Christian Sigsgaard imponerede i dag alt og alle, da han i den første kamp ved Davis Cup slog Nikoloz Basilashvili 6-7(4), 6-1, 6-4, 6-4.

Ingen havde på forhånd forventet at den unge dansker ville ende som vinder af kampen, da Basilashvili er nr. 118 på ATP verdensranglisten, hvor Sigsgaard end ikke optræder.

Begge spillere startede med at holde serv, og det var ikke til at se at der på papiret var så stor forskel på de to spillere.

Ved stillingen 3-3 gik det dog galt, da Sigsgaard i eget serveparti ved 15-40 desværre lavede sin første dobbeltfejl. Den unge dansker lod sig dog ikke slå ud og brød straks tilbage. 4-4.

I det efterfølgende parti bølgede fordelen frem og tilbage, men på smukkeste vis fik Sigsgaard vundet partiet, efter et servees. Basilashvili holdt også sin serv, 5-5.

Desværre for Sigsgaard gik det helt galt i det efterfølgende parti, han hurtigt kom bagud 0-40 og ikke kunne nå at hente det. For første gang i kampen virkede der til at være en smule nedgang i spillet for danskeren.

Men bedst som man troede Basilashvili kunne serve sætte hjem, så brød Sigsgaard endnu engang og sættet skulle derfor afgøres i tiebreak.

Danskeren kom dog hurtigt bagud i tiebreaken, og selvom 2-5, blev til 4-5, måtte han se sig selv tabe 4-7.

Andet sæt startede med at begge spillere holdt serv, herefter forærede modstanderen nærmest Sigsgaard næste parti, med to dobbeltfejl samt to uprovokerede.

Sigsgaard holdt serv endnu engang, og brød herefter sin modstander endnu engang, hvorimod det sidste gang havde været ren foræring, diskede Sigsgaard denne gang op med sublimt spil, hvor han afsluttede partiet med en forhåndsvinder. 4-1.

Sigsgaard vandt ikke bare sit efterfølgende serveparti, men viste sig at være så ovenpå, at han også brød sin modstander igen og endte med at vinde sætte 6-1.

I tredje sæt skulle vi kun frem til stillingen 2-1, før en selvtillidsfuld dansker brød sin modstander, 3-1. Basilashvili ville dog ikke stå tilbage, og reducerede straks med et brud til 3-2.

Efter et par uheldige bolde fra Basilashvili brød danskeren endnu engang, 4-2. Trods problemer i det efterfølgende parti holdt Sigsgaard hovedet koldt og bragte sig foran 5-2.

I det efterfølgende parti var Sigsgaard med helt til 40-40, men måtte se modstanderen holde serv. Sigsgaard havde dog alle muligheder for herefter at serve sættet hjem, men et par uprovokerede fejl forhindrede dette, Basilashvili brød til 5-4. Sigsgaard ville dog ikke stille sig tilfreds, og brød endnu engang, 6-4.

Desværre for Sigsgaard startede fjerde sæt med et brud, men danskeren viste sig iskold og brød straks tilbage 1-1.

Den flotteste stopbold jeres skribent har set i lang tid afsluttede næste parti, som Sigsgaard tog rent, 2-1.

Begge spillere holdt serv, indtil Sigsgaard ved stillingen 5-4, fik to matchbolde i modstanderens serveparti, og da Balilashvili sendte en retur i nettet endte det med en overraskende sejr 6-7(4) 6-1, 6-4, 6-4.

Hvorvidt Kenneth Carlsen og resten af det danske Davis Cup team, nu vil påtage sig favoritværdigheden, er ikke til at vide. Men en ting er sikkert, på imponerende vis, har den kun 18 årige Christian Sigsgaard givet Danmark det bedst mulige udgangspunkt i kampen mod Georgien.

På Tennisavisen ser vi fortsat Danmark som favorit, og med den flotte åbningssejr er vi kun styrket i troen.

Du kan læse et portræt af den unge Christian Sigsgaard lige hersom på alle mulige måder fortjener anerkendelse for dagens indsats.

Om lidt starter kampen mellem Frederik Løchte Nielsen og George Tsivadze. Følg den på Georgisk TV´s Youtube kanal nedenunder.

 

Forrige artikelMonterrey 2016 – Caroline vinder veteran”løb”
Næste artikelITF Junior Gjovik: Olga afværger 3 matchbolde og tager titlen
Avatar photo
Fra sidelinjen følger jeg alt tennis med et dansk islæt, og er selverklæret Frederik Løchte Nielsen-fan. Derudover er jeg betaget af fremtidens stjerner Borna Coric og Alexander Zverev.