Christoffer Kønigsfeldt var på en lidt for svær mission med Egyptens 1. single, som for alvor sendte sit hold på sejrskurs inden søndagens kampe

Efter lørdagens første kamp, hvor Danmarks 1. single Frederik Løchte Nielsen tabte en gyserforestilling mod Egyptens 2. single Karim-Mohamed Maamoun i Davis Cup Group II Europe/Africa var der brug for et mindre mirakel, da 28-årige Christoffer Kønigsfeldt derefter mødte Egyptens 1. single 19-årige Youssef Hossam, som er no. 311 på ATP-ranglisten.

Davis Cup: Egypten foran 1-0 efter gyser afslutning med netruller mod Løchte

Begge spillere holdt serv uden for alvor at være i problemer indtil stillingen 4-4, hvor Christoffer pludselig var bagud 0-40 i egen serv, og da han derefter sendte en baghånd udover baglinjen, var kampens første break en realitet, og Hossam servede derefter 1. sæt hjem til 6-4.

Youssef Hossam
KJ Selekta ©SPORTSFOTOGRAF.COM – Youssef Hossam

Fra starten af 2. sæt kom Christoffer igen problemer i egen serv efter et par retur-vindere fra Hossam til break-mulighed ved 30-40, men Christoffer afværgede både den og en efterfølgende break-mulighed, og han holdt sin serv efter at have slået kontra på et smash fra egypteren, der efterfølgende udlignede til 1-1 i egen serv, hvor Christoffer var med til 30-30.

Christoffer kom bagud 0-15 i egen serv, men efter solidt spil og gode server vandt han de næste 4 point til 2-1.
Hossam fortsatte med at serve stabilt, og han udlignede til 2-2 efter et blankt parti.

I Christoffers næste serveparti blev han dømt for fodfejl på 2. serven, men med en servevinder og en fremprovokeret fejl blev det 30-15, og selvom han blev passeret til 30-30, spillede han sig frem til fordel, men Hossam vandt de næste 3 bolde og sikrede sig et break til 3-2.

Det lignede begyndelsen til enden, men i Hossams næste serveparti udlignede Christoffer til 3-3 med et rent break, og han holdt derefter serv til 4-3.

Christoffer Kønigsfeldt
KJ Selekta ©SPORTSFOTOGRAF.COM – Christoffer Kønigsfeldt

Hossam fik dog løftet niveauet igen og bragte sig foran 40-0 i egen serv, og efter en sjusket bold i nettet til 40-15, udlignede han til 4-4 med et es.

Hossam bevarede overtaget i Christoffers serveparti, hvor danskeren kom bagud 0-40, men efter et par gode server fik han reduceret til 30-40, men i den næste duel, hvor 2. serven kom i spil bragte egypteren sig igen foran med et break, og han kunne serve for kampen ved 5-4.

Med et følt lob bragte Hossam sig foran 15-0, men en bold over baglinjen gav dansk point til 15-15, hvorefter det blev 30-15 til Hossam efter en længere slagudveksling.
Christoffer kom på 30-30 efter egyptisk bold i nettet, men en slagflugtning på servereturneringen gav egyptisk matchbold, som blev afgjort, da Christoffer sendte bolden over baglinjen. Egyptens sejr lød på 6-4, 6-4.

Christoffer Kønigsfeldt
KJ Selekta ©SPORTSFOTOGRAF.COM – Christoffer Kønigsfeldt

Dermed er Danmark bagud 0-2 i den samlede stilling, og derfor er kravet ganske enkelt sejr i søndagens double, som indledes kl. 1100, samt i begge de efterfølgende singler.

På pressemødet efter singlerne erkendte holdkaptajn Kenneth Carlsen, at chancen for samlet sejr er væsentligt dårligere end, hvis stillingen havde været 1-1, men han ser alligevel muligheder for, at det kan lade sig gøre.
Hvis kampen er afgjort inden den sidste single, er det formentlig op til de to holdkaptajner at aftale, hvorvidt den sidste single spilles, og det kan også afhænge af, om stillingen er 1-3 eller 0-4.
Foreløbig tages dog en kamp ad gangen, og derfor blev Carlsen heller ikke spurgt, om han har planer om eventuelt at lade Holger Vitus Nødskov Rune få debut som Danmarks hidtil yngste Davis Cup deltager, hvilket han i givet fald heller ikke ville have svaret på.

Hør også både Christoffer Kønigsfeldts og Frederik Løchte Niesens kommentarer til deres kampe.

Søndagens program indledes kl. 1100, hvor Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kroman ifølge den offentliggjorte holdopstilling møder Youssef Hossam og Sherif Sabry efterfulgt af kampen mellem de to landes 1. singler Løchte og Hossam, hvilket dog kan blive ændret, hvis Egypten har sikret den samlede sejr efter doublen.

Kampene kan følges på livestream på dette link: www.zibrasport.dk/tennis/live/.

Hvis det bliver aktuelt at spille den 5. kamp, kan det fortsat ikke udelukkes, at Holger Vitus Nødskov Rune får debut, da holdopstillingen stadig kan ændres.

Forrige artikelDavis Cup: Egypten foran 1-0 efter gyser afslutning med netruller mod Løchte
Næste artikelDagens kampe søndag 8. april: Görges og Sevastova prøver igen, Babos møder Muguruza i Mexico finalen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.