Indien vandt begge fredagens singler uden at afgive sæt mod Danmark, der dog bevarer troen på den mikroskopiske chance for at vinde alle 3 kampe lørdag

Indien var inden Davis Cup opgøret på hjemmebane i New Delhi storfavorit i opgøret mod Danmark, som ville have størst grund til at være tilfredse, hvis stillingen efter de 2 første singler var 1-1.

Ikke mindst i den første kamp, hvor ATP-ranglistens no. 824 Christian Sigsgaard (Sigs) mødte Indiens 1. single, no. 170 Ramkumar Ramanathan talte både rangering, underlag og hjemmebane til fordel for Indien.

Den 27-årige favorit sørgede som forudset for, at Indien kom bedst fra start, da han vandt med de komfortable cifre 6-3, 6-2.

I 1. sæt afværgede Sigs en break-mulighed, da han udlignede til 1-1, men i det næste danske serveparti opstod problemer, da Sigs både ved 15-0 og 30-15 sendte en flugtning i nettet, og en dobbeltfejl til 30-40 gav ny break-mulighed, som blev udnyttet til 3-1, da Ramanthan efter en længere slagudveksling pludselig søgte til nettet, og et dansk forsøg på en passere inderen endte udenfor banen.

Efter et rent serveparti til hver, fulgte Sigs med til 40-40 efter indisk dobbeltfejl, men med 2 servevinderes bevarede Ramanathan forspringet til 5-2, hvor Sigs i egen serv afværgede 3 sætbolde, inden inderen lukkede sættet på den første sætbold ved 40-30 til 6-3.

Davis Cup Indien 2022
Foto: Dansk Tennis Forbund – Holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen og Christian Sigsgaard

I 2. sæt kom Sigs bagud 0-40 i egen serv ved 1-1, da han under et net-fremstød først lod en bold passere, og i den næste duel sendte han bolden i nettet efter et indisk lob på baglinjen.
2 servevindere holdt dog Sigs inde i partiet, men en fejl fra baghånden sikrede derefter modstanderen break til 2-1, og  i de efterfølgende 2 indiske servepartier vandt Sigs blot et enkelt point, og da Sigs derefter igen kom bagud 0-40 ved 2-4, så det for alvor sort ud med danske øjne.
Det lykkedes dog for Sigs at afværge alle 3 break-muligheder, men 2 efterfølgende dobbeltfejl i træk sikrede alligevel indisk break til 5-2, og derefter sikrede Ramanathan efter en times spil sejren 6-3, 6-2 på den første matchbold ved 40-15.

Davis Cup Indien 2022
Foto: Dansk Tennis Forbund – Christian Sigsgaard og Ramkumar Ramanathan

Efter 1-0 til Indien var en dansk sejr nærmest en nødvendighed i den næste kamp, hvis håbet om samlet dansk sejr forsat forekommer som en realistisk mulighed.
På papiret kunne man hænge den danske optimisme på, at 27-årige Mikael Torpegaard (Torpe) er væsentligt højere rangeret end 29-årige Yuki Bhambri, der er no. 732 på den seneste rangliste, hvilket er mere end 400 pladser efter Torpe.

Med i billedet hører dog, at Torpe på det seneste nærmest har været i frit fald på ranglisten på grund af udeblevne resultater og bortfald af frosne point optjent inden corona-pausen.
Bhambri har oplevet et endnu større dyk på ranglisten, hvor han for 4 år siden var i top 100, og han har ikke spillet turneringer i hverken 2019 eller 2020, så rangeringen er derfor en misvisende målestok for inderens reelle niveau.

Torpe kom under pres fra kampens start, idet han blev brudt i kampen første parti, som Bhambri fulgte op med et rent serveparti til 2-0.

Torpe brød dog hurtigt tilbage igen, da Bhambri i sit næste serveparti var bagud 0-40, og i 3 forsøg udlignede Torpe, og han fulgte op med et rent serveparti til dansk 3-2 føring.

Davis Cup Indien 2022
Foto: Dansk Tennis Forbund

Begge vandt derefter deres egne servepartier indtil 4-4, hvor en fejl fra danskerens forhånd til 15-40 blev fulgt op med endnu en fejl, som gav indisk break til 5-4, men Torpe fik derefter 2 muligheder for at bryde tilbage, da han nåede frem til en kort indisk halvflugtning og lobbede over baghånden til 15-40, hvor han fik den første chance efter inderens 2. serv, men en modig udadskruet servevinder og en 1. serv i T’et afværgede begge muligheder, hvorefter Bhambri vandt sit serveparti og sikrede 1. sæt 6-4.

I 2. sæt var Torpe bagud 0-4, inden han omsider kom på tavlen, og selvom han derefter tog det en break tilbage, da Bhambri servede for kampen ved 5-2, og derefter reducerede til 4-5, kunne Torpe ikke forhindre, at inderen vandt sit næste serveparti og sikrede sejren 6-4, 6-4, hvorved Indien fører 2-0 efter fredagens kampe.

Davis Cup Indien 2022
Foto: Dansk Tennis Forbund

I opslaget herunder fra Dansk Tennis forbund satte både Sigs og Torpe ord på deres indsats, og selvom det nu kræver 3 sejre i lørdagens double og de sidste to singler, tror de stadig på, at Danmark har en chance for at sikre den endelige sejr.

Tekniske problemer forhindrede, at kampene kunne vises på Discovery+, og derfor blev henvist til https://video.daviscup.com/, hvor begge kampe kan genses.

Discovery har dog bekræftet, at lørdagens kampe kan følges på Discovery+, hvor doublen indledes allerede kl. 0530 dansk tid.

Ifølge holdopstillingen spiller Danmarks 38-årige holdkaptajn Frederik Løchte sammen med 24-årige Johannes Ingildsen (Joe) mod Divin Sharan og Rohan Bopanna der i denne uge netop er fyld henholdsvis 36 og 42 år, og derefter følger singlen mellem de to landes 1. singler Ramanathan og Torpe, inden en eventuel afgørende kamp mellem 2. singlerne Bhambri og Sigs.
Dog kan der foretages ændringer inden kampstart.

Forrige artikelSpænding til det sidste i DH
Næste artikelDavis Cup: 3 misbrugte matchbolde i doublen hindrede muligheden for dansk comeback mod Indien
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.