Påstand om spilleruro og utilfredshed med Kenneth Carlsens ledelse afvises blankt af spillerne, som til gengæld fremhæver sammenholdet i truppen som årsag til mange flotte resultater

Dansk Tennis Forbund (DTF) udsendte 3. december en pressemeddelelse, hvor det blev oplyst, at Frederik Løchte Nielsen bliver ny holdkaptajn for Danmarks Davis Cup hold, og samtidig blev der udtrykt en kæmpe tak for indsatsen til Kenneth Carlsen, der de sidste 11 år har stået i spidsen for holdet.

I pressemeddelelsen udtaler DTFs direktør, Emil Bødker
Vi er overbevist om, at Frederik er den helt rigtige til at stå i spidsen for Davis Cup-holdet og forløse holdets potentiale i de kommende år. Frederik er topprofessionel og kommer med en enorm ballast fra sin daglige gang på ATP-touren. Davis Cup-holdet er i gang med et generationsskifte. Derfor mener vi, at tidspunktet er optimalt for et skifte på kaptajnsposten.

Kenneth Carlsen ser med stolthed tilbage på de resultater, der er opnået i 11 fantastiske år mod modstandere, der i de fleste tilfælde var bedre end Danmark på papiret, og han tilføjer:
De seneste år har jeg været i gang med at forny holdet med yngre kræfter. Spillere jeg både på nuværende tidspunkt og tidligere har været træner for, og som jeg mener har potentialet til at bringe Davis Cup-holdet helt op i toppen af verdenseliten. Jeg havde glædet mig meget til denne rejse. Jeg ønsker det danske Davis Cup hold alt det bedste, og glæder mig til at se dem opfylde deres kæmpe potentiale.

Årsagen til udpegningen af Frederik Løchte Nielsen blev i BT under overskriften: “Kaptajn Carlsen fyret efter spilleruro” udlagt på en måde, der giver læserne det indtryk, at der i kulissen tales om, at en række unavngivne spillere er utilfredse med Carlsens ledelse, og at der er spillere, som nægter at modtage hans taktiske input.

Selvom henvisning til snak i kulissen og benyttelse af anonyme kilder, som ikke vil lægge navn til kritik, altid bør opfattes med skepsis, blev påstandene alligevel videregivet af Ekstrabladet, der henviste til BTs udlægning.

Kenneth Carlsen, Davis Cup
Foto: Sportsfotograf.com. – Kenneth Carlsen

Tennisavisen har efterfølgende kontaktet de spillere, som deltog i det seneste Davis Cup opgør mod Tyrkiet 13-14. september, hvor Holger Vitus Nødskov Rune og Christian Sigsgaard spillede singlerne, og Johannes Ingildsen spillede doublen sammen med Frederik Løchte.

Aneke Rune har fortalt til Tennisavisen, at Holger har været utrolig glad for Kennethn som en virkelig dygtig Davis Cup kaptajn, der for Holgers vedkommende skabte den bedst tænkelige introduktion til Davis Cup, som fra at være noget holdkampslignende er blevet noget, som Holger virkelig glæder sig til, og han fremhæver den særlige holdånd, som 100 procent tillægges Kenneth, der har skabt hygge og dynamik på holdet.

Holger sætter også stor pris på Løchte, som Aneke Rune er sikker på er i stand til at løfte opgaven, og Holger ser fortsat frem til at være en del af Davis Cup holdet.

Christian Sigsgaard, der har optrådt på Davis Cup holdet mod Sverige i 2015 og mod Georgien i 2016 samt senest mod Tyrkiet i 2019, fandt det besynderligt, at anonyme spillere skulle have udtalt sig som anført i BT, og selvom han ikke kender meget til sagen, tilføjede han denne kommentar:
Jeg ved bare, at imens jeg har været en del af holdet, har der ikke været nogle konflikter mellem spillere og kaptajner. Der har altid været god stemning, og netop sammenholdet mellem hele holdet har gjort, at vi mange gange har overpræsteret på papiret.

Et eksempel på “overpræstering” var i 2016, hvor Sigsgaard på udebane vandt over Georgiens 1. single, Nikoloz Basilashviili, der dengang var no. 118 på ATP-ranglisten, hvor han nu er no. 26.

Davis Cup: Christian Sigsgaard skaber overraskelsen

Johannes Ingildsen (Joe) genkender heller ikke påstanden om utilfredshed, da han tværtimod har været meget tilfreds, og han omtaler en super fed oplevelse med Carlsen ved sidste samling, og han fremhæver, at Carlsen altid har været meget hjælpsom med træning, når Joe har været hjemme i Danmark.

Johannes Ingildsen
Photo: University of Florida – Johannes Ingildsen

Både Joe og Sigsgaard ønsker ligeledes at se fremad ved at tage DTFs beslutning til efterretning, og de har tillid til, at Løchte kan videreføre det gode sammenhold i truppen.

Tennisavisen har også været i kontakt med Thomas Kromann, der har været fast mand på Davis Cup holdet i en lang årrække fra 2008-2018.
Kromann var bekymret for, at nogle kunne få den tanke, at de anonyme påstande om spilleruro og utilfredshed kunne stamme fra ham, hvilket han klart og tydeligt tilbageviser er tilfældet.

Kromann gentog flere gange, at holdets helt store styrke gennem alle årene, hvor Carlsen var holdkaptajn, netop var det stærke sammenhold, som ofte havde bevirket, at holdet havde leveret fornemme resultater mod nationer, som på papiret var bedre end danskerne, hvilket havde resulteret i, at Danmark i både 2012, 2013 og 2015 har spillet i Group I.

For Kromann har Davis Cup været en væsentlig motivations-faktor, og han fremhævede især den seriøsitet og ildhu, som Carlsen lagde i forberedelserne forud for Davis Cup opgørene.

Det fremgik tydeligt i samtalen med Kromann, at det var meget vigtigt for ham, at der ikke efterlades det indtryk, at der i spillertruppen var nogen som helst utilfredshed med Carlsens ledelse af holdet, og derfor var han meget skuffet over, at artiklen i BT kunne efterlade dette indtryk.

Frederik Løchte Nielsen, Thomas, Kromann Kenneth Carlsen
Foto: Tennisavisen – Frederik Løchte Nielsen, Thomas Kroman og kaptajn Carlsen efter sejr i double mod Sverige 2015.

Der er således ingen af spillerne fra det seneste Davis Cup opgør, og heller ikke Kromann, som har været en del af holdet siden 2008, der kan genkende de fremsatte postulater i BT, og derfor er det nærliggende at drage samme konklusion, som Frederik Løchte Nielsen nåede frem til, da han overfor Tennisavisen gav udtryk for, at historien er det “pure opspind”.

DTF har ikke ønsket at uddybe begrundelsen om at skifte holdkaptajn på nuværende tidspunkt, inden Løchte har afsluttet sin egen aktive karriere, og derfor er begrundelsen fortsat, at det er det rette tidspunkt, hvor Davis Cup holdet er i gang med et generationsskifte.

Forrige artikelFrederik Løchte Nielsen skal stå i spidsen for det danske Davis Cup-hold
Næste artikelTE U14 Bergen: Mille Mørk vandt finalen i single mod britte, som fik revanche i double-finalen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.