Danmark er under pres efter nederlag til Frederik Løchte Nielsen, som var på sejrskurs indtil Karim-Mohamed Maamoun fik momentum

I den første kamp i Group II Europe/Africa mellem Danmark og Egypten indledte Danmarks 1. single Frederik Løchte Nielsen mod Egyptens 2. single Karim-Mohamed Maamoun.
Danmarks chance for endelig sejr afhænger i høj grad af, at Løchte kunne bringe Danmark foran, mens et nederlag ville betyde, at der bliver brug for sensationelle sejre fra 2. singlen.

Davis Cup
KJ Selekta ©SPORTSFOTOGRAF.COM – Der var fuld opbakning fra Løchtes holdkammerater.

Løchte indledte med at serve og bragte sig foran 1-0 efter at have ført både 30-0 og 40-15. Maamoun fik udlignet til 40-40 men sikrede alligevel partiet.

Maamoun udlignede til 1-1, da han holdt serv ved 40-15. Det samme gjorde Løchte, da han holdt serv til 2-1.
I egypterens næste serveparti kom han igen foran 40-0, men Løchte fik reduceret til 30-40, inden Maamoun udlignede til 2-2.

Løchte bragte sig også på 40-0 i sit næste serveparti, men da et forsøg på en listig flugtning mislykkedes blev stillingen 40-30, inden Løchte med en mere effektiv flugtning bragte sig på 3-2.

I det næste egyptiske serveparti opstod for første gang en lille åbning, da Løchte kom foran 15-0, men Maamoun vandt de næste 2 bolde på danske fejl efter længere dueller, men en dobbeltfejl holdt Løchte inde i partiet, men fejl på de næste 2 servereturneringer betød udligning til 3-3.

Løchte fortsatte med serve stabilt og bragte sig på 40-0, og han afsluttede med en følt stopbold til 4-3.
Trods en enkelt dobbeltfejl kom Maamoun foran 40-15 efter flere danske fejl, men efter offensivt spil afgjorde Løchte de næste to dueller ved nettet til 40-40, og en longline vinder med forhånden gav dansk break-mulighed, som egypteren dog afværgede med en vinder direkte på linjen.
En stopbold fra Løchte efterfulgt af et smash gav endnu en break-mulighed, og denne gang lykkedes det for Løchte at fremprovokere en fejl til dansk 5-3 føring.

Da Løchte servede for sættet, indledte han med dobbeltfejl, og det blev 15-30 da et smash ikke blev afgjort, men i stedet fulgt op af en fejl ved nettet.
Endnu en dobbeltfejl gav egypteren 2 muligheder for at bryde tilbage, men den første blev misbrugt med fejl i nettet, og den næste blev afværget med et smash efter offensivt spil.
En egyptisk servereturnering i nettet gav dansk sætbold, som dog blev afværget med en skarp servereturnering i fødderne på Løchte, som fik endnu en sætbold, da Maamoun sendte servereturneringen ud.
Løchte fortsatte med at uddele gaver i form af endnu en dobbeltfejl, men en egyptisk fejl på servereturneringen betød endnu en dansk sætbold, som efter en lang duel endte med egyptisk bold i nettet, og dermed 1. sæt til Danmark 6-3.

Frederik Løchte Nielsen
KJ Selekta ©SPORTSFOTOGRAF.COM

Løchte på sejrskurs men momentum skiftede

2. sæt blev indledt med en direkte vinder fra Løchte på serven, og det blev 0-30 på efter egyptisk fejl, men et passerslag betød udligning 30-30.
Et nyt angreb ved nettet gav dansk break-mulighed, som blev afværget med et nyt passerslag, og efter 2 danske bolde i nettet holdt egypteren alligevel serv til 1-0.

Det første danske serveparti var blankt efter 2 esser, og Maamoun kom i sit eget serveparti bagud 0-15, men efter et par danske fejl og et perfekt lob blev det egyptisk føring 2-1.

Efter servevinder til 30-15 og vinder på 2. bold til 40-15 samt en perfekt halvflugtning holdt Løchte serv til udligning 2-2.
Løchte fortsatte sin aggressive stil og fremprovokerede fejl til 0-15, og det blev 15-30 efter egyptisk fejl, og en aggressiv baghånd langs linjen gav dansk break-mulighed, som dog blev afværget og ledsaget af et “too good” fra Løchte.
Løchte pressede modstanderen til et lob, der blev for langt, og gav endnu en danske break-mulighed, som Løchte afgjorde ved nettet til dansk føring 3-2.

Da Løchte servede for at konsolidere sit break, kom han bagud både 0-15 og 15-30, men kort efter blev det dansk fordel ved 40-30, og senere endnu en fordel, der blev misbrugt efter dobbeltfejl, og Løchte blev derefter presset til en fejl, som gav egyptisk break-mulighed, der blev udnyttet med en perfekt returnering i fødderne, og dermed var der udlignet til 3-3.

Løchte lagde pres på egypteren, som kom bagud 0-30, og det blev 0-40, da Løchte fremprovokerede fejl ved nettet og skaffede 2 break-muligheder.
Den første blev afværget efter en af kampens bedste dueller. Maamoun havde løftet sit niveau, og det lykkedes ham at holde serv til 4-3.

