grundlægger af ASICS

15 minutter og 9 sekunders daglig træning er den magiske tid for at gøre en sundhedsmæssig forskel

At ASICS har fokus på et sundt sind i en sund krop, afspejles i deres ønske om at gøre en forskel for menneskers fysiske og mentale helbred. I foråret 2022 præsenterede de resultaterne fra en global undersøgelse med deltagelse af 37.000 mennesker på tværs af 16 lande rundt om i verden. Undersøgelsen havde til formål at afdække hvordan træning havde en positiv effekt på det mentale helbred, og hvor længe man skulle træne før man vil opleve en positiv påvirkning af mental sundhed.

Resultaterne ASICS’ præsenterede var interessante. De viste, at selvom den globale opfattelse var, at man skal motionere eller bevæge sig 30 minutter dagligt for positivt at stimulere sit mentale helbred, så er det magiske tal faktisk kun 15 minutter og 9 sekunder for en humørforstærkende effekt.

Baseret på et “State of mind”-index, hvor man blev scoret fra 1-100, ville aktive personer i gennemsnit have en score på 68/100, mens de inaktive kun scorede 56/100. Samtidig viste undersøgelsen også en bekymrende tendens hos den yngre generation – især mellem 18-24 år – hvor kun 45 % er aktive, hvilket også giver dem den laveste score på det mentale index.

Så konklusionen fra undersøgelsen er, at der er en stærk sammenhæng mellem det mentale helbred og træning. Jo mere aktiv du er, jo bedre mental sundhed. Og altså er det tilstrækkeligt kun at bevæge sig 15 minutter og 9 sekunder for at se en effekt.

Læs mere om ASICS “State of mind”-index og se denne video-case, hvor ASICS løftede humøret for en hel by ved daglig bevægelse.

ASICS lancerer også nyt tennistøj anno 2023

Det er ikke kun videreudvikling af tennissko, som ASICS’ har haft fokus på i deres 2023-kollektion. Også deres tennisbeklædning er blevet fuldstændig redesignet med henblik på at optimere komforten. Du finder alt det nye tennistøj fra ASICS her.

Baseret på omfattende undersøgelser af tennisspillere på alle niveauer, har ASICS’ fået indsigt i et fælles behov om at spille mindst muligt distraheret på banen, især under tennisspecifikke bevægelser som serven, forhånd og baghånd.

Derfor har de designet en såkaldt ZERO DISTRACTION™-beklædningslinje, der giver mere bevægelsesfrihed og en mere komfortabel pasform. Materialet er med fugtstyring, hvorfor det skubber sveden væk fra kroppen og holder dig tør. Samtidig er der i tennistøjet implementeret ACTIBREEZE™, der er en avanceret teknologi til at øge åndbarheden og holde dig kølig ved at reducere fugtigheden inde i tøjet.

ASICS nye tennissortiment passer til alle – uanset om du er hverdagsatlet eller eliteatlet

Gary Raucher, Executive Vice President, ASICS EMEA afslutter præsentationen af den nye 2023 tenniskollektion fra ASICS med følgende:

“Vi er stolte over at kunne præsentere vores nye tenniskollektion for 2023. Hvert produkt viser ASICS’ designfilosofi, som er en kombination af atlet test, biomekanisk forskning, håndværk og bæredygtig innovation. Gennem ASICS’ designfilosofi har vi udviklet vores tennissortiment til at fokusere på spillestile for at forbedre præstationen og samtidig reducere belastningen på kroppen. Så uanset om du er en hverdagsatlet eller en eliteatlet som Novak Djokovic, kan du være sikker på, at intet føles bedre end at spille i ASICS.”

Gary Raucher, Executive Vice President, ASICS EMEA taler med Novak Djokovic

Tennisavisen.dk var inviteret af ASICS til presseeventen og til produktanmeldelse.
ASICS har ikke har haft indflydelse på artiklens indhold.

Forrige artikelDavis Cup: Hoger Rune og August Holmgren forventes at bringe Danmark på 2-0 fredag
Næste artikelDavis Cup: Stor medieinteresse for Holger Rune – Tennisavisen har dog talt med de andre
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Tennisavisen.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om tennis i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@tennisavisen.dk. Anders er også freelance digital konsulent.