En dobbeltfejl til 15-30 satte Løchte under pres i hans næste serveparti, og efter en baghånd i nettet havde Maamoun break-mulighed, som Løchte afværgede med et smash.
En flot passerbold, som Løchte måtte klappe anerkendende af, gav ny egyptisk break-mulighed, men et par gode server gav i stedet dansk fordel, som blev misbrugt med en enkelt fejl i nettet.
Maamoun tilspillede sig break-mulighed, da han pressede Løchte til fejl, og danskeren blev også sat under voldsomt pres i næste duel, og selvom han forsvarede sig glimrende, blev presset til sidst for stort, og Maamoun brød til 5-3 og kunne serve for 2. sæt.

Løchte trådte herefter i karakter og spillede sig frem til 3 break-muligheder, men efter effektivt egyptisk spil, blev der udlignet til 40-40, og det blev desuden sætbold, som Løchte dog afværgede.
En fejl ved nettet gav ny egyptisk sætbold, som blev udnyttet, da Løchte sendte en flugtning i nettet, og dermed vandt Egypten 2. sæt, hvor Løchte havde haft flere muligheder.

Frederik Løchte Nielsen
KJ Selekta ©SPORTSFOTOGRAF.COM

Netruller fik afgørende betydning i afsluttende tiebreak

I 3. sæt havde Løchte fordel af at serve først, og han bragte sig for 1-0 fra start.
Maamoun fik udlignet til 1-1 trods dobbeltfejl til 30-30.
Løchte kom under pres ved 15-30 i eget serveparti, da egypteren spillede aggressivt, og en bold i fødderne på Løchte og efterfølgende en egyptisk vinder gav break og egyptisk 2-1 føring.

Løchte fik chancen for at bryde tilbage efter en bold, der sad på det yderste af baglinjen, men Maamoun afværgede, og med en servevinder og for lang retur fra Løchte holdt egypteren forspringet til 3-1.
Med et blankt serveparti, som blev afsluttet med et es, holdt Løchte kontakten til 2-3.

Maamoun forsøgte fortsat at tage initiativet i duellerne, og selvom Løchte forsvarede sig glimrende, blev det egyptisk fordel ved 40-30, og han sikrede sig partiet til 4-2 efter dansk bold i nettet.
Med et solidt serveparti afsluttet med es og servevinder fik Løchte reduceret til 3-4.

Maamoun havde i modsætning til de første halvanden sæt overtaget større initiativ i kampen, og han havde desuden heldet på sin side, da et netangreb fra Løchte blev afværget med en returnering, som snittede netkanten.
Alligevel fik Løchte en lille åbning, da han kom foran 30-15 i egypterens serveparti, og ved 30-40 fik han sin 13. break-mulighed, men en returnering i nettet betød, at Løchte fortsat kun havde udnyttet 2 af disse muligheder i kampen, og Maamoun holdt derefter serv til 5-3, og var meget tæt på sejr i kampen.

Maamoun blev dog tvunget til selv at serve for kampen, da Løchte holdt serv til 4-5, og han fik lagt en smule pres på egypteren, der kom bagud 0-30 efter en flot vinder fra Løchtes baghånd.
En dyb servereturnering tvang egypteren til fejl, og 3 nye danske break-muligheder, og på den første sneg Løchte sig til nettet og afgjorde pointet til udligning 5-5.

Dette momentum-skift blev udnyttet i Løchtes efterfølgende serv, hvor han bragte sig på 40-0, men egypteren bed fra sig og reducerede til 30-40 med en flot vinder, men det var Løchtes tur til at få hjælp af netkanten, og derved holdt han serv til dansk føring 6-5, og Maamoun skulle derefter serve for at blive i kampen.

Maamoun kom foran 15-0 efter den første duel, hvor Løchte passivt slicede retur og endte med fejl. Også det næste point blev afgjort af dansk fejl efter passive transportslag.
Det blev herefter 40-0, og egypteren vandt partiet blankt, så kampen måtte afgøres i tiebreak.

Løchte kom bagud med minibreak efter en bold der hoppede på netkanten og blev på dansk side.
Et forsøg på longline vinder med baghånden fra Løchte blev for bred, men en løs bold i nettet fra Maamoun reducerede den egyptiske føring til 2-1, og Løchte udlignede til 2-2, da han fulgte en god serv op ved nettet, og det blev 3-2 efter dansk servevinder.

Maamoun var den første der skiftede tempo i den næste forsigtige boldudveksling, hvilket blev belønnet til udligning 3-3 inden sidebytte, og egypteren afsluttede næste duel med vinder til 4-3.
En meget heldig netruller betød 5-3 til Egypten og maksimalt pres på Løchte, som reducerede til 4-5 med et es, og på næste bold afsluttede danskere med en vinder til udligning 5-5.
Ingen tog for alvor initiativ i næste duel, som endte med dansk bold i nettet og egyptisk matchbold, hvor Løchte måtte bruge 2. serv, men han afværgede matchbolden med et smash.

Næste duel blev afsluttet med en crossvinder fra Maamoun, som derefter havde matchbold i egen serv, og den udnyttede han med en vinder til samlet sejr 3-6, 6-3, 7-6(6).

Karim-Mohamed Maamoun
KJ Selekta ©SPORTSFOTOGRAF.COM – Karim-Mohamed Maamoun
Forrige artikelDagens kampe lørdag 7. april. Semifinaler Charleston: Sejrsvandte Görges i revanchekamp mod Sevastova. Keys møder Bertens.
Næste artikelDavis Cup: Egypten fører 2-0 efter sejr over Christoffer Kønigsfeldt
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